Śmietnisko > Off Topic

Co wybrać? Telefon komórkowy.

<< < (11/22) > >>

Nitefish:
Posiadałem iPhona 3G i jedyną jego wadą było to, że z czasem przestał być supportowany, po prostu stał się przestarzały. Wtedy ostatnia wersja systemu, jaka została na niego wypuszczona działała kiepsko, telefon zwalniał itp. W zasadzie przyszedł czas na wymianę telefonu.

Problemów z zasięgiem nie miałem, więc mogła to być wina Twojej lokalizacji, ewidentnie wadliwego egzemplarza lub łosiów w serwisie - przecież oprogramowanie aktualizujesz sobie stale sam...

Apple ma upierdliwą procedurę testowania appsów przed ich wpuszczeniem, ale to głównie problem developerów a nie userów. Niemniej jednak dzięki temu masz bardzo dużą pewność, że to co kupisz działa i jest zrobione zgodnie z wytycznymi appla. Osobiście nigdy nie trafiłem na zepsutego appsa (co nie znaczy że ich nie ma).

Nie jest prawdą, że instalując programy z AppStore sypie Ci się telefon, właśnie po to mają te procedury, żeby tak nie było.

O ile się nie mylę to wciąż jest większy problem z wypuszczeniem czegoś na Androida niż w AppStore, ale pewnie tego nie wiesz bo się tym po prostu nie zajmujesz na co dzień.

Idea "udostępniania własnoręcznie stworzonego oprogramowania bez ograniczeń" jest na prawdę super, tyle że w praktyce prowadzi to do syfu w systemie, wirów, ... itp. To po prostu ładnie brzmi na papierze i jest właśnie jak wspomniane "instalowanie oprogramowania z internetu".

Sam Apple nie ma jakiś drakońskich zakazów, to raczej rzeczy dotyczące treści aplikacji (np. obrażania uczuć religijnych, rasizmu, ...) oraz "używalności" - np zakaz publikowania aplikacji emitujących menu telefonu lub sprawiających mylne wrażenie, że Twój telefon działa wadliwie.

Niemniej jednak wszystkie produkty Appla są drogie, to największy ból.

Doom:
Są drogie przy kupnie i jeszcze droższe w eksploatacji. Nie wspominając o czymś takim że apple nawet jesli słyszało o czymś takim jak formaty multimediów inne niż ich to nie chce mieć z nimi nic wspólnego i maksymalnie utrudnia korzystanie z własnych na innym sprzęcie niż ten z jabłkiem na obudowie

BTW
to tylko ja jestem taki konserwatysta że nie widziałem potrzeby wymiany telefonu dopuki po kilku latach intensywnej eksploatacji moja nokia 9300 nie zaczeła się sypać ze starości?

Nitefish:
Eksploatacja nie jest droga. Co do wymiany telefonu... kupiłem iPhona ponieważ był mi potrzebny do pracy. Potem się przyzwyczaiłem i zacząłem korzystać z dobrodziejstw smartphonów.
Obecnie często korzystam na telefonie z webu, wbudowanego ipoda, google maps oraz kilku innych aplikacji. Do tych celów niestety nie nadają się stare fony, które były znakomite do dzwonienia i tyle.

[CBIRR] Soobocz:
Ja mam iPhona 3gs i zgadzam się z Nitefish. Nigdy ale to nigdy nie sprawił mi problemów. Nie gubi sygnału. Aktualizacje oprogramowania robisz sobie sam i jest to dziecinnie łatwe. Generalnie wszystko w produktach appla cechuje łatwość. Robi sie wsi intuicyjnie i czy to na kompie czy to w telefonie nigdy też nie miałem problemów z wirami, zwiechami i blue screenem. Nigdy jeszcze nie miałem kontaktu z serwisem.
Może to po prostu dbałość o gadżety? :P :)

sc0rp:
Dokladnie to co napisal nitefish i sobocz. A odnosnie debila co sciaga co popadnie z netu - to wlasnie procedury Steve'a pozwalaja na to aby sie nad tym nie zastanawiac czy darmowy app do zczytywania kodow 3d ma robaka czy nie i ze moze jednak wydac ten 1 czy 2 eur na platny app bo jest mniejsza szansa ze bedzie zarazony. A zarzucanie ze ktos jest zapatrzony w apple bo uzywa ich produktow jest glupie, ja mialem zarowno androida jak i blackberry i jednak iphone sie cechuje najwyzsza latwoscia obslugi i wlasnie tym ze nie musze sie 5 razy zastanowic nim cos sciagne. Odnosnie gubienia zasiegu to nie wiem gdzie z niego korzystales ja nigdy nie mialem z tym problemow a duzo podrozuje. Czy iphone jest drogi w zakupie i eksploatacji - no jest drozszy i tu nie ma o czym dyskutowac jednak apple nigdy sie nie pozycjonowal na dolnych polkach. To jak narzekanie ze korek wlewu oleju do a4 jest 5 razy drozszy od korka do octavii

A co do zakonczenia supportu danego gadzetu to moze ktos to naswietlic bo jak ostatnio podlaczalem swojego archaicznego (z 2004roku) ipoda to mi zglosil ze jest update systemu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej