Eve Online > Retribution
Retribution - główny wątek
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Listopada 26, 2012, 10:32:17 ---Zastanawiam się czy Ty w ogóle masz opłacone konto?
To jest totalny nerf, zdaje się o 30% (piszę na szybko z pamięci, bez sprawdzania). W dodatku CCP zabrało się do tego od dupy strony, bo zamiast nerfić moduł wystarczyło ustawić parametr "max 1 online per ship" i to byłoby rozwiązanie problemu przegiętych tanków.
--- Koniec cytatu ---
Zaskoczę cię, mam opłacone konto.
Z tego co gdzieś wyczytałem (chyba któryś devblog) o 30% ma się zmniejszyć pojemnośc na baterie, pewnie tak żeby frakcyjnych bateryjek weszło 10 a nie 13.
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopada 26, 2012, 11:16:20 ---Zaskoczę cię, mam opłacone konto.
Z tego co gdzieś wyczytałem (chyba któryś devblog) o 30% ma się zmniejszyć pojemnośc na baterie, pewnie tak żeby frakcyjnych bateryjek weszło 10 a nie 13.
--- Koniec cytatu ---
http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=73578
--- Cytuj ---Ancillary Shield Boosters – we’re reducing the capacity by 30%, increasing the capacitor need by 40% and increased the duration of the X-Large ASB to 5 seconds from 4. We’ve tested several other changes, but feel this is enough at this stage. We want to be cautious in not nerfing them too much, but if further changes are needed we have another batch ready (this would make the ASBs use a small amount of cap even when fueled by a cap booster). But we don’t want to do that unless it is obviously needed.
--- Koniec cytatu ---
Dziś: (13x980HP)/4 s = 245 HP/s przez 52 sekundy (razem 12740 HP przed reloadem)
Po nerfie: (9x980HP)/5 s = 196 HP/s przez 45 sekund (razem 8820 HP rzed reloadem)
"Niewielki nerf"?
Centurion:
No dla X-larga to jest masakra, ale fakt, że był on najbardziej przegięty. Dla pozostałych już nie ma takiego dramatu.
VonBeerpuszken:
--- Cytat: SokoleOko w Listopada 26, 2012, 11:25:42 ---http://community.eveonline.com/devblog.asp?a=blog&nbid=73578
Dziś: (13x980HP)/4 s = 245 HP/s przez 52 sekundy (razem 12740 HP przed reloadem)
Po nerfie: (9x980HP)/5 s = 196 HP/s przez 45 sekund (razem 8820 HP rzed reloadem)
"Niewielki nerf"?
--- Koniec cytatu ---
Dzięki że mi pokazałeś to co już czytałem ;D i o czym właśnie mówiłem ;D
Pewnie że niewielki, znając CCP oczekiwałem ucięcia o połowę boosta.
SokoleOko:
--- Cytat: VonBeerpuszken w Listopada 26, 2012, 11:28:38 ---Pewnie że niewielki, znając CCP oczekiwałem ucięcia o połowę boosta.
--- Koniec cytatu ---
No tak, zapomniałem że "opłacone konto" != granie.
Jako grający mówię Ci, że ta zmiana oznacza różnicę między "ASB anything" a "Czy naprawdę warto fitować tego Sleipa z ASB, czy może jednak raczej tradycyjnie SB+injector".
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej