Śmietnisko > Flamewar
wielkie pranie czyli o c0venowych brudach stronniczych słów kilka
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: Kira Korpii w Maj 10, 2011, 12:06:47 ---Co jak co, ale obecny c0ven ma zajebisty PR :D
Logowanie sie na cudze konta zeby cos "odzyskac". Proby okradnia sie z tytanow, wszedobylskie BoTy, no ale nie w c0venie rzecz jasna, CAT nawijajacy bez zadnych dowodow i snujacy insynuacje, jest dobrze! Dawac dawac!
--- Koniec cytatu ---
Zastanawiam sie, po co skladales ostatnio aplikacje do RAVE ;D
--- Cytat: CMHQ_Widget w Maj 10, 2011, 11:53:22 ---Jako, że masz CAT zdolność naginania rzeczywistości na lvl 5
--- Koniec cytatu ---
przynajmniej nie mam mentalnosci prowincjonalnego sprzedawcy odkurzaczy ^^
--- Cytat: CMHQ_Widget w Maj 10, 2011, 11:53:22 --- Tudzież zaznaczam przy okazji, że LFN nie ukradł żadnych dredów, sojusz wykorzystując meta gaming sam je sobie odebrał
--- Koniec cytatu ---
LFN ogloszono swietymi, tuż potem ich nowo nabyta moc obrócila się przeciwko ludziom, gwałcili i rabowali.... głownie rabowali, lecz wtem ludzie elfy i krasnoludy nawet trole forumowe zjednoczyly swoje sily w walce ze zlem. bankowalismy posy, undocki i wszystko
tako rzecze Zupa, Kaplan Sekretnego Zielska
--- Cytat: CMHQ_Widget w Maj 10, 2011, 11:53:22 ---Ozzy był nadal "wzburzony" bo Anulcia wpadła w histerię
--- Koniec cytatu ---
a garnek byl wzburzony, bo wtej grze sa boty (random roftl emotikon)
--- Cytat: CMHQ_Widget w Maj 10, 2011, 11:53:22 ---Tytan i SCki są własnością korporacji LFN, zostały zbudowane siłami korporacji i w dużej mierze przez moje ambicje w trakcie prowadzenia korpa oraz obecnie Ozziego. Nie wiem dlaczego więc uważasz CAT że cokolwiek z tego należy się Tobie.
--- Koniec cytatu ---
LOL!
Kira Korpii:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 10, 2011, 12:25:03 ---Zastanawiam sie, po co skladales ostatnio aplikacje do RAVE ;D
--- Koniec cytatu ---
Mam nadzieje ze bedziesz sie zastanawiac jeszcze z dwa lata.
Xeovar:
Odejscie PBN ze strony C0ven.
Pogłoski o odejściu chodziły - nie da się ukryć. Był to taki moment, że raczej nie było szansy na pogodzenie wymogów PBNu z resztą korporacji. Niestety nie ma wystarczającej ilości polaków grających w EVE by zbudować sojusz hardcore PvP, w rezultacie w C0ven był bardzo pr0 PBN oraz kilka korpów, owszem PvP ale nie będących w stanie osiągać poziomu PBN (jak chodzi o doświadczenie w lataniu, statki, fity). Powodów było kilka:
- PBN jako jedyny miał profil pr0, brał starych, doświadczonych graczy PvP albo młodych wilków którzy byli od razu ciśnięci i szkoleni (a i to rzadko). Nie ma ich tak dużo na rynku, pozostałe korpy rekrutują i uczą od zera nowych ludzi.
- Inne korpy mając młodszych ludzi, miały problemy z fitami, statkami którymi można latać
- Dyrekcja innych korpów nie była wystarczająco surowa w egzekwowaniu latania ustalonymi fitami (dzisiaj jest lepiej, choć nadal nie idealnie)
- kerbirstwo, magiczne słowo w C0ven, sojusz jest PvP ale wszyscy kerbirzą i nikt nie lata na pvp. A przynajmniej tak się mówi.
- drama drama drama i personalia. Po kilku latach razem, były różniste grupy osób które się nie lubiły wzajemnie, gnoiły itp itd.
Generalnie, odejście PBNu byłoby spokojne i bezproblemowe i pewnie większość by się ucieszyła, gdyby..... nie te nieszczęsne dready.
Choć ewakuacja trwała dłużej, PBN masowo wydokował i wyskoczył dredami z BZ do O5Y ze 2 dni przed opuszczeniem ally. Jako że stało się to w primetime PL, wszyscy się nagle zorientowali że coś jest na rzeczy. O ile plotka chodziła po C0venie, to PBN oficjalnie nie powiedział nic dopóki dready i reszta assetów nie była wywieziona. Mikker wtedy napisał posty pożeganlne, do dyrków i sojuszu, z powodami itp.
Sednem dramy były dready.
Jak można wyczytać z posta Kiry, PBN uważał że gdyby z góry powiedział "Ej chlopaki, odchodzimy za miesiąc, chcielibyśmy zatrzymać dready" to C0ven z zazdrości/złości/buractwa by powiedział nie. Ja uważam (nie byłem wtedy CEO ale dyplomatą, rozmawiałem jednak z innymi dyrektorami stąd moja opinia) że przy takim podejściu PBN dostałby odpowiedź "Jasne, bawcie się dobrze, niech się wam dready przydadzą". To jest pierwszy punkt niezgody, który spowodował pkt 2..
...czyli PBN ukradł dready. Jako że PBN nie zapytał ani nic nie powiedział, dopóki dready nie były w Stain, co poniektórzy zaczeli krzyczeć "to jest kradzież". Paradoksalnie, większość z nich zapytana czy by oddali PBNowi dready gdyby zapytali odpowiedziała że tak, gdyby to było przed a nie po fakcie ich zabrania.
Gdybać można co by było w tej sytuacji, ale to nie ma znaczenia. Osobiście uważam że odejście PBN było duża stratą, mimo że rozwiązało wiele problemów około-dramowych. Zarówno C0ven jak i PBN dobrze sobie radzili po tym, PBN miał jeden z lepszych okresów swojego życia w curse.
Uważam też ze cała ta drama była z dupy i była do uniknięcia, gdyby było tylko nieco więcej zaufania między ludźmi.
PBNowi te dready się należały, większość z nich korp zakupił sam zanim C0ven było stać na wprowadzenie sojuszowych dreadów, dlatego sądzę że by je dostali.
Największym bezsensem tej całej dramy jest to, że od roku dready PBN stoją w O5Y i nie zostały ani raz użyte....
Kira Korpii:
z grubsza to samo, tylko zauwaz jak wygodnie jest mowic po fakcie "jasne oddalibysmy" ciezko tylko byloby tego dokonac w owczesnej atmosferze ;p
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: CMHQ_Widget w Maj 10, 2011, 13:04:44 ---Zapomniałem dodać, publiczny kanał korporacji "LFN PUB" został przejęty, w związku z tym przestaje być kanałem korporacji LFN, korporacja nie ponosi żadnej odpowiedzialności za jego działanie i to co się w nim znajduje.
Nowy kanał to: PASTWISKO
--- Koniec cytatu ---
--- Cytuj ---EVE System > Channel MOTD: <fontsize=14><color=0xffff0000><b>[</color><color=0xffffffff>LFN</color><color=0xffff0000>]</color><color=0xffffffff> </color><color=0xffb2b2b2>Bez_Cenzury<br></color><color=0xffffffff>Agora dla każdego byłego lub obecnego członka LFN<br></color><color=0xffb2b2b2>Różnice poglądów dozwolone o ile nie argumentujemy kopytkami<br></color><color=0xffffffff>MOTD: </color><color=0xff00ff00>Każda owca jest inna, jednak wszystkie są wełniane<br></fontsize></color></b>
Lady Kincaid > o/
Lady Kincaid > oguras widziałeś gdzie twój dawny korp poszedł
Lady Kincaid > anzac
CATfromCheshire > poszli wzmocnic brone Tribute
CATfromCheshire > i slusznie, STP THE HUNS!
CATfromCheshire > stop
Lady Kincaid > nie no wiadomo ze lepiej tak niz jakis raiden czy inne krasnale
CATfromCheshire > ty tez tam powiniens byc, do AAA zawsze zdarzysz wrocic jak cos sie zacznie dziac i beda kille
Lady Kincaid > ale to tylko pokazuje ze te korpy w it wcale takie zżyte ze soba nie byly
CATfromCheshire > te korpy sie nie znaly
CATfromCheshire > to byl alians - krzak
Lady Kincaid > ja od kwietnia gram w tanki i tylko obserwuje
CATfromCheshire > Molle to czarodziej z Oz
CATfromCheshire > krol byl nagi
Lady Kincaid > molle menda polazl do initow, dice do nc z kropką, x13 zrobilo raidena, anzac do razora ;)
Lady Kincaid > jeszcze brakuje kogos aby poszedl do gonsow chociaz ktos mowil ze anzac ma z gonsami latac bo tz podobny
CATfromCheshire > albo do ENGARDE jak to co zostalo z LFN
Lady Kincaid > no ja mam nadzieje ze nie do aaa bo jebne
Lady Kincaid > dobrze ze topnieja
Lady Kincaid > lfn ubylo 20 charow a ich alt korp exogeni 10
CATfromCheshire > no zostaja alty
CATfromCheshire > i osoby ktore wierza w to wszysto
CATfromCheshire > jak sooboocz, vojtonus, venec
CATfromCheshire > to mnie dziwi
Lady Kincaid > tak, zostaje grono wyznawcow wpatrzone w ozziego jak w święty obrazek
CATfromCheshire > wydawaloby sie inteligentne osoby
CATfromCheshire > albo syntion
Lady Kincaid > no soobocz jak to akira mowil wczoraj, jest po prostu mało kumaty i nie rozumie co sie dzieje
CATfromCheshire > pewnie to czesciowo moja win,a i dramy z apa
CATfromCheshire > powinieniem to inaczej rozegrac
Lady Kincaid > heh drama z apa to jest wina tych ktorzy ich przyjmowali
CATfromCheshire > ja wiem
Lady Kincaid > przeciez to bylo wiadomo od poczatku ze bedzie gnój
CATfromCheshire > ale moglem zagrac w innej kolejnosci
Lady Kincaid > a mimo to ich wzeli
CATfromCheshire > bo hatersi sie zaczeli wpisywac do tematu
CATfromCheshire > moj post byl merytoryczny, potem zaczeli sie dopisywac hatesri po pijaku
CATfromCheshire > i poszlo
CATfromCheshire > nie przewidzialem tego
Lady Kincaid > z tego co widzialem po waszym killboardzie to w lfn raptem pare osob robilo jakies kile i to glownie w hed gankujac nobow, na cta chyba nie latali z c0venem za wiele
CATfromCheshire > w ogole nie latali
Lady Kincaid > za to drzeć ryja jak takie vide sie zebralo i cos przejeło bez pomocy, to potrafili
CATfromCheshire > a ten kanal zostal "przejety"
CATfromCheshire > wiesz o tym :P
CATfromCheshire > najnowszy news
CATfromCheshire > siedze tu od ponad roku
CATfromCheshire > ale teraz zostal "przejety"
Oguras > hah
Lady Kincaid > aha a w jakim sensie
Lady Kincaid > oni tak mowia?
Oguras > zajety byle
CATfromCheshire > no w takim, ze ozzy nie moze mnie wywalic
CATfromCheshire > ani skeera
CATfromCheshire > ani akiry
Lady Kincaid > heheheh
Oguras > anzac w razorze?
Oguras > co za pipy
Lady Kincaid > ja ten kanał załozylem rok przed tym jak ozzy pierwszy raz wleciał do 0.0 pfff
--- Koniec cytatu ---
edit:
--- Cytuj ---Oguras > no a co za dramy sa?
Lady Kincaid > a w ogole to nie wiem czy wiecie od kogo ozzy kupil tego chara bo to nie jego pierwotny
Oguras > kumpel mi mowil ze alians macie zmieniac?
Lady Kincaid > my w senie kto?
Oguras > lfn
Lady Kincaid > mnie nie ma tam od pol roku
Lady Kincaid > ale tak chca isc
Oguras > aaa widze fakt
Oguras > nikogo z lfnu tutaj
Lady Kincaid > beda pozniej
Oguras > ciekawe kiedy tribute padnie
Lady Kincaid > wczoraj bylo paru takich młodszych jeszcze nie skażonych ozzim ;)
Oguras > no a co znim?
CATfromCheshire > os koo kupil?
CATfromCheshire > od kogo?
Lady Kincaid > no to tak na 90%
Lady Kincaid > od kolesia ze snigwaffe, pandemici
CATfromCheshire > wkleje na centrali bo mnie trolluja
--- Koniec cytatu ---
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej