Śmietnisko > Off Topic
Gospodarczy kompas wyborczy WP
eloelo:
--- Cytat: Tloluvin w Październik 07, 2011, 13:58:20 ---Gdyby prawo mialo znow sluzyc sprawiedliwosci trzeba by cale nasze prawo wywalic na smietnik i wrocic do 10. przykazan ;), albo przynajmniej do praw naturalnych, czyli do tak niepopularnych rzeczy jak prawo wlasnosci, prawo do czerpania pozytkow z wlasnej pracy, prawo do samostanowienia itp.
--- Koniec cytatu ---
He he , w dobie tylu prawników cwaniaków myślę że też znaleźliby jakieś furtki i odmienne interpretacje przykazań ...Problem jest na ile społeczeństwo takim będzie pobłażało .
Równi i równiejsi , czarne owce i fanatycy są wszedzie i nie jestesmy wyjątkiem - nikt nie ma na to remedium chociaż każdy go szuka .Ja to próbuje robić w życiu przez wytykanie błędów , jeden podziękuje i próbuje to zmienić , drugi obrazi sie i próbuje to zmienić , trzeci obrazi sie i próbuje mnie zniszczyć , czwarty oleje i dalej robi swoje ...
Uważam że PO robi wariant czwarty chociaż wariantów pewnie jest więcej
Pamiętam jak PIS dał nowe wybory - w tym czasie wszystko w gospodarce zaczęło kwitnąć pierwszy raz od bardzo wielu lat na rynku zabrakło materiałów budowlanych : żwiru , cementu i pustaków , wszystko szło pełną parą - w kilka miesięcy później sytuacja wróciła do normy bo swoimi wystąpieniami zrazili sobie wielu wyborców a Tusk tak pięknie wtedy bajki opowiadał ...
Żartowałem wtedy że PIS są zajebistymi fachowcami od gospodarki a Tusk od marketingu - widzimy co jest dla ludzi ważniejsze - lepsze pięknie zapakowane gówno w papierku jak goły bochen .
Twierdziłem wtedy że PIS powinien rządzić zamknięty w podziemiach aby nic nikomu już nie mówili bo nasz naród zawsze jest anty - nieważne przeciw komu i czy to dobrze czy źle .Żałuję że wielu nie uważało na lekcjach historii o targowicy i liberum veto
Goomich:
I jak niby wiedza o taegovicy i liberum veto mialaby pomoc w walce z kryzysem wywolanym na amerykanskim rynku nieruchomosci, ze wzrostem cen ropy z powu arabskiej wiosny, albo co te zamkniete w podziemiacj PISiury poradza w zwiazku bankructwem Grecji?
eloelo:
A co mnie obchodza te kraje ?
W zwiazku z kryzysem w stanach moge pokiwać głowa i powiedzieć im że jest mi bardzo smutno . Amerykanie do tej pory nawet wiz nam nie zniesli nic nie pomogli chociaż tyle obiecywali - zawsze konczyło sie na kiwaniu głowami i wyrazem smutku .
Kryzys w stanach tylko dlatego nie dotknął nas tak bardzo że nie ma u nas ich kapitału tzn dużo obiecywali i nic nie włożyli .
Ceny ropy sie wahają nie dlatego że Kadafi nagle był zły bo był zły kilkadziesiat lat tylko ze stanom zaczyna brakować ropy i poszerzaja swoje wpływy gospodarcze w obronie praw człowieka i takie tam pierdoły .Ciekawe ilu wie jak postepowali w stanach po wojnie z ludzmi podejrzanymi o poglądy komunistyczne , albo ze jako jedyny kraj postawił veto w ONZ przeciwko akcji na Izrael za mordowanie palestyńczyków
Jakoś nie wprowadzaja sankcji przeciwko Chinom i tylko patrze jak im oddadzą Tajwan .
Nagle znaleźli się obrońcy arabów ale tylko takich co maja rope i można tam postawić swój rzad . Jestem pewny że jak by znaleźli rope na antarktydzie to też by poszli wyzwolić ją z krwawego reżimu pingwinów ..Co do Grecji to coż sami sobie zgotowali [ raczej absolutnie nic nie robili] taki los i dalej maja to w dupie niech sie za nich cała unia martwi i płaci .Jestem ich wiernym kibicem bo chcę zobaczyć co unia robi z krajem który sobie nie moze poradzić w żaden sposób , będziemy wiedzieć co zrobia potem z nami .
Co do targowicy
Od kilku kadencji polski rząd/prezydent potrafi tylko całować dupe na zachodzie wchodzac w dupe na wschodzie albo w odwrotnym ficie /konfiguracji zgadzajac sie na wszystko nic nie dostawszy w zamian .Niby trzeba być otwartym , przyjacielskim - dostaliśmy tyle kasy od unii na autostrady i zalesianie pól uprawnych - to gdzie te autostrady ? a co do pól to niedługo pewnie zobaczymy jak jakiś chłopek postanowi zerżnąć SWOJE DRZEWO na SWOIM POLU .
Niewielu pewnie tez pamieta prywatyzacje po polsku hehe .Znam kilkanaście dużych zakładów które poszły za grosze bo nierentowne - najczesciej je brali byli dyrektorzy którzy nagle trzepią na tym straszna kase , znam kilka innych które niestety były rentowne i musiały czekać pół roku lub rok żeby nagle zostać bankrutem .Każdy zna kawały o superstacji PKP we włoszczowie moze ktos słyszał jak sie śmieją z budowy nowego gazportu w świnoujściu - zaczeli budować i już wiedza ze trzeba będzie pogłębiać dno pod nowym ruskim gazociagiem a kto za to zapłaci ?
Kiedys mieliśmy pana Kwaśniewskiego - każdy go lubiał bo był taki przyjazny i zgodny , zgadzał sie na wszystko nic nie dostając w zamian - kto by takiego nie lubiał ? Kogo sie nie lubi ? tego co ciebie wyjebał czy tego co ty wyjebałeś ?
Wiecie co to jest trzynastka ? Trzynastka to tzw trzynasta pensja płacona wczesniej z zysku wypracowanego przez cały rok firmy [ był zysk była trzynastka] ...Moja żona jest nauczycielką czyli płacą jej z budżetu i też ma trzynastke bo to rozciagneli na wszystkich żeby ludziom było fajniej . Ja sie cieszę ale jak pomyśle że zakłady państwowe juz rozjebali/posprzedawali u prywaciarzy nie ma trzynastek to kto dostaje te premie i z czego?
I tak mi wyszło ze budżetówka to ma kase za nic i od nas czyli z podatków a czy im sie należy to sami pomyślcie .Ktoś tam obiecywał że zredukuje administracje a wyszlo jak zawsze . Kiedyś jak wchodziłem do gminy to w pokoju było jedno biurko i jedna osoba ostatnio nie wszedłem dobrze bo piąte biurko blokowało drzwi ale sprawy i tak nie załatwiłem od ręki , musiałem czekać tyle co zawsze .Kiedyś mnie to wszystko złościło teraz sie już tylko śmieje :
Piramida elitarna w Polsce
0 Prezydent szt 1
00000 Rząd szt kilkanaście
0000000000 Sejm/Senat szt kilkaset
00000000000000000 milionerzy szt kilkaset ?
00000000000000000000000 budżetówka szt juz ponad pół miliona ze średnia 3300
000000000000000000000000000000000000000000000000 szt kilkanaście milinów co zapierdala na to wszystko za pensje od 1000zł [biedronka ] do kilku tys średnia to 2500 razem z panem Kulczykiem
Mac Dercad:
Mój promotor miał powiedzonko: "Zamknąć się w łazience i ogłosić niepodległość". Tak mi przyszło na myśl.
Rabbitofdoom:
Odpisal bym ci ale jest cisza wyborcza(rozciaga sie tez na internet i komentarze na forach internetowych, dodam ze odpowiedzialnosc ponosi w tych przypadkach osoba publikujaca nie wlasciciel serwisu) porozmawiamy w poniedzialek. Narazie proponuje cieszyc sie tym zadkim zjawiskiem wystepujacym srednio raz na dwa lata. Cale kilka dni bez polityki moze nawet telewizor wlacze.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej