Śmietnisko > Flamewar
Ortografia i agresja (było: Odp: [Polityka] Północny wschód czyli "Tańczący z Niedzwiedziami")
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: SokoleOko w Maj 07, 2011, 12:43:28 ---Szczerze mówiąc, ja czytam czyjeś posty pełne błędów* to jest to odpowiednikiem prowadzenia rozmowy z osobą, która spluwa mi na buty.
*oczywiście, są przypadki chorobowe i tutaj nie ma siły.
--- Koniec cytatu ---
ja jestem przypadkiem chorobowym, mam prawdziwe niesfalszowane zaswiadczenie o ciezkiej dyslekcji, potrafie ten sam wyraz napisac na trzy rozne sposoby w tym samym zdaniu, za kazdym razem na nowo musze sie zastanawiac nad najoczywistszymi przypadkami. Lekarz mi tlumaczyl, czemu niektorzy ludzie tak maja, ale mialem wrazenie ze wspolczesna medycyna sama nie do konca zna przyczyny tego zjawiska, i on sam rowniez tego nie rozumie. Przeczytalem w zyciu tone ksiazek, wiec gdyby mialo mi sie cos utrwalic to juz dawno by sie utrwalilo. Mysle, ze to podobny mechanizm jak z tabliczka mnozenia, wiekszosc dzieci wkuwa ja na pamiec, a ja pamietam ze mialem same piatki z matmy, ale zawsze na nowo w pamieci liczylem nawet najtrudniejsze dzialania i tworzylem wlasne wzory, obliczajac zadania na swoj wlasny czesto zupelnie naokolo sposob, i wychodzil mi dobry wynik, ale wzory z ksiazki zadko pamietalem. Tak wiec pamietajcie, ze obok osob leniwych czy niedouczonych wspolistnieja rowniez te, ktorym jest zwyczajnie trudniej, i pisza kazdy post 3 razy dluzej zeby tylko jakiegos grammar nazi nie urazilo w oczy.
SokoleOko:
Świetnie, CAT, tylko przeczytałem bardzo uważnie Twój wall of text i nie znalazłem w nim jednego błędu (pomijając brak polskich znaków).
CATfrcomCheshire:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 07, 2011, 13:37:18 --- i pisza kazdy post 3 razy dluzej zeby tylko jakiegos grammar nazi nie urazilo w oczy.
--- Koniec cytatu ---
Gaunt:
Jeżeli sądzisz, że w dobie komputerów sztuka czytania zanika to niewątpliwy znak, że jesteś mugolem.
wy pozamagiczne istoty o braku wyobraźni!
sc0rp:
--- Cytat: CATfrcomCheshire w Maj 07, 2011, 13:37:18 ---Tak wiec pamietajcie, ze obok osob leniwych czy niedouczonych wspolistnieja rowniez te, ktorym jest zwyczajnie trudniej, i pisza kazdy post 3 razy dluzej zeby tylko jakiegos grammar nazi nie urazilo w oczy.
--- Koniec cytatu ---
I oto chodzi cat ludzie z prawdziwa dysleksja nie piszą "óżont" machajac swistkiem ze maja dysleksje, tak robia tylko dysmatoly co nie chce im sie czytac ksiazek, aby ortografia sama weszla do glowy.
ponadto zauwazylem ze ludzie ktorzy rzeczywiscie cierpia na dysleksje pisza bardziej poprawnie od zwyklych ludzi, wlasnie z powodu ktory napisales
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej