Eve Online > Dyskusje ogólne

Nullsec revamp in 3...2...1...

<< < (9/14) > >>

Yogos:
Te skoki na 15 km to był nietrafiony pomysł, bo ludzie robili bookmarki żeby w efekcie skoczyć na 0km. Handlowało się mapami na całe regiony na wszystkie bramy jak normalnym towarem.

Całe szczęście, że to znikło, jeden region to często było kilkaset BM ja miałem ze 4 regiony :)
Mistrzem był Lazar który miał wszystkie lowseki i sporo 0.0, bez żartów kilkadziesiąt tysięcy BM  >:D

Dormio:

--- Cytat: Yogos w Sierpień 05, 2011, 10:07:39 ---Mistrzem był Lazar który miał wszystkie lowseki i sporo 0.0, bez żartów kilkadziesiąt tysięcy BM  >:D

--- Koniec cytatu ---
A ile kasy natłukł !
To był poważny biznes.  8)

Co śmieszne, CCP skasowało te 15km nie dlatego, że to było upierdliwe, ale dlatego, że każdy z nas (w sensie graczy) miał kilkatysiaczków bmek podróżnych, a ich kopiowanie za mocno obciążało serwer.

Goomich:

--- Cytat: Frankie w Sierpień 05, 2011, 00:37:26 ---ad 1) Wydaje mi się wręcz odwrotnie. Alliance miałby 2 wyjścia starać się kontrolować całe swoje terytorium dzieląc SC na grupy lub trzymać je w jednym miejscu. Druga opcja wiązałaby się z łatwym wystawieniem większości swoich terytoriów na ataki wrogów. I jeśli robiłeś multi cyno jumpy jakąkolwiek flota capową (a pewnie nie raz to robiłeś) to wiesz jak to jest upierdliwe (skaczemy i czekamy aż wszyscy załadują capacitor.. hmm po 4-5 skokach w SC brakuje paliwa trzeba im je dowozić itp... Myślisz, że 20 skoków w takim systemie jest zachęcającą oferta żeby zabić kilka carrierów wroga??). Konkludując jakby pilot SC miał wizje ze do desta ma 20x skakać na cyno co zajmie kilka godzin to gwarantuje Ci ze 80% SC nawet by się nie zalogowała.
--- Koniec cytatu ---

Jeżeli FC zależy na szybkim przemieszczeniu się, to każe założyć travel fita i wtedy spowalniaczem są cyna po drodze, nie capacitor. Tak więc SC przemieszczały by się w w większych grupach, żeby się łatwiej bronić.
A co do paliwa, to w hangarze mam z 200k helu, różne fity, różne fity dla innych statków, ozon, narkotyki, imple dla alta i większość wolnego.
To nie carrier, czy dread, gdzie robisz 4 skoki i masz sucho.

--- Cytat: Frankie w Sierpień 05, 2011, 00:37:26 ---ad 2) Jest ich już zbyt dużo w grze więc nie da się teraz tego już zrobić. Założenie takie było ale Eve się trochę za bardzo rozwinęła.
--- Koniec cytatu ---

Ale ja ci własciwie zacytowałem, to co CCP myślało o tytanach, gdy te były dopiero na deskach kreślarskich.

--- Cytat: Frankie w Sierpień 05, 2011, 00:37:26 ---ad 3) Przy podejściu kosztowym to ally miałoby na 1-2 wycieczki w miesiącu trochę by to ograniczyło ich działanie. Jak za paliwo w dwie strony przyszedł by rachunek 500mx100 statków x2 strony, czyli jakieś 100B.
--- Koniec cytatu ---

Cóż, wtedy nadal Wątek o Pure Blind i okolicach byłby troszkę bardziej rozwinięty.

Gaavrin:
Jak samo ccp przyznało robienie czegoś na tyle drogiego, żeby gracze dwa razy pomyśleli, zanim wydadzą na to kasę w eve nie działa. Jeżeli coś jest skuteczne, to gracze będą z tego korzystać, niezależnie od kosztów, a już na pewno powerbloki. To małe alianse będą musiały się zastanawiać, czy wystawić swoje supery na bitwę pomagając innemu aliansowi w obronie przez powerblokiem, bo ich na paliwo nie będzie stać, a nie te powerbloki w stylu drf. A przecież nie o to chodzi, tylko o to, żeby wspierać małe alianse a nie duże.

Zmiana dredów i ich boost to jest chyba rzecz na którą wszyscy czekają, tylko czy to coś zmieni? skoro alianse które mają setki super carrierów, będą miały jeszcze więcej dredów?

Pol Kent:

--- Cytat: Gaavrin w Sierpień 05, 2011, 11:56:25 ---Jak samo ccp przyznało robienie czegoś na tyle drogiego, żeby gracze dwa razy pomyśleli, zanim wydadzą na to kasę w eve nie działa.
--- Koniec cytatu ---

Cóż, tak na szybko. Skoro nie działa cena to niech działa czas. Jeśli taki tytex budowałby się 2-3 razy dłużej niż się buduje to przyrost by się zmniejszył. Można dla capsów dodać np. jakiś procentowy (losowy) wskaźnik - wystąpiła awaria, stocznia wybuchła, budowany tytex poszeł się rozmnażać. Same korzyści, ISK sink, zmniejszenie podaży tytexów i np. s-capsli. W końcu to nie byle jakie przedsięwzięcie budowa takiego tytexa. W ogóle takie tytexowe bridgbe a może nawet normalne jumpy na cyno mogłyby mieć jakiś taki 0,001% na to że "zaginą" podczas skoku bez wieści albo wylądują w WH jakimś  ;D takie zakłócenia czaso-przestrzenne  >:D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej