Śmietnisko > Off Topic

Sprzeciw wobec planowanych zmian w Ustawie o Broni i Amunicji

<< < (6/20) > >>

Dux:
W świetle tego co podano na tej stronie nie ma mowy o wyrabianiu pozwolenia na taką "broń". Jest jedynie zabronione jej posiadanie w miejscu publicznym w celach innych niż "do realizacji celu zgodnego z prawem". W gestii organu jest ocena, jaki ten cel był i ewentualne pociągnięcie danej osoby do odpowiedzialności przed sądem, gdzie organ ten winien wykazać, że dana osoba miała taką "broń" w celach z prawem niezgodnych. Winna to wykazać na podstawie okoliczności sprawy, a nie świtka papieru, którego wydanie jak się wydaje nie jest przewidziane.

Gregorius:
Najwyżej wszyscy pójdziemy siedzieć za folderki w naszych kieszeniach ;)
A nie daj Buddo, żebyś poszedł np. na dłuższy trekking z większym majchrem vide Bushman... MORDERCA!!!

Mam w żopie te przepisy. Liczę, że w obecnej formie nie przejdą.

A i mały tips dla hejterów :

Z reguły sztylet do pchnięć (push dagger) jest o wieeele mniejszy niż typowy folder (i nie musi przekraczać 8 cm "powierzchni roboczej"). Co za problem zrobić coś takiego z ostrzem spike ? żaden.... przepis z końca pleców.

Karambit to już w ogóle baja ^_^

Tooten:
Obetnijcie ludziom ręce, też śmiercionośne. Banda debili.

sneer:
e tam gadanie ....
chcą przegonić ludzi z maczetami na ulicy i jak zwykle napisali to z dupy

co do zastosowań turystycznych .... nigdy nie byłem w sytuacji że nóż w terenie musiałem mieć przy pasie
co do innych zastosowań ... nie pamiętam kiedy miałem sytuację / potrzebę biegania z majchrem po ulicy
dodam że kolekcje broni białej z czasów "rycerskich" posiadam ale ona sobie leży w domu i raczej tam zostanie
dla mnie to straszny krzyk o nic
owszem jest pewne ryzyko że ktoś się literalnie będzie w kretyńskich sytuacjach czepiał
ale mimo mojej niechęci do mundurowych i braku wiary w ich inteligencję // w obu przypadkach pisze na podstawie doświadczeń własnych//
to dla mnie temat nie zasługuje na tyle gadania

p.s. po chwili przemyslenia ....
jeśli // widziałem tego trochę // ktoś czuje potrzebę noszenia noża
np. czuje się lepiej / bezpieczniej / whatever ....
to takie defekty psyche da się naprawić
noszenie majchra nie koniecznie jest w takiej sytuacji najlepszym pomysłem
90% męskiej populacji nie potrafi w zęby dać nie przewracając się a noży im się zachciewa

HammerSnake:
No ja osobiście nie wyobrażam sobie wyciągnięcia noża na penera.

Sam pewnie będę mieć problemy, żeby go w niego wbić, a on ani na moment się nie zawaha ze swoim w takiej sytuacji.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej