Eve Online > Wsparcie techniczne

Padnięty dysk oraz ostrzeżenie

<< < (8/8)

VonBeerpuszken:

--- Cytat: SokoleOko w Styczeń 30, 2013, 12:29:06 ---Z pewnością padnie od stałego używania, a nawet biernego kręcenia. To tylko kwestia czasu kiedy zużyją się ruchome części.

Natomiast gdy dysk leży i nie jest ruszany, to biorąc pod uwagę jego szczelne zamknięcia, szansa na mechaniczną degradację jest bardzo niewielka. Bardziej obawiałbym jakiejś korozji styków zewnętrznych (w komputerze są przykryte wtyczkami, więc chronione).

--- Koniec cytatu ---
Nie tylko, każdy dysk ma coś w rodzaju Biosu, od długiego biernego leżakowania potrafi "zniknąć"  ;)
Miałem kilka takich przypadków.

Mamut:
Temat padania dysków to temat rzeka ;) nie wspominajac o tym ze kupujac "nowy",to w 30 % kupuje sie uzywany po certyfikowanej naprawie ( ale nawet im sie nie chce zresetować licznika przepracowanych godzin )

Ostatnio kupiłem w sklepie do firmy 4 dyski 2tb , to tylko 2 była "nowką" - reszta miała wygrzane ponad  4k h .... ( tak wiem ,odczyty smarta mogą siać głupoty - ale na 4 takich samych dyskach [?] , i nie jest to pierwszy przypadek )

sztosz:
To normalnie zgłaszasz to jako niezgodność towaru z umową i sprawa załatwiona. Wiem bo pracuje w firmie która reklamacji dziennie rozpatruje setki.

A to że sprzedawca dyski refabrykowane sprzedaje jako nowe to inna sprawa. Nie jest to na porządku dziennym, takie rzeczy dzieją się rzadko. Do takich rzeczy nie wolno podchodzić jako do czegoś normalnego.

A to że dysk refabrykowany wychodzi w przeciwieństwie do nowych zawsze w 100% sprawny to już zupełnie inna bajka ;)

[VIDE] Herezja:
W połowie października kupiłem dysk SSD firmy OCZ i już w połowie stycznia oddałem do reklamacji bo po prostu bios go nie widział. Z tego co wiem to norma dla tego dysku.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej