Śmietnisko > Off Topic
Co wybrać? Telefon komórkowy.
Minna Hinata:
--- Cytat: Kombat w Wrzesień 15, 2011, 23:15:34 ---Symbian ^3 w nokii N8 jest dopracowany dużo lepiej niż jego poprzednie odmiany a teraz weszła jego darmowa aktualizacja - symbian anna - i jest naprawde super - szybki, stabilny, ładny i wygodny. Poza tym to jest naprawde geekphone :) - pokaż mi telefon z androidem do którego podłączysz jednocześnie klawiature, myszke, pendrivea, TV przez hdmi i odtworzysz na TV film w full HD z tego pendriva :) Do tego dorzuć aparat 12mpix z autofocusem i b. dobrą (jak na telefon) optyką oraz 16 gb wewnętrznej pamięci, wyświetlacz amoled i w pełni metalową obudowe - uwierz mi że nie będziesz zawiedziony :)
--- Koniec cytatu ---
Fakt, z androidem o taki telefon ciężko. Jednakże z rodziny androido-podobnych to Nokia N900 oferuje podobne funkcje i jest na systemie Maemo. Moja kobieta ma ten model i szczerze zdarzyło już się nam oglądać na TV film właśnie z telefonu. Jedyny minus to cena ale imo rekompensuje się ona w pełni modowalnym oprogramowaniu oraz ciągłym supporcie ze strony zarówno producenta jak i osób trzecich które tworzą różnego rodzaju łatki, poprawki oraz dodatkowe oprogramowanie / hacki do tego systemu.
ManganMan:
I można StarCrafta na Maemo odpalić! :)
Xarthias:
--- Cytat: Herezja w Wrzesień 16, 2011, 14:14:16 ---Dziś wziąłem broszurkę z opisem telefonów z placówki play a także zestawienie cen i co ciekawe trochę ponad tydzień temu moja panna przedłużała umowę w Play i za np Samsung Wave II S8530 miała dopłacać ale okazało się, że jednak 1 zł ją to będzie kosztowało i ... co ciekawe w tej rozpisce z cenami, która wziąłem z punktu play okazuje się, że powinien być płatny w jej taryfie 799 zł więc ciekawi mnie czy ten salon w którym ja byłem ma nieświeże dane czy też moja dziewczyna nabyła swoją komórkę na jakichś dziwnych zasadach bo jednak 800 zł a 1 zł to diametralna różnica.
--- Koniec cytatu ---
Play ma czasem fajne promocje dla stałych klientów. Pójdź do salonu, niech koleś tam sprawdzi Ci cenę i tyle.
--- Cytuj ---Swoją drogą jakoś średnio mi się widzi wydawanie pieniędzy na Kindla tym bardziej, że są problemy z wrzucaniem książek na niego ściąganych z netu (Tak, Tak przyznaje się pod tym względem robię piractwo ale choć gry kupuje legalnie ];p).
Zresztą Xarthias sam kiedyś opisywałeś Kindla i pamiętam, że było w tym opisie coś o konwertowaniu e-booków na format rozpoznawalny przez Kindla.
--- Koniec cytatu ---
Coś musiałeś źle przeczytać. Na kompie instalujesz Calibre i wszystko się konwertuje bez problemów. No, może z pdfami bywają, ale to już taki niewdzięczny format. Problemy to ma automatyczna maszynka konwertująca amazona, ale tego się po prostu nie używa.
Chcesz się przekonać - zainstaluj darmowy Kindle for PC i równie darmowy Calibre, skonwertuj tym drugim dowolną książkę i wrzuć w ten pierwszy - zobaczysz, czy są problemy.
Jeśli ktoś dużo czyta, to te 160 zielonych to naprawdę grosze za uratowany wzrok i niesamowitą wygodę.
No i te zawistne spojrzenia bubka z iPadem, który w pełnym słońcu usiłował cokolwiek odczytać ze swojego sprzętu gimnastykując się nieziemsko :P kiedy ja sobie spokojnie czytałem obok.
--- Cytuj ---ps. Miło, że się Xarthias już wykurowałeś ];) i z nową werwą ruszysz na podbój Centrali i być może EVE ];p
--- Koniec cytatu ---
Do wykurowania jeszcze daleka droga, ale dziękuję :)
lorgius:
A ja sobie chwalę swojego Sony Ericsson Xperia Neo.
Zgrabny, ekran bodajże 3.7'' ale o wysokiej jakości, aparat nawet lepszy niż w iphonie 4. Ogólnie podoba mi się, a przy taryfie biznesowej 60 w T-mobile można go dostać za około 50 zł.
Jak się intensywnie używa do wszystkiego (znaczy aplikacje ;) ) bateria starcza na dzień roboczy ;D, jak do rozmów, to na dwa. W weekend można sobie odpuścić i podładować niedzielnym wieczorem. Bateria więc przeciętna, choć mnie to i tak wisi, bo ładuje ją nockami.
Przyczepić mógłbym się do tylnej obudowy, bo jest "delikatna" i plastikowa. Na co dzień nie ma to znaczenia, gdyż założona wygląda ładnie i jest wytrzymała. Ale gdy trzeba pogrzebać przy baterii, karcie sim lub pamięci, mam wrażenie, jakbym mógł ją - za przeproszeniem - od niechcenia i przypadkiem, na dwie części rozpier..ć. ::)
P.S.
Ale T-mobile to już inna sprawa. Wydaje mi się, jakby Era połowę nadajników wcześniej konkurencji opyliła, bo zasięg z czterech liter, a na dodatek, jak ktoś się czasem nie dodzwoni ( poza zasięgiem ) to nawet informacja o tej próbie nie raczy przyjść w żadnej postaci.
[VIDE] Herezja:
Ostatnimi czasy coraz więcej producentów telefonów komórkowych stawia na (jeśli można to tak w słowa ująć) lekkie, i cienkie obudowy (ograniczają wagę czy chcą coraz węższe komórki mieć?).
Odbiegając od tematu troszkę.
Nie trzeba być orłem aby widzieć, że Orange nie ma nic ciekawego w swojej ofercie a mój przedmówca dodał od siebie, że i z T-Mobile nie ma za bardzo sensu się wiązać. Ciekaw jestem co mają do powiedzenia użytkownicy Plus-a.
Od siebie dodam, że w Play czasami zasięg się gubi (w moim przypadku zasięg dajmy na to jest a po chwili zanika sam z siebie i bez przyczyny by po chwili by ponownie). Na szczęście nie jest to nagminne.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej