Śmietnisko > Off Topic
Sprzeciw wobec planowanych zmian w Ustawie o Broni i Amunicji
Kara Mon:
Ale patrzac na brak precyzji ustawy to teoretycznie jak ktos bedzie chcial zrobic "kariere" to za pojechanie z siekiera do lasu mozna czlowieka wsadzic do kryminalu :D
sc0rp:
A od kiedy las nie jest miejscem publicznym?
HammerSnake:
właśnie.
--- Cytuj ---Krótko mówiąc cel może i szczytny był (choć z pobudek pewnie jak zwykle niskich - wybory), ale wykonanie wygląda na co najmniej marnie.
--- Koniec cytatu ---
this. (jak dla mnie)
Chupacabra:
Te ustawy o zakazie posiadania broni to tylko pętanie rąk uczciwym obywatelom, bo taki nie kupi noża, bo go policjant złapie i zaprowadzi do prokuratora za 10cm stali w kieszeni. Ten co jest niebezpieczny będzie miał nóż i tak, będzie miał broń, bo go policjant bez drużyny antyterorystycznej nie sprawdzi, bo się będzie bał, bo ma rodzinę, bo jak wyciągnie pistolet to najpierw musi ostrzec, potem oddać strzał ostrzegawczy, dopiero potem może strzelić do bandyty, a potem i tak prokurator. Problemy, tłumaczenie, dochodzenia, czy aby na pewno nie można było załatwić tego inaczej ,, czy nie przekroczono obrony koniecznej itp.
Wszystkie te ustawy sa dla bandytów, bo taki już wie czego normalny obywatel nie ma przy sobie, i jest bezkarny, bo ani policja nic mu nie zrobi, ani obywatel się nie obroni.
Wychowałem się z bronią w domu, ojciec był myśliwym i wojskowym, z nożem się nie nie rozstaje. Często ktoś mnie pyta po co ci ten nóż? a na drugi dzień chce coś rozciąć, przeciąć, otworzyć butelkę i krzyczy: masz ten nóż!?
Co do długości noża, to już padło tu zdanie mały jest poręczniejszy, szybszy i nieprzewidywalny, to takiego trzeba się bać, ten długi i duży, nadaje się do filmów, wycinki krzaków i zarośli, okopywania namiotu :)
Platfusek:
Uczciwy zrównoważony człowiek nie potrzebuje noża do poruszania się czy egzystencji po za miejscem zamieszkania, chyba że ktoś jest myśliwym, ale taki wstępuje do związku łowieckiego
Nie żyjemy w średniowieczu
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej