Śmietnisko > Off Topic

Gospodarczy kompas wyborczy WP

<< < (8/22) > >>

CATfrcomCheshire:

--- Cytat: eloelo w Październik 06, 2011, 21:36:46 ---
Prawo a Sprawiedliwość to dwie różne rzeczy - TO JEST MOJA DEWIZA

--- Koniec cytatu ---

Prawo jest jak plot - tygrys i tak przeskoczy, a waz sie zawsze przeslizgnie, i tylko bydlo siedzi na swoim miejscu

Dormio:

--- Cytat: CATfrcomCheshire w Październik 07, 2011, 06:29:52 ---Prawo jest jak plot - tygrys i tak przeskoczy, a waz sie zawsze przeslizgnie, i tylko bydlo siedzi na swoim miejscu

--- Koniec cytatu ---
Piękne podsumowanie.  :D

--- Cytat: eloelo w Październik 06, 2011, 21:36:46 ---A teraz tak po chłopsku żeby każdy zrozumiał": prawniczym bełkotem z zastosowań artykułów i ustaw chciałeś powiedzieć że policja nie miała podstaw i robiła cos nielegalnie - zgadzam sie 

--- Koniec cytatu ---
Chyba nie widziałeś bełkotu prawniczego.  :P
Tak mam informacje z pierwszej ręki - moja żona jest prawnikiem i czasem mam okazję poczytać co fajniejsze bełkoty...

--- Cytat: eloelo w Październik 06, 2011, 21:36:46 ---Co do mojej dewizy Jestem czysty - czego ja sie mam bać ? Ty wybroniłeś gościa co wziął i go złapali to nie wybronisz mnie?

--- Koniec cytatu ---
Takie wypowiedzi sugerują treści typu: "Wszyscy kłamią, wszyscy winni", żeby nie powiedzieć "Moja krzywda jest najmojsza".
KAŻDY skrzywdzony (w swoim odczuciu) ma prawo w PL wystąpić na drogę sądową i dochodzić swoich praw. Tu nie ma miejsca na różnice pomiędzy prawem, a sprawiedliwością. W sądzie NIE MA sprawiedliwości, jest jedynie PRAWO.

Tloluvin:

--- Cytat: ManganMan w Październik 06, 2011, 00:14:59 ---Dobra a teraz mój offtop.

Jak (zapewne) widzieliście kilka postów wcześniej mi jako jedynemu właściwie, wypadło coś z lewicy, mianowicie Socjaldemokracja, i wie ktoś, która partia czy inna grupa trzyma się tego?

--- Koniec cytatu ---

Z partii istniejacych w mediach to bedzie do wyboru PO / PiS / SLD / PSL /PJN  :P
Chociaz co do PSL jako partii obrotowej ze 100% zdolnoscia koalicyjna mozna miec watpliwosci  ;)

--- Cytat: eloelo w Październik 06, 2011, 21:36:46 ---To co ja chcę wykazac to popatrz na zmianę - 30 lat temu Milicja mogła bez wyroku przetrzymywać "wrogów ludu"  byli i są bezkarni - teraz po zmianach dziejowych nawet jak źle prowokują to mają przerąbane.
--- Koniec cytatu ---

Zmienily sie czasy i teraz gdy potrzeba kogos usadzic zamiast wsadzic czlowieka do aresztu po prostu obiera sie mu caly majatek pod pretekstem machlojek z podatkami. Co zabawne mozna to tak zrobic, ze sad uzna ze decyzja byla bezprawdna, ale nie mozna jej cofnac bo prawo nie przewiduje takiej mozliwosci

--- Cytat: eloelo w Październik 06, 2011, 21:36:46 ---Co do mojej dewizy Jestem czysty - czego ja sie mam bać ?
--- Koniec cytatu ---

Zapominasz o ciagle obowiazujacej zasadzie - dajcie mi czlowieka, a paragraf juz sie znajdzie

--- Cytat: Wilk w Październik 07, 2011, 06:08:56 ---Przecież ci ludzie przeprowadzili zamach na trójpodział władzy, więc o czym my tu w ogóle rozmawiamy.
--- Koniec cytatu ---
To w Polsce kiedykolwiek istnial trojpodzial wladzy?  :o

Wilk:

--- Cytat: Tloluvin w Październik 07, 2011, 09:26:28 ---To w Polsce kiedykolwiek istnial trojpodzial wladzy?  :o

--- Koniec cytatu ---

Gdyby nie istniał, to PiS nie próbowałby go burzyć. Wiec coś tam istnieć musiało.

--- Cytat: Tloluvin w Październik 07, 2011, 09:26:28 ---Zmienily sie czasy i teraz gdy potrzeba kogos usadzic zamiast wsadzic czlowieka do aresztu po prostu obiera sie mu caly majatek pod pretekstem machlojek z podatkami. Co zabawne mozna to tak zrobic, ze sad uzna ze decyzja byla bezprawdna, ale nie mozna jej cofnac bo prawo nie przewiduje takiej mozliwosci

--- Koniec cytatu ---

Ciężkiej cholery dostaję widząc każdy taki przypadek. Nie wiem na ile to celowe działanie a na ile głupota/nadgorliwość, ale za takie rzeczy urzędnicy powinni być karani i powinny być sprawy o porządne odszkodowania.

Dux:

--- Cytat: Tloluvin w Październik 07, 2011, 09:26:28 ---To w Polsce kiedykolwiek istnial trojpodzial wladzy?  :o

--- Koniec cytatu ---

Istnieje, istnieje. Choć jak to już u nas bywa, co jakiś czas jdna z tych władz próbuje włazić w buty innej. I niekwestionowany prym wiedzie tu władza ustawodawcza. Zresztą reprezentowana przez wszelakie opcje polityczne, nie tylko PiS.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej