Śmietnisko > Off Topic

Gospodarczy kompas wyborczy WP

<< < (5/22) > >>

Rabbitofdoom:
Ordoliberalizm
PJN co w sumie jest bardzo bliskie prawdy. Jak by Palikot byl bardziej przewidywalny i nie grozil nam rzad mniejszosciowy PiS za wszelka cene to bym pewnie glosowal na niego nie na PO.

Tloluvin:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Październik 05, 2011, 07:44:13 ---Ordoliberalizm
Jak by Palikot byl bardziej przewidywalny i nie grozil nam rzad mniejszosciowy PiS za wszelka cene to bym pewnie glosowal na niego nie na PO.

--- Koniec cytatu ---

Gdyby ludzie przestali glosowac na PO bo inaczej ten straszny kaczynski dojdzie do wladzy, a na PiS zeby powstrzymac 'liberalow' z PO, to obe te partie juz dawno wyladowalyby na smietniku histerii.  :P

Rabbitofdoom:
Cos w tym jest. PO juz dawno zapomnialo co to liberalizm ale przynajmniej proboja zachowac minium realizmu. Czasy sa takie ze niemozemy sobie pozwolic na kilkumiesieczny paraliz panstwa. A rzad mniejszosciowy PiS nie bedzie praktycznie mial zadnej realnej szansy uchwalenia czegokolwiek istotnego. Jedyne na co moga liczyc to ze wykopia jakies brudy na reszte nim ten ich rzad sie posypie jak poprzedni.

eloelo:
Ja zawsze byłem za PIS a ankieta mnie ustawiła na Centrum z PJN i PO hehehe . Zdziwieni ? bo ja wcale nie - tak to już jest jak się dobrze obiecuje pod publiczke a co potem wychodzi to już widzieliśmy . Obiecywali kilka lat temu i mamy obiecują teraz i też dostaniemy w dupsko ...
Właśnie oglądałem jak Tusk się chwalił że stworzyli 700 k nowych miejsc pracy - zapomniał dodać że w budżetówce [ biura , kancelarie i inne pierdy ] jak braknie kasy to znowu tu podniesie [podatek] tam ukróci [ZUS] .Szkoda że się  nie pochwalił że też stworzył milion bezrobotnych - czemu tylko milion ? już tłumaczę . W Kielcach w Biurze dla bezrobotnych spoza miasta przyjmują dziennie tylko 50 numerków - po numerek musisz stać od 6-7 rano ale to pikuś bo bezrobotny ma czas . Mnie zafascynował sam pomysł bo policzmy 50 numerków x 200 dni roboczych w roku da nam tylko 10 000 bezrobotnych z całego powiatu i ani osoby więcej .... Genialne
A PIS szanuję za to że jako jedyna partia zaryzykowała utratę koryta i rozwiązała SEJM bo nie chciała  brać udziału w szopce z burakiem . Nie pamiętam żadnej innej takiej historii w naszej demokracji - inni zostają do końca [ swojego lub ojczyzny]
To co mnie intryguje to ten narodowy strach przed PIS i ich śledztwami i rozliczeniami ...
Ja się tego nie boję - nie kradłem , nie donosiłem , nie oszukiwałem , mogą mnie sprawdzać i chętnie bym popatrzył na prześwietlenie wszystkich radnych i wójta z mojej wsi bo jak wszędzie pewnie chodzą o nich legendy ...
Ale nasz naród jest zmęczony i chce spokoju to nas spokojnie dalej walą w dupę

na rozluźnienie  ;)

Biały mężczyzna pyta się białej żony
-Kochanie na pewno nigdy mnie nie zdradziłaś ? bo nasz syn jest czarny...
żona
-Och kochanie to było dawno temu nie rozpamiętujmy przeszłości ....

Pol Kent:

--- Cytat: Rabbitofdoom w Październik 05, 2011, 23:07:46 ---(...)  Czasy sa takie ze nie możemy sobie pozwolić na kilkumiesieczny paraliz panstwa. A rzad mniejszosciowy PiS nie będzie praktycznie miał żadnej realnej szansy uchwalenia czegokolwiek istotnego. (...)

--- Koniec cytatu ---
Sorry za mały off-top ale nie mogłem się oprzeć. Vide przykład Belgii, nie wiem czy nadal aktualny ale jak ostatnio media poruszały ten temat to podawały że Belgia już ca. 300 dni nie ma rządu bo się politycy dogadać nie mogą i jakoś sobie Belgia radzi. I w UE jest. A co ciekawe coś o jej kłopotach z kasą nie słychać ? Może dlatego że to mały kraik to może i małe kłopoty ma, niegodne pierwszych stron w gazetach  ;)
A apopos tych ponad 200dni bez rządu, nie wiem czy Belgowie mają prezydenta i jak to u nich jest ale kurka tych ichnich liderów partii winno się chyba jak w średniowieczu kardynałów zamknąć o chlebie i wodzie w jakimś magazynie i nie wypuszczać aż się dogadają.  >:D
Inna sprawa to to czy nie jest to jakiś dowód na to że bez "miłościwie nam panujących" Tusków/Kaczyńskich/Napieralskich/etc...byśmy sobie nie poradzili.....

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej