Eve Online > Przedpokój

Ongaku

<< < (6/10) > >>

Nitefish:
Nubki mogą być równie groźne jak nieco pomyślą. Swego czasu latałem sporo po low koło Amarr i grasował tam min gang nubków, który taktycznie przewyższał nie jednych pro pefauperów, latali crapem, mieli bardzo mało sp. Robili coś takiego:

- baitowy thorax lub vexor - mieli oba w gangu ale jeden tylko baicił, miał zazwyczaj konkretny tank
- uber szybki rifter do łapania, był mega tani, miał tylko dolecieć i założyc scrama na czas przylotu kolegów
- okazyjnie pojawiał się caracal który z daleja walił w Ciebie bezkarnie rakietkami
- black bird

Na początku zazwyczaj był jeden bait + rifter. Jak ktoś nie zabił riftera na czas to po chwili miał już 2 scramble i jadł go skosksany thorax. Ze scramblem, webem i jamem na jajach można było tylko oglądać jak twój ship się powoli topi.

Nigdy mnie nie zabili ale nie wiem czy coś więcej niż tego riftera im kiedykolwiek ustrzeliłem, zawsze po jamie musiałem spadać. Dużo latali tym setupem, widać było że jest przetrenowany. Pełen szacun dla nich.

Co do kupowania postaci to podzielam zdanie Sokoła. Sam wiele razy kląłem, bo czegoś nie miałem wyskilowanego, a zazwyczaj zawsze czegoś brakuje. Wkurzałem się, jak kumple z 8kk sp na mainie kupowali/dostawali chary po 60kk sp i więcej.

Z drugiej strony sam wyhodowałem 2 postacie, z których jestem bardzo zadowolony (nie licząc drobnego epizodu górniczego na alcie). Wszystko poznawałem od początku, zauważam i doceniam różnicę między kiepskim, dobrym, a zbędnym skillem w danej materii.
Moim zdaniem takie podejście jest znacznie ciekawsze, niż kupno pimp chara, który ma "wszystko".

Dux:

--- Cytat: Ongaku w Maj 02, 2011, 13:22:33 ---a dlaczego np. nie pojsc w druga strone - atakowac tych uprzykrzajacych zycie kolesi co patrza z uwielbieniem na swoj noob killboard ?

--- Koniec cytatu ---

Ale to jak najbardziej istnieje. W HS jest co najmniej trochę korpów co strzelają do każdego, jeżeli tylko ktoś im za to zapłaci. Bardzo często wyglada to tak, że jakiś korp wypowiada wojnę handlarzom/producentom łasząc się na ich dobytek na posach bądź na ich wyładowane drogimi rzeczami transporty. Z kolei ci producenci/handlarze sami nie posiadając siły bojowej, a posiadając za to odpowiednią ilość waluty płacą po prostu takim najemnikom za "ochronę" czyli za wypowiedzenie z kolei wojny tym, co mieli przyjemność wypowiedzieć wojnę płacącym. A dla najemników jest to swego rodzaju forma zarobku. Zresztą, ci co wypowiadają wojny handarzom czy producentom tez b. często robią to tylko dla zysku. Byznes ys byznes jak mawiał Doktor Plama ;)

Doom:
A jaką zabawę maja wardekerzy jak wspomnieni industriale nie chcą się zachowywać jak biedne bezbronne i zaszczute istoty tylko zamiast wystawić na rynek kolejną partię bs'ów sami w nie wsiadają...

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Maj 02, 2011, 13:59:03 ---A jaką zabawę maja wardekerzy jak wspomnieni industriale nie chcą się zachowywać jak biedne bezbronne i zaszczute istoty tylko zamiast wystawić na rynek kolejną partię bs'ów sami w nie wsiadają...

--- Koniec cytatu ---

Najlepszą :)

Co do kupowania charów - są dwie postawy

1) Mój main jest "mną ingame" - dlatego jest ważne, żeby samemu wszystko skillować. Ilość zainwestowanego czasu powoduje przywiązanie do postaci, która w razie rozbratu w Eve, bardzo rzadko zostaje sprzedana.

2) "Utility toons" - mam chara do PvP, mam chara do zarabiania, mam chara do czegoś-tam-jeszcze, a sam pociągam za sznurki z za kurtyny. Żadnego związania z postaciami, które mogą być wymieniane jak "zderzaki" Wałęsy :)

observer:

--- Cytuj ---nie wymuszamy haraczy,
nie gankujemy w highsecu, 
nie okradamy innych z loot
etc
zdobywamy swoje isk w sposob przypomijajcy budowe a nie wyzysk
bronimy swego terytorium
--- Koniec cytatu ---
To brzmi jakbyś chciał się do milicji przyłączyć, tylko jeszcze o tym nie wiesz  ;D
Oczywiście New Eden nie jest światem idealnym i w milicji też ludzie piracą, ale można spotkać sporo osób, których nie bawi strzelanie do koparek i hulków, bo walczyć jest z kim, a i zarobić można sporo bez piracenia.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej