Śmietnisko > Off Topic
Gra o tron
lorgius:
Książka niesamowita a i serial też niezły. Tylko jakoś nie wiem dlaczego wszyscy pukają się na jeden sposób. >:D :P
(No dobra, przesadziłem - w końcu to tylko dwie sceny)
Starakopara:
--- Cytat: lorgius w Kwiecień 20, 2011, 20:24:06 ---Książka niesamowita a i serial też niezły. Tylko jakoś nie wiem dlaczego wszyscy pukają się na jeden sposób. >:D :P
(No dobra, przesadziłem - w końcu to tylko dwie sceny)
--- Koniec cytatu ---
" na pieska " bywa monotonne, ale przed nami kolejne odcinki, może będą urozmaicenia ;D :P
KennethWolf:
--- Cytat: Kane McCallan w Kwiecień 20, 2011, 16:42:57 ---
Mnie ujal juz na poczatku ujal jeden detal, w pierszej scence juz. Jak ktos zaineresowany to niech zwroci uwage ze wszyscy trzej z nocnej strazy maja prawidlowy chwyt miecza. Co jest wyjatkowa rzadkoscia w produkcjach za oceanu.
--- Koniec cytatu ---
eee chodzi ci o tego gościa trzymającego z lewą dłonią przez jelec? pierwszy raz widze coś takiego, we włoskich traktatach chyba jest przekładka palca wskazującego przez jelec, ale w szkole niemieckiej Lihtenauera przekłada się kciuk na jelec, w pół mieczu trzyma się lewą w połowie głowni...dodatkowo wszyscy trzymają dłonie blisko przy jelcach to przy chociażby absetzen znacząco zwiększa to ryzyko trafienia dłoni... podobno starali się skorzystać z szermierki średniowiecznej i traktatów ale jakoś po walkach tego nie widać, nadal szerokie cięcia gdzie z miliard razy wepchnąłbym im pchnięcie albo szybkiego zwerhaw i latanie za mieczem jakby ważył pół tony a nie 1,7-2,1kg :/ no i oczywiście walenie krawędź w krawędź brrr
Kostiumowo fajnie że mają przeszywki, w wielu filmach zakładają zbroje na gołe klaty czy jakieś kaftaniki.
EDIT: kocham książki Gra o Tron, to jest jedyna saga która spokojnie dobija do Śródziemia pod względem rozbudowania świata, przebija go mrocznością no i coś co lubię jest w nim mało wielkich mega mocnych czarów. Pierwszy oddcinek był świetny i mam nadzieję że reszta będzie jeszcze lepsza.
Blutbart:
Mnie pierwszy odcinek skłonił do odnowienia znajomości z książką :)
Oglądało się przyjemnie, czekam na kolejne.
Val Heru:
Po obejrzeniu pierwszego odcinka jestem juz na okolo 400setnej stronie ksiazki :) pochlaniam >:D
ps. wlasnie zostalem wujkiem woohoo 8)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej