Śmietnisko > Off Topic
Co wybrać? Telefon komórkowy.
Xarthias:
Hello, żyję :P
W Playu, w abonamencie all inclusive 85 (za 75zł brutto) masz np Desire Z (i zwykłego) w niezłej cenie (w abo masz 520 minut do wszystkich i 1GB transferu, po przekroczeniu nie dopłacasz tylko net zwalnia).
Bawiłem się androidowymi soniakami i samsungami (o huławeju z litości nie wspomnę), ale zdecydowanie najbardziej pasuje mi nakładka HTC Sense na androida. Niby drobne różnice tu czy tam, ale w całości składają się na dużo przyjemniejszą obsługę. Fakt, że Desire'y mają nie za fajne baterie (w zwykłym trzeba jak najszybciej zrobić aktualizację do androida 2.3 - znaczna poprawa długości działania), ale to chyba problem większości obecnych smartfonów.
Android działa stabilnie, szczególnie po upgrejdzie do 2.3 i naprawdę nie rozumiem ludzi na niego narzekających. Więcej problemów miałem używając iPhona, ale może wtedy telefon wyczuwał moją niechęć do iStuffu :P
Ekran 3,7", bardzo przyzwoity, nada się do czytania. Używam aplikacji Kindle for Android - można na nią wrzucać ebooki w formacie mobi i oferuje bardzo przyjemną obsługę. Ale na dłuższą metę, do e-czytania tylko czytnik z ekranem e-ink. 450zł wydane na Kindla zwróciło mi się po pół roku w samych różnicach cenowych między książkami papierowymi, a elektronicznymi, o komforcie czytania i uldze dla oczu nie wspominam.
Także przy wyborze telefonu nie sugerowałbym się jego działaniem jako czytnika, tylko odłożył parę zł i kupił jakiś czytnik do tego przeznaczony. Telefon tylko awaryjnie :)
Howgh
sc0rp:
--- Cytat: Nitefish w Wrzesień 16, 2011, 10:57:05 ---Symbian to zło, nawet Nokia nie wie co z tym archaizmem zrobić.
--- Koniec cytatu ---
To akurat wie zdecydowali sie zakopac (razem z Meego a szkoda) http://conversations.nokia.com/2011/02/11/open-letter-from-ceo-stephen-elop-nokia-and-ceo-steve-ballmer-microsoft/
Qreg:
Ja zdecydowanie polecam Adroida. Od ponad roku uzywam HTC Desire i naprawde nie moge zlego slowa powiedziec. Moze tylko czas pracy na baterii moglby byc lepszy, al to problem wszystkich smartfonow.
Khobba:
--- Cytat: Xarthias w Wrzesień 16, 2011, 11:19:24 ---Ale na dłuższą metę, do e-czytania tylko czytnik z ekranem e-ink. 450zł wydane na Kindla zwróciło mi się po pół roku w samych różnicach cenowych między książkami papierowymi, a elektronicznymi, o komforcie czytania i uldze dla oczu nie wspominam.
Także przy wyborze telefonu nie sugerowałbym się jego działaniem jako czytnika, tylko odłożył parę zł i kupił jakiś czytnik do tego przeznaczony. Telefon tylko awaryjnie :)
--- Koniec cytatu ---
QFT
Przeczytałem kilka tysięcy stron książek (nie, nie ekranów, liczę strony książek w realu) na telefonach komórkowych i naprawdę, wierz mi, chcesz kupić kindla za 400zł, a nie spłacać przez dwa lata kredyt na telefon z dużym ekranem operatorowi. komfort jest nie do porównania. Tablety też nie zachwycają (biorę kindla na dwa tygodnie wakacji i zapominam o ładowarce :P )
(pomijając już to, że duże i płaskie telefony nie najlepiej znoszą środowisko moich kieszeni, gdzie zwykle w końcu lądują niezależnie od tego jak bardzo o nie dbam w początkowych miesiącach używania. Mój następny telefon to motorola defy lub coś analogicznego ;) )
[VIDE] Herezja:
Dziś wziąłem broszurkę z opisem telefonów z placówki play a także zestawienie cen i co ciekawe trochę ponad tydzień temu moja panna przedłużała umowę w Play i za np Samsung Wave II S8530 miała dopłacać ale okazało się, że jednak 1 zł ją to będzie kosztowało i ... co ciekawe w tej rozpisce z cenami, która wziąłem z punktu play okazuje się, że powinien być płatny w jej taryfie 799 zł więc ciekawi mnie czy ten salon w którym ja byłem ma nieświeże dane czy też moja dziewczyna nabyła swoją komórkę na jakichś dziwnych zasadach bo jednak 800 zł a 1 zł to diametralna różnica.
Swoją drogą jakoś średnio mi się widzi wydawanie pieniędzy na Kindla tym bardziej, że są problemy z wrzucaniem książek na niego ściąganych z netu (Tak, Tak przyznaje się pod tym względem robię piractwo ale choć gry kupuje legalnie ];p).
Zresztą Xarthias sam kiedyś opisywałeś Kindla i pamiętam, że było w tym opisie coś o konwertowaniu e-booków na format rozpoznawalny przez Kindla.
ps. Miło, że się Xarthias już wykurowałeś ];) i z nową werwą ruszysz na podbój Centrali i być może EVE ];p
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej