Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (41/42) > >>

Pol Kent:

--- Cytat: Zgudi w Wrzesień 12, 2013, 21:57:09 ---Kupujemy mrożoną jak najświeższą rybę z połowów dalekomorskich, zwykle są po 500-800 gram.
Dobre i zdrowe są: Miruna, Pstrąg, Dorsz, Czarniak, Śledź, Łosoś, Sandacz, Makrela, Mintaj i (...)

--- Koniec cytatu ---
Hmmm...jak ja chodziłem do szkoły to uczyli że Pstrąg to ryba słodkowodna. Ale może coś się zmieniło.....w końcu naście lat już minęło... ::)

Zgudi:
Tak masz rację, zwykle jest dostępny jeziorny hodowlany. Moja pomyłka. Ale jest najczęściej hodowany w lepszych warunkach i można kupować. Generalnie trzeba być wyczulonym, na to co pisze na etykiecie, np. "kraj pochodzenia: Chiny/Wietnam", oni sypią na potęgę antybiotyki, złej jakości pasze i trzymają często w "ściekach", a nie wodzie. Piszę to, bo na stoły Polaków takie ryby trafiają często i w supermarketowych zamrażarkach są stałymi bywalcami :)

Janikra:



Bamsey niezly ten kalafior, musze wyprobowac.

Chlopaki co do ryb proponuje moj przepis bez zadnych sklepowych dodatkow.

Pieprz sol pietruszka suszona lub swierza, cytryna. Ryby wybrane jak powyzej.

Rybe przyprawiamy na starcie wszytkimi powyzszymi przyprawami a nastepnie obtaczamy maka, wsjo.

I prosze nie trojcie sie tymi gownami ze sklepu.
Jakby ktos chcial wystawne danie to polecam lososia z marchewka i porami

http://kulinarni.pl/przepisy/przepis-losos-w-papilotach,108.html

ManganMan:
Frytki z piekarnika (uwaga może być tłuste):
http://niebonatalerzu.blogspot.com/2013/05/frytki-z-piekarnika.html

CATfrcomCheshire:
Truskawka nadziewana truskawkami:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=RbHWF3wPduY

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej