Eve Online > Dyskusje ogólne

Militia

<< < (7/9) > >>

Minna Hinata:

--- Cytat: eloelo w Październik 14, 2011, 17:11:44 ---noo to coś mało napisałeś umiesz coś w tej grze poza obrażaniem sie i denuncjowaniem ?
--- Koniec cytatu ---

Jako osoba grająca aktywnie od 2004 roku na pewno dużo, nie zwykłem przechwalać się nie wiadomo jakimi skilami / doświadczeniem / ociekaniem z... ekhem, powiedzmy z kulturą - byciem nad wyraz fajnym i wciskanie tego innym. Poza tym jako osoba dorosła, mająca już rodzinę, nie pozwalam sobie aby nawet pod płaszczykiem internetu ktoś publicznie insynuował sytuację, jakoby moja egzystencja była "bzdurą". Mam nadzieję, że zrozumiałeś lekcje.

--- Cytat: eloelo w Październik 14, 2011, 17:11:44 ---Czyli takler w dedykowanym shipie warpi zazwyczaj 7-10 s a drejk sfitowany na misje da rade pewnie odwarpić w 6 s  proponuje więcej czasu spedzać w grze jak na forum bo twoje doświadczenie w grze jest znikome albo go nie ma , pewnie sie naczytałeś gdzieś na forach ...
--- Koniec cytatu ---

Interceptor / Interdictor / HIC / Lachesis - wymagają od 2,5s do 6-7s aby złożyć się do warpa. Dodatkowo widać je jak byk na skanie ogólnym 14,3 au. Mało czasu na ucieczkę? Myślę, że nie.
Proteus / Arazu - od 4,5 do 10s aby wejść w warpa + 1-2s na zainicjowanie cloaka po wyjściu z drabinki. Delay timer Directional Scanner - 2s. Nie widzę problemu aby zobaczyć taki ship na skanie jak pojawia się na drabince.

--- Cytat: eloelo w Październik 14, 2011, 17:11:44 ---Kolejny przykład jak teoria rozmija sie z praktyką ...Z najlepszej misji można wyciagnąć 25k LP ale jak bierzesz set to ci sie trafiają rożne i nie spotkałem się ze ktoś ma wszystkie misje najlepsze no ale powiadaja ze głupi ma szczeście wiec może tak miałeś
--- Koniec cytatu ---

Niekoniecznie teoria ponieważ szanując swój czas i dobrze licząc Czas/LP starasz się uzyskać odpowiedni stand do frakcji aby nie martwić się standem do corpa. Mając 6.0+ do frakcji masz nadmiar zapasu aby bez problemu odrzucać misje nawet jeśli będzie to karane utratą standa do corpa. Tych misji nie jest tak dużo żeby nie wylosować za 3-4-5 razem odpowiedniej która daje dużo lp i robi się ją szybko. Zazwyczaj zrobienie serii 10 misji odbudowuje Ci stand do corpa wystarczająco aby ponownie robić sobie losowanie.

Dux:

--- Cytat: garnoo w Październik 14, 2011, 17:24:38 ---wydaje mi sie ze nie mozna warpnac na odleglosc do drabinki - tzn mozna ale i tak laduje sie <2500m od niej

--- Koniec cytatu ---

Akurat można. Każdu skok na beacon na odległość inna niz 0 ładuje Cię w pewnej odległosci od drabinki. No może poza skokiem na 10. Ten lubi wrzucic na 0 (przynajmniej mnie najczęściej wrzucał) :)

Kara Mon:
Warp na 0 na drabinke powoduje ze statek laduje tuz obok drabinki, czasem w jej srodku , ryzyko zaplatania sie w drabinke przez kilka sekund jest bardzo duze.

Warp na 10 powoduje ze statek laduje wedlug OV na 0 od drabinki ale w przeciwienstwie do warpu na 0 nie ma ryzyka zaplatania sie w choinke

warp na 20 wywala nas 20 km od drabinki.

eloelo:

--- Cytat: Minna Hinata w Październik 14, 2011, 17:48:55 ---Jako osoba grająca aktywnie od 2004 roku na pewno dużo, nie zwykłem przechwalać się nie wiadomo jakimi skilami / doświadczeniem / ociekaniem z... ekhem, powiedzmy z kulturą - byciem nad wyraz fajnym i wciskanie tego innym.

--- Koniec cytatu ---
A czym tu sie chwalić ? 12 kilami przez 7 lat ? pewnie masz alta ale nim też nie zwykłeś się chwalić bo veldsparu nie uwzględnia KB , pvp też nie zwykłeś robić i dlatego bronisz opinii że drake po ls może zasuwać jak burza po kilkanaście systemów bez problemu ?
Ale próbowałeś odrzucać po kilka misji na set ? Czyli robiłeś misje za 250 k LP w secie 10 misji ? mozesz to potwierdzić czy sie okaze nagle ze ty znowu o rodzine zahaczasz?
Moze jakis stryjeczny brat siostry twojej kuzynki ci o tym opowiadał?
Zaraz ktoś skontruje ze EVE to nie tylko pvp - owszem ale jak ktoś tłucze skałki i poczytał czy posłuchał opowieści innych to nie znaczy ze ma w tym praktykę .
Ja latam po LS-ie i wypatrujemy takich amatorów i jak już pisałem o drejka cieżko a jak już sie trafi to nie jest to milicja ale bajt .
Ale jestem pełen podziwu jak ty potrafisz wszystko wypatrzeć na skanie 14au . takie nowe nuuby obcinaja go na kilka au to na bikon może warpnąc każdy spoza 14 au w cloaku
wiesz też że po ls nie lata sie shipami co warpią w 10 sek ? Chyba że to większy gang ze skautami no ale my tu rozmawiamy bomber vs drake ...
To jak protek/arazu wchodzi w warpa od 4.5do 10 s to ile według ciebie potrzebuje na to drejk?
Wierze w ciebie , jestem pewny ze wymyślisz taki wzór ze na pewno zdąży ucieć .Jak byś mial czas to napisz jeszcze jak lecieć 10-15 j po ls drejem , chętnie poczytam nową lekcję . 

Doom:
Ale bierzesz pod uwagę że nie tylko Ty podałeś troll alta w profilu?
Znam goscia który sie chowa pod tym nikiem i z lepszym lub gorszym skutkiem bawil się już w dosłownie każdy gatunek pvp spotykany w tej grze tak długo jak przez pvp rozumiemy coś z udziałem dps

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej