Śmietnisko > Off Topic

Gra o tron

<< < (14/17) > >>

amra:
To moze ja Ci powiem jak sie skonczyl piaty ? Po co masz sie meczyc.

Xeyo:
Tylko jak chcesz miec wiecznego wroga!  ???

Respekt ze tak szybko przeczytales ksiazke ktora niedawno temu wyszla, mam nadzieje ze sie oplacalo tak dlugo na nia czekac :-)

Isengrim:
Na razie jestem w polowie piatego tomu i ciagle mam wrazenie (ktore nieodparcie towarzyszylo mi przez caly tom czwarty), ze "wiele sie musi zmienic, zeby nic sie nie zmienilo". Do 3 tomu czytalem Piesn z zapartym tchem, w czwartym nagle w centrum uwagi pojawiaja sie jakies postaci trzecio-, czwarto- i piatoplanowe i generalnie nic sie nie dzieje. W piatym... no nie jest az tak zle, bo (surprise) jest Tyrion i Dany... ale ciagle jakos akcja sie rozwija... i rozwija... i rozwinac nie moze. :/

lastverb:
Piata? Masz na mysli wydanie polskie czy moze "taniec z gwiazdami smokami" juz wyszedl?

edit: wyglada na to ze wyszedl, a ja nie zauwazylem. Czas sie wybrac do jakies ksiegarni jezykowej. Czy tylko mi sie wydaje czy zachodnie okladki bija na glowe te z polskiego wydania kazdym milimetrem kwadratowym?

Isengrim:
Wyszedł wyszedł. Myślisz, że dlaczego nie latam we flotach? :) Sciągałem przez EMPiK ale nie polecam, bo trwało dwa tygodnie dłużej, niż obiecali.

Te badziewne okładki polskie akurat są (AFAIR) identyczne jak okładki pierwszego wydania w Hameryce. Dopiero kolejne wydania zrobiły się takie ładne.

Co do polskiego wydania - to stanowczo odradzam. Tłumaczenie z tomu na tom robi się coraz tragiczniejsze, redakcji w ogóle nie było. Czwarty tom pod tym względem to katastrofa - są w nim takie błędy w tłumaczeniu, które aż kłują w oczy.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej