Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

CartelDOT - co to właściwie było?

<< < (33/39) > >>

Mikker:
I Gagatek i Chce Racic obaj jestescie w błedzie :

"Projekt" - nie byl nieudany - mielismy cele , czasami smieszne ale milismy , zrobilismy duzo - przede  wszystkim pokazalismy ze sie da wejsc na bardzo wysoki poziom zorganizowania a przyszlo to bardzo latwo.

Gagatek - fity nie byly robione przeze mnie - ja w te klocki bylem cienki bolek,.. mielismy tabun ludzi z kira i knypkiem na czele ktorzy kminili fity , czesto byly zazarte walki o fit na jeden ship , np przyszedl nowy member i wyklucil fit na scimka ktory pozniej byl u nas standardem i zostal zaadaptowany przez c0ven i nie tylko dzialal przez lata.

Do pomocy przy administracji bylo kilka osob z Shaila Er na czele ktora np  stala na czele rady memberow ktorzy oceniali nowych po miesiacu przedstawiali mi swoja opinie.Shaila wesoła osobka o głosie nastolatki była najbardziej stanowczym memberem PBN i naprawde bardzo dobrym pilotem.Atmosfera w korpie przez 99% czasu byla naprawde wesola i zajebista...

Administracyjnie , logistycznie wszystko bylo cacy ... Zabrakło kompetentnych i zdecydowanych (agresywnych)  FC ktorzy zastapili by mnie i knypka - mowie o FC ktorzy pociagna zorganizowane gangi 20+ osob.I nie mowie o gangach spierdalajek tylko o gangach to bitek.

Minionki - wg mnie to BUFU 2.0 sprzed cartelu lacznie caly allians minionkow ma mniejsze liczby niz samo stare BUFU za Venzona/Rooninka/Roofiego ale robi to samo jest  bardzo dobre w small skirmish warfare i "kiting shipach"? wtedy to sie nazywalo nano...

Cartel - mial takie liczby jak thera boys teraz (generalizuje btw) i sadze ze lepsza ogranizacje/skill (generalizuje)  - przykladem jest anti ecm setup a ahacach ktory mielismy a ktory probowal sokole przeniesc do volty co w mniejszym stopniu mu sie udalo :).Rozgladajac sie po kilboardzie sadze ze nadal da sie latac w 25-30 osob i miec bitki - tyle samo co wczesniej moze i wiecej - ale to nie bylo nigdy i nie bedzie jedna lub dwie bitki dziennie ... raczej jedna do kilku bitek miesiecznie...

Aha !I nie latalismy zawsze bezmyslnie polujac - lecielismy do zaludnionych goracych terenow i dawalismy czas na zebranie sie :)

Pamietajcie takze - PBN w momencie wychodzenia z c0ven i pozniej miał w swoich szeregach smietanke pilotow C0ven - ludzi ktorzy grali czesto 4-5+ lat w eve (przy sredniej grania w eve 1.5 roku), graczy ktorzy walczyli w duzej ilosci wojen dla c0ven przy gorszej i bardziej meczącej mechanice sov warfare ktorzy spedzali dla c0ven dnie na posach   , ktorzy wywalczyli ESO za pierwszym razem  wywodzacych sie takze  z RAVE/GBT/LAMBF  etc. Nikt nie gra wiecznie szczegolnie ze robili wszystko... znali sie na reakcjach ,posach , produkcji ...i wielu innych rzeczach.

Kim byl PBN?Napierdalajacymi kerbirami :)

[NOGRL] Asm Nihouyah:

--- Cytuj ---Ludziom trzeba dać zarobic.
--- Koniec cytatu ---
Co nie musi oznaczać "trzeba dać zarobić w naszej organizacji". Przypominam, że w EVE multiaccount jest w pełni dozwolony, a zarabiać ISK na latanie można w miejscu zupełnie innym niż miejsce, gdzie się lata - nikt w sumie nawet nie broni ci farmić swoich (o ile się nie zorientują oczywiście). Nie wiem jak dokładnie wyglądało to w Cartel., acz wydaje mi się, że przy przedstawionym tu podejściu - nacisk na high-skill pvp - ten kierunek mógłby być dobry. Powiem nawet - jeśli podobna inicjatywa będzie startować ponownie - zróbcie renter corp, wrzucić go gdzieś gdzie jest cisza i spokój, tam ludzie wsadzają swoje alty do zarabiania (carriery, rorquale), a mainami (czy innymi altami) latają na floty.

--- Cytuj ---Tu tez wspanialy przyklad daja goowniaki, hehe. Insta cyno i stado capsow na ryj, ot takie l33t pvp...
--- Koniec cytatu ---
Jako że bardzo często jestem częścią tego stada capsów (i/lub cyno HICem), czuję się w obowiązku wyjaśnić o co w tym chodzi. Otóż - jako flota reakcyjna - nasze priorytety (w kolejności):
1. Zepsuć dzień tym, którzy przylecieli do Delve/Querious (tears&rage). :)
2. Nałapać kilka darmowych, łatwych killi (KB padding, killmarki).
3. Uratować złapanego nieszczęśnika zanim spadnie.
4. Dokuczyć tym Goonom, którzy byli za wolni w baiceniu/łapaniu roama i nie załapali się na killa. :)
5. Rorquale kopią, od trzech godzin nic się nie dzieje, nudzimy się.

Jak wiadomo - różni piloci, różne preferencje.

Edit: i wielkie dzięki za odgrzebanie tego tematu, to kawałek historii PL community, który znałem bardzo słabo i tylko z opowieści z drugiej-trzeciej ręki.

[WILD5] Gagat:
oczywiście, że da się znaleźć bitki na 20-30 osób. Ja mam teorie, że częstotliwość bitek spada wraz z wielkością gangu ;]. My też na początku mieliśmy po 30 osób i dawaliśmy radę. Teraz mamy liczby jakie mamy, bo po ponad 2 latach kończy się pewien etap ;]. Nie żałuję jednak, bo celem nie było przeżycie, tylko dobra zabawa. Teraz być może przyjdzie czas na zmiany. My też mieliśmy na początku z 5 fc, teraz w miarę aktywny jest chyba tylko Keranto. Niestety wszystko się kiedyś kończy. Co do therabois, to cięzko uznać to za organizcję, bo to banda emerytów i indywidualistów, którzy czasem potrafią się nawet zebrać i coś zrobic ;]. Nie jest to jakiś sojusz, który ma jakieś wspólne cele itd. Ludzie tu napierdalają dla napierdalania i tyle. Dla tego prędzej czy później to zdechnie ;]

Lt Rook:
Witam,
to ja jestem ten "pijany dyrektor PBN" który wydarł PBN z Cartelu siłą bo "BUFU ssie".
Jak chcecie to Wam nawet AMA zrobie: "dlaczego PBN wyszedł z Cartelu skoro mogliśmy zawładnąć światem".

Mikker:

--- Cytat: Lt Rook w Kwiecień 26, 2017, 21:02:33 ---Witam,
to ja jestem ten "pijany dyrektor PBN" który wydarł PBN z Cartelu siłą bo "BUFU ssie".
Jak chcecie to Wam nawet AMA zrobie: "dlaczego PBN wyszedł z Cartelu skoro mogliśmy zawładnąć światem".

--- Koniec cytatu ---

Oj tam nie dramatyzuj.Nie pisalem ze wyciagneles PBN na sile.Poprostu nie bylo mnie i knypka zeby ciagnac  Cartel w kierunku jednej wizji/celu.A tak cele obu corpow sie rozeszly.PBN by nie wyszedl z cartelu bez zgody wiekszosci memberow.Co nie zmienia faktu ze to ty klikneles "leave" :D

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej