Śmietnisko > Off Topic
Co wybrać? Telefon komórkowy.
Nitefish:
Wiem jak jest w przypadku telefonów. Po prostu iPhone 3G był na tyle przestarzały, że Apple uznało iż nie ma sensu dalej go supportować. Na rynku były znacznie lepsze nowe dwa modele.
W praktyce wyglądało to tak, że ostatnia do ściągnięcia wersja systemu działała na iPhone 3G dość kiepsko (zapewne celowo to zrobili), a firmy developerskie przestały produkować na niego aplikacje.
Czy tak jest z iPodami - nie wiem, być może w tych urządzeniach nie ma aż takich zmian hardwarowych, żeby odrzucać stare. Moja żona ma tego mini iPoda ale jakoś nie pamiętam, żeby cokolwiek w nim kiedyś aktualizowała, chyba że zrobiła to ninja jak nie widziałem :P
Wilk:
Ja w HTCkach lubię jedno - podłączam go do byle kompa i bez instalacji czegokolwiek robi mi za dysk zewnętrzny albo modem (co się przydało kilka razy w robocie jak prąd w całej dzielnicy nawalił/operatorowi kabel przecięli, a trzeba było wysyłać e-maile). Nie ma też problemu z wrzuceniem z byle kompa filmu, zdjęć czy też mp3. Z tego co wiem tak łatwo na iPhonach z tym nie jest.
Nitefish:
No niestety to wada iPhonów. Wkurza mnie to ale cóż.
shadd:
--- Cytat: Wilk w Wrzesień 20, 2011, 11:57:48 ---Ja w HTCkach lubię jedno - podłączam go do byle kompa i bez instalacji czegokolwiek robi mi za dysk zewnętrzny albo modem (co się przydało kilka razy w robocie jak prąd w całej dzielnicy nawalił/operatorowi kabel przecięli, a trzeba było wysyłać e-maile). Nie ma też problemu z wrzuceniem z byle kompa filmu, zdjęć czy też mp3. Z tego co wiem tak łatwo na iPhonach z tym nie jest.
--- Koniec cytatu ---
Akurat iPhone może spokojnie pracować jako modem, może również udostępniać połączenie przez WiFi jako router. Co do dysku to wystarczy zainstalować Phone Drive albo coś podobnego i nie ma problemu z wrzucaniem plików przez WiFi/USB. Ale fakt do katalogów systemowych bez JB się nie ma dostępu.
Wilk:
"Instalować". Zazwyczaj na obcym kompie nie możesz/nie chcesz/nie masz czasu czegokolwiek instalować. Przynajmniej takie mi mówi doświadczenie z podłączaniem telefonów do nie swoich kompów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej