Śmietnisko > Off Topic

Czepiam się. :P

<< < (3/4) > >>

Ranshe:
No weź mnie nie załamuj dzisiaj, wystarczająco jestem załamany w pracy...

Doom:
Prośba rozpatrzona negatywnie. Sam mam czarny tydzień i nie myśl że będę cierpiał w samotności :P

Dormio:

--- Cytat: Ranshe w Maj 26, 2011, 12:43:22 ---Treść i sygnaturę. Maile/posty usenetowe nie mają stopki, część poniżej "-- " nazywamy sygnaturą, tak samo i post na forum. :P
Stopkę to może mieć cała strona. "Stopka maila" to jakiś bezsensowny wymysł.

--- Koniec cytatu ---
Twoja wola. Dla mnie sygnatura to coś innego od stopki. Jeśli dla Ciebie ta sama stopka jest sygnaturą to Twój wybór, ale życzę powodzenia w odszukaniu konkretnego postu na podstawie tak zdefiniowanej sygnatury.

--- Cytat: Ranshe w Maj 26, 2011, 12:43:22 ---A, i sygnatura jako podpis nie musi być unikalna, bo niby po co, skoro spełnia rolę podpisu?

--- Koniec cytatu ---
Ile razy chcesz się podpisywać ? Na tym forum przynajmniej po lewej masz pole, które niezawodnie identyfikuje postowicza. To co mówisz miało by jakikolwiek sens gdyby goście mieli szeroką możliwość postowania.

--- Cytat: Ranshe w Maj 26, 2011, 12:46:36 ---Ależ nie jest, bo pytanie było o tematykę.

--- Koniec cytatu ---
Jakbym Ci powiedział co mi się podoba to nie byłby konkurs tylko zlecenie.  :P

Ranshe:

--- Cytat: Dormio w Maj 27, 2011, 08:54:29 ---Twoja wola. Dla mnie sygnatura to coś innego od stopki. Jeśli dla Ciebie ta sama stopka jest sygnaturą to Twój wybór, ale życzę powodzenia w odszukaniu konkretnego postu na podstawie tak zdefiniowanej sygnatury.
--- Koniec cytatu ---

A, i się wszystko wyjaśniło, ty cały czas mówisz o sygnaturze jako punkt 2 z tamtej definicji. :) No to sygnatury spełniające punkt 2 każdy post ma niezależnie od tego co użytkownik poda, schowane pod linkiem "Odp: Czepiam się. :P". topic=9691.msg159012 identyfikuje konkretny post idealnie.

A mnie i Monie chodzi o punkt 1, czyli sygnaturę twoją, nie posta. :P

--- Cytuj ---Ile razy chcesz się podpisywać ? Na tym forum przynajmniej po lewej masz pole, które niezawodnie identyfikuje postowicza. To co mówisz miało by jakikolwiek sens gdyby goście mieli szeroką możliwość postowania.
--- Koniec cytatu ---

Raz.

W mailu też masz osobno unikalny identyfikator maila w Message-ID w nagłowku, x pól które identyfikują wysyłającego ale nie są jego podpisem i na koniec sygnaturę (podpis) na dole po "-- ". :P Tak samo i na forum. :)

--- Cytuj ---Jakbym Ci powiedział co mi się podoba to nie byłby konkurs tylko zlecenie.  :P

--- Koniec cytatu ---

Troll ;P Ale coś spróbuję zrobić. :)

Dormio:

--- Cytat: Ranshe w Maj 27, 2011, 11:58:42 ---A mnie i Monie chodzi o punkt 1, czyli sygnaturę twoją, nie posta. :P

--- Koniec cytatu ---
No to też nie ma zgodnie z tym co napisałem wcześniej:

--- Cytat: Dormio w Maj 26, 2011, 12:18:16 ---Znak nie jest mój, bo jest to znak/grafika wyniku testu.
Pod sygnaturę natomiast można spróbować podciągnąć sam napis "brak sygnatury", ale z treści wynika, że nią nie jest.
[CIACH RESZTA]

--- Koniec cytatu ---
Po prostu jak się już podpisuję to imieniem i nazwiskiem, czasem nickiem. Proste.

--- Cytat: Ranshe w Maj 27, 2011, 11:58:42 ---W mailu też masz osobno unikalny identyfikator maila w Message-ID w nagłowku, x pól które identyfikują wysyłającego ale nie są jego podpisem i na koniec sygnaturę (podpis) na dole po "-- ". :P Tak samo i na forum. :)

--- Koniec cytatu ---
Jeszcze raz wyjaśnię, potem mi się nie będzie chciało: stopka to miejsce na umieszczenie sygnatury, a nie sama sygnatura, zgodnie z definicją (jaką podałem wcześniej), sygnatura ma charakter unikalny i pełni funkcję znaku/podpisu/tekstu rozpoznawczego piszącego.

Świadomie jakiś czas temu z tego zrezygnowałem, a sam obrazek był (nie wiem czy wciąż jest) używany przez wiele osób po zrobieniu tego testu. Komentarz do obrazka był mój (więc niejako unikalny) i jak napisałem teoretycznie wraz z "brak sygnatury" mógłby sam stanowić sygnaturkę, ale po to napisałem to co napisałem żeby dać czepialskim do zrozumienia, że to NIE jest moja sygnaturka.  :P

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej