Śmietnisko > Off Topic
Co wybrać? Telefon komórkowy.
HammerSnake:
Nie bez powodu telefony sony są nazywane aparatami fotograficznymi z funkcją telefonu.
Her ale ty kombinujesz jak koń pod górkę:
- Jesteś maniakiem fotografii - kupujesz sony eric
- Jesteś Gadżeciarzem - lubisz pograć w gry na telefonie pobawić się jakimiś aplikacjami - kupujesz iphona, a jak cię nie stać to coś z Androidem.
- Chesz mieć klawiaturę qwerty - bierzesz nokie lub blackberry
- Chcesz mieć biznes look phone - bierzesz blackberry
- Dużo czytasz na telefonie - bierzesz coś z dużym wyświetlaczem. Cokolwiek byle był duży wyświetlacz, bo pdfy otworzysz na wszystkim.
Teraz idź się przejdź po salonach. :P
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: HammerSnake w Wrzesień 18, 2011, 14:18:59 ---Nie bez powodu telefony sony są nazywane aparatami fotograficznymi z funkcją telefonu.
Her ale ty kombinujesz jak koń pod górkę:
- Jesteś maniakiem fotografii - kupujesz sony eric
- Jesteś Gadżeciarzem - lubisz pograć w gry na telefonie pobawić się jakimiś aplikacjami - kupujesz iphona, a jak cię nie stać to coś z Androidem.
- Chesz mieć klawiaturę qwerty - bierzesz nokie lub blackberry
- Chcesz mieć biznes look phone - bierzesz blackberry
- Dużo czytasz na telefonie - bierzesz coś z dużym wyświetlaczem. Cokolwiek byle był duży wyświetlacz, bo pdfy otworzysz na wszystkim.
Teraz idź się przejdź po salonach. :P
--- Koniec cytatu ---
A więc pokrótce
- mam duży i niezły aparat więc nie potrzebuje w komórce
- gadzeciażem (ciekawe słowo stworzyłeś) nie jestem i nie gram w komórce co najwyżej słucham muzyki czasem choć i od tego mam lepsze urządzenie (Sansa Fuze),
- Klawiatura qwerty mi nie jest do niczego tak naprawdę potrzebna,
- "Chcesz mieć biznes look phone" -------- że co ???
- Lubię czytać do poduchy lub jak jadę autobusem gdzieś więc dlatego. PDF np Samsung Avila nie czyta poprawnie a ta Nokia także nie odczytuje i dopiero jak dograłem jakiś programik rosyjski pozwalała na czytanie jedynie formatu txt ... więc to chyba nie każda komórka sobie z tym radzi.
Xarthias:
Jeśli w Playu gubisz zasięg, to i w Plusie będziesz gubił, bo Play korzysta z nadajników Plusa tam, gdzie sam nie ma zasięgu.
Play ma imo najlepszą w tej chwili ofertę dla klientów indywidualnych.
Android ma AdobeReadera i nie miałem na swoim HTCku problemów z odczytywaniem pdfów, więc jeśli musisz koniecznie czytać na fonie, to wybierz ten z największym ekranem w Twoim zasięgu cenowym (Desire z 3,7cala daje radę, Sensation z 4.3" jest jeszcze lepszy, ale droższy).
Ale skoro dużo czytasz w podróży, to może rzeczywiście pomyśl nad kupieniem jakiegoś prostszego fona za zybla i przeznaczeniem reszty kasy na czytnik. Komfort czytania, co wielokrotnie pisałem, jest milion razy lepszy niż na najlepszym telefonie.
HammerSnake:
yy?
Wydaje mi się, że każda sobie radzi, bo na każdej nowej komórce możesz zainstalować adobe readera. Przynajmniej jeżeli chodzi o symbiana, Androida i Iphona.
Tyle, że w niektórych modelach jest zainstalowany standardowo, a w innych nie i trzeba sobie kupić + ściągnąć i zainstalować. Pod windowsem bez programu z buta też sobie plików nie otworzysz.
Xarthias:
Symbianowe nokie mają niby program do odczytywania pdfów, ale co z tego, skoro nie byłem w stanie otworzyć na nich na przykład podręczników do Shadowruna...
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej