Śmietnisko > Off Topic
Co wybrać? Telefon komórkowy.
Loc0:
Troche "obok" tematu, ale sie przewijalo. Mam n95 i czytanie na niej czegokolwiek to katorga (ksiazki papierowe mi sie skonczyly chwilowo). W zaistnialej sytuacji myslalem nad zakupem ebook-readera lub nowego tel z duzym wyswietlaczem. Gdzies spotkalem sie z opnia, ze kupowanie oddzielnego czytacza jest bez sensu przy obecnych wyswietlaczach w tel. Opinie? Btw jesli ktos korzysta z czytaczy to szukam wersji wojskowej, ktora nie bedzie sie bala kurzu :)
[VIDE] Herezja:
Nie wiem jak z wytrzymałością Kindla na warunki radykalnego użytkowania ale wiem jedno z samych obserwacji. Komórki mają po 1 mniejsze wyświetlacze po 2 słabiej odwzorowują czcionki i to co najważniejsze nie masz tam problemów z softem, masz bardzo wytrzymałą baterię i możliwość odczytu wszystkich chyba dostępnych ogólnie formatów dokumentów tekstowych.
A komórki wiesz jakie są.
Dodatkowo jak pisałem, mam tzw "Grajka" czyli Sansa fuze i na łeb bije wszystkie komórki a używaną można za grosze kupić, podobnie jest z aparatami fotograficznymi bo jak by nie było aparaty samodzielne są o wiele lepsze niż te w komórkach.
Czy coś pominąłem?
Xarthias:
Przy obecnych wyświetlaczach w komórkach, e-ink to błogosławieństwo dla oczu :)
Kup sobie Kindla, z dwóch powodów: jest najtańszy (kobo touch jest w podobnej cenie, ale ciężko go kupić w Polsce i warstwa dotykowa odbija słońce jak cholera) i ich serwis gwarancyjny działa błyskawicznie i wymienia nawet czytnik zasikany przez kota (kumplowi się przygoda zdarzyła :P). A do niego kup sobie silikonowego kondoma za parę groszy i kurz nie powinien być problemem.
ManganMan:
Odnawiam threada (nie mam zamiaru dublować).
Sprawa jest pokrewna (kończy mi się umowa).
Szukam tel z WinPhone (albo android - dobry chińczyk only, np. XiaoMi).
Ktoś ma jakieś sensowne propozycje (oprócz samej Nokii alias Microsoft Phone Oy? :( )
Skaza:
Ostatnio bardzo głośno jest o domniemanym pogromcy flagowców, czyli OnePlus One:
http://oneplus.net/
Dla mnie jednak okazał się zbyt dużym urządzeniem, ponieważ szukając smartfona zdecydowałem się na wyświetlacz o maksymalnym rozmiarze 5 cali. Dlatego wybrałem Sony Xperia Z1 i jestem niezmiernie zadowolony z tej decyzji.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej