Śmietnisko > Off Topic
Gospodarczy kompas wyborczy WP
eloelo:
--- Cytat: Dormio w Październik 11, 2011, 11:06:01 ---No, ale Państwo jako Rzeczpospolita Polska nie kupuje nic. Od tego ma odpowiednie agencje, urzędy lub przedsiębiorstwa z udziałem skarbu. Dlatego pytam co rozumie pod tym pojęciem. Od lasów jest przedsiębiorstwo Lasy Państwowe, od gruntów ornych ARiMR (i to on w ustawie ma zapisane prawo do pierwokupu).
--- Koniec cytatu ---
Czyli wnioskuje z twojej wypowiedzi że państwo jako Rzeczpospolita Polska nic nie ma [ zapomniałeś o długach ] a wszystko
jest własnością odpowiednich agencji no bo to one skupują sprzedają :P to te agencje do kogo należą ? do mnie do ciebie ? czy jakiegoś wujka?
I jak te agencje sprzedadzą coś co im kazało państwo to gdzie trafia kasa?
Albo z innej beczki jak ja powiem że tam leży gówno to ty sie pewnie znowu nie zgodzisz i odpowiesz w stylu NIEE to jest odchód ze zwierzęcia udomowionego gatunku pies rasy owczarek niemiecki ...
A na koniec pewnie mnie zabijesz " Co ty wiesz o gównach .. umiesz je rozróżniac"
A wracajac do tematu skoro są Lasy Państwowe od lasów to czemu z ścięcie drzewa może ukarać cie urzędnik np gminy ? widzisz zależnosć jednego z drugim ? tylko mi nie każ rozróżniac samorządu od państwa albo Rzeczpospolitej Polskiej bo widzisz dla normalnego człowieka Państwo to jest i Konstytucja i rząd i kodeks karny bo wszystkim dowodzi /ustala /zmienia jedna ekipa/jeden człowiek który akurat wygrał wybory .
Ja forsuje nadal swój pogląd że mogą być wspólne lasy [ no albo tylko tej agencji Lasy Państwowe ] ale od prywatnych działek i drzewek powinni sie odstosunkować bo to wyglada jakby policja sprzedawała wytrychy i potem tylko śledziła kiedy gość sie włamie [ coś tam pisałeś wcześniej o prowokacjach ]
Nie rozumiem takiej polityki - maja swoje ziemie [ no niby to ARiMR] niech tam zalesia wszystko dla szczęścia i dobra ogółu a nie swoje próbują wszystko wyprzedac a cudzego [ prywatnego] będą strzegli nagle bo to dobro wszystkich
Co do Lasów Państwowych słyszałeś chyba jak pare miesięcy temu wybraniec narodu chciał zajac ich kasę -Dyrektor Lasów był na tyle bystry że od razu zwołał konferencję prasową i rozrtąbił wszystkim że Państwo chce przejąć środki pieniężne -a że to było niedawno przed wyborami to sie szybko z tego wycofali - nie wiem kto jest teraz dyrektorem w firmie
ale pewnie zrobią co chcieli teraz i nagle nasze wielkie WSPOLNE DOBRO pójdzie w wiesz co :P
--- Cytat: Rabbitofdoom w Październik 11, 2011, 11:39:19 ---A co do drzewek to sam sie pozbylem z ogrodu 2 sztuk pare lat temu. Znalazlem odpowiedni przepis i dwa tygodnie pozniej drzewka zniknely. Tylko ze to bylo przed nowelka.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz od kiedy obowiazuje przepis o drzewkach ? o jakiej ty nowelizacji mówisz ? tej po wojnie?
Tak głosowałem na PIS bo bardziej sie boje tego co jeden robi jak tego co drugi mówi .
Jak cie jeden dres ubije a drugi ci to tylko obieca to ktorego sie bardziej boisz?
Dormio:
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---Czyli wnioskuje z twojej wypowiedzi że państwo jako Rzeczpospolita Polska nic nie ma [ zapomniałeś o długach ] a wszystko
jest własnością odpowiednich agencji no bo to one skupują sprzedają :P to te agencje do kogo należą ? do mnie do ciebie ? czy jakiegoś wujka?
--- Koniec cytatu ---
Zapytam na wszelki wypadek - sprawdziłeś czy istnieje podmiot taki jak Rzeczpospolita Polska ? Pewnie tak samo jak umiesz rozróżnić kwestię reprezentowania, od posiadania, rozporządzania od posiadania ? ::)
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---I jak te agencje sprzedadzą coś co im kazało państwo to gdzie trafia kasa?
--- Koniec cytatu ---
No właśnie, oświeć mnie miszczu i powiedz gdzie ta kasa trafia ? Wg Ciebie na konto RP w jakimś banku, tak ? ::)
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---Albo z innej beczki jak ja powiem że tam leży gówno to ty sie pewnie znowu nie zgodzisz i odpowiesz w stylu NIEE to jest odchód ze zwierzęcia udomowionego gatunku pies rasy owczarek niemiecki ...
--- Koniec cytatu ---
Skończyły się argumenty merytoryczne, co ? Lepiej porozmawiać o gównie, bo przecież na nim się wszyscy znają ? :D ;)
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---A na koniec pewnie mnie zabijesz " Co ty wiesz o gównach .. umiesz je rozróżniac"
--- Koniec cytatu ---
Najwyraźniej słabiej od Ciebie skoro chcesz zmeandrować topic w tę stronę :P
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---A wracajac do tematu skoro są Lasy Państwowe od lasów to czemu z ścięcie drzewa może ukarać cie urzędnik np gminy ? widzisz zależnosć jednego z drugim ? tylko mi nie każ rozróżniac samorządu od państwa albo Rzeczpospolitej Polskiej bo widzisz dla normalnego człowieka Państwo to jest i Konstytucja i rząd i kodeks karny bo wszystkim dowodzi /ustala /zmienia jedna ekipa/jeden człowiek który akurat wygrał wybory .
--- Koniec cytatu ---
Ale umiesz rozróżniać pojęcie las od drzewa ? Umiesz rozróżniać pojęcia urzędnik gminy i urzędnik Lasów Państwowych ? O normalnego człowieka nawet nie pytam, bo pewnie się okaże, że Ci co rozumieją różnice to nie są normalni... ::) :P
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---Ja forsuje nadal swój pogląd że mogą być wspólne lasy [ no albo tylko tej agencji Lasy Państwowe ] ale od prywatnych działek i drzewek powinni sie odstosunkować bo to wyglada jakby policja sprzedawała wytrychy i potem tylko śledziła kiedy gość sie włamie [ coś tam pisałeś wcześniej o prowokacjach ]
--- Koniec cytatu ---
A forsuj, skoro chcesz żyć iluzjami... nic mi do tego. 8)
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---Nie rozumiem takiej polityki - maja swoje ziemie [ no niby to ARiMR] niech tam zalesia wszystko dla szczęścia i dobra ogółu a nie swoje próbują wszystko wyprzedac a cudzego [ prywatnego] będą strzegli nagle bo to dobro wszystkich
--- Koniec cytatu ---
A drzewo to tak sobie nagle wyrosło, zupełnie niespodzianie... :P ;) :D
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---Co do Lasów Państwowych słyszałeś chyba jak pare miesięcy temu wybraniec narodu chciał zajac ich kasę -Dyrektor Lasów był na tyle bystry że od razu zwołał konferencję prasową i rozrtąbił wszystkim że Państwo chce przejąć środki pieniężne -a że to było niedawno przed wyborami to sie szybko z tego wycofali - nie wiem kto jest teraz dyrektorem w firmie
--- Koniec cytatu ---
Nie, nie słyszałem, ale za to doświadczam efektów innego wybrańcy narodu, który obniżył populistycznie podatki (w szczególe chodzi mi o jeden), a w efekcie przegrał przyspieszone wybory. Lasy Państwowe należą do Skarbu Państwa, polecam zapoznanie się ze szczegółami w odpowiednich informacjach udostępnianych przez Lasy Państwowe. Żadna kasa należąca do LP nie należy do żadnego dyrektora tychże LP, a właściciel - czyli Skarb Państwa, może zażądać wypłaty dywidendy, czy to się dyrektorkom podoba czy nie.
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---ale pewnie zrobią co chcieli teraz i nagle nasze wielkie WSPOLNE DOBRO pójdzie w wiesz co :PWiesz od kiedy obowiazuje przepis o drzewkach ? o jakiej ty nowelizacji mówisz ? tej po wojnie?
--- Koniec cytatu ---
Aaaa... chciałbyś powrotu do prawa takiego jak w okresie międzywojennym... a może od razu do okresu szlacheckiego, albo piastowskiego ? ::) :P
--- Cytat: eloelo w Październik 11, 2011, 12:13:43 ---Tak głosowałem na PIS bo bardziej sie boje tego co jeden robi jak tego co drugi mówi .
Jak cie jeden dres ubije a drugi ci to tylko obieca to ktorego sie bardziej boisz?
--- Koniec cytatu ---
Gratuluję porównania, bo dla mnie PiS to dres, który i bije i obiecuje bicie. :P
Nitefish:
@eloelo - rośniesz na nowego uber trolla centralowego ;D
Dec Apilatour:
co do drzewa, to nikt się nie przyczepi jeśli samo uschnie >:D Potrzeba tylko trochę czasu i odpowiedniej ilości detergentów, bądź benzyny. Z góry mówię że to nie mój pomysł, ale wykładowcy z prawa budowlanego . >:D >:D >:D >:D
Rabbitofdoom:
Nowelizacja byla w 2010. I od tamtego czasu jak sie chce sciac 'uschniete" drzewko trzeba przedstawic papierek stwierdzajacy ze drzewko kaput.
Jak juz jestesmy w temacie porownan fekaliowych w twoim przypadku zaczynam sadzic ze zamiast co ty wiesz o odchodach, rozsadne bylo by zadanie pytania czy ty wogule wiesz co to kupa.
Dormio jemu akurat chodzi o ostatnie zmiany w formie funkcjonowania niektorych podmiotow panstwowych gdzie cala zarobiona kasa idzie teraz do panstwa a potem panstwo czesc jej zwraca spowrotem do podmiotu (z tego co slyszalem glownie nie). Tyle ze pomysl nie jest nowy i pojawia sie co zmiane ekipy rzadzacej. Jeden z tych pomyslow ktore jak komety wracaja co zmiane ekipy rzadzacej. W sumie nawet nie zmienia sie na co chca te pieniadze przeznaczyc. (czytac latanie systemu swiadczen)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej