Śmietnisko > Off Topic
Gospodarczy kompas wyborczy WP
Dormio:
--- Cytat: Tloluvin w Wrzesień 29, 2011, 10:24:10 ---Jak tak czytam to co Wam powychodzilo zastanawiam mnie jedna rzecz.
W tych odpowiedziach jest w Ordoliberalizmie cos takiego:
--- Koniec cytatu ---
Przecież kwalifikuje na bazie całości odpowiedzi, a nie na podstawie tej jednej. Zapewne nie zmieniając pozostałych, a zmieniając tylko tę jedną miałbyś podobną odpowiedź.
[NF] Masa Huku:
--- Cytat: Max Dercad w Wrzesień 29, 2011, 21:05:15 ---W końcu jakiś test, gdzie nie wypadam jako libertarianin \o/ Ale z neoliberalizmem i tak znowu wychodzi mi k* Korwin:/
--- Koniec cytatu ---
zapewne dlatego że w Polsce (niestety) nie ma wielu prawicowych partii startujących w wyborach...stąd Korwin.
Qreg:
--- Cytat: Ptysiu w Wrzesień 29, 2011, 09:36:01 ---Wyszedł mi:
Ordoliberalizm-Twoje odpowiedzi wskazują, że ideą, do której jest ci najbliżej, jest ordoliberalizm. Gospodarką w zasadzie rządzi wolny rynek. Jednak dopuszczasz, podobnie jak inni przedstawiciele tego nurtu, możliwość interwencji państwa w wolny rynek. Chodzi o ochronę przed monopolami, jeśli zagrożone jest swobodne konkurowanie podmiotów gospodarczych. Ordoliberałowie przeciwstawiają się również traktowaniu pracowników jak maszyn.
W sumie zgadzało by się.
--- Koniec cytatu ---
+1
Tloluvin:
--- Cytat: MasaHuku w Wrzesień 30, 2011, 08:01:11 ---zapewne dlatego że w Polsce (niestety) nie ma wielu prawicowych partii startujących w wyborach...stąd Korwin.
--- Koniec cytatu ---
Tak z ciekawosci. To jest jeszcze jakas prawicowa partia poza Korwinem?
Palikot sie nie liczy bo to ruch nie partia no i wcale nie jest takie pewne czy prawicowy ;)
Khobba:
A czy jest partia o liberalnych poglądach na gospodarkę (nie libertariańskich) i jednocześnie nie będąca konserwatywna światopoglądowo?
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej