Śmietnisko > Off Topic

Proste Gotowanie

<< < (36/42) > >>

papugoz:
http://graczegotuja.blogspot.com/

Wraz ze znajomymi z innego forum popełniliśmy takie coś jakiś czas temu

HammerSnake:

--- Cytat: Doom w Listopad 25, 2012, 20:54:08 ---Lecę z pamięci, nie dam sobie reki uciąć za wagomiar opakowań

--- Koniec cytatu ---

Ugotowane, zachwalali, że ostre (może mi się za dużo tego chili sypnęło  8)) . Brali dokładki więc chyba im smakowało. W sumie jeszcze trochę zostało, to chyba jutro w tortille zawiniemy.

HammerSnake:
Poleciłby ktoś coś do zjedzenia nie mięsnego?- coś ostatnio nie mogę na to mięcho patrzeć-kuchnia na 3tygodnie została przejęta przez miłośnika karkówki,kurczaka innych wariacji. Najlepiej wersja gotowana,para itd niż smażona. ?

CATfrcomCheshire:
Curry warzywne. Idziesz do Dunnes Stores i kupujesz sloiczek ulubionej pasty Curry, ja lubie pikantne, do tego borkuly kalafior marchew fasolka szparagowa ziemniaki co kto lubi gotujesz na parze, potem dusisz w sosie i masz wypas vegeobiadek

edit: w Polsce mozna dostac zajebiste pasty curry w Marksie i Spencerze

MGGG:
Jak już jesteśmy w klimacie curry to może zielona zupa tajska w wersji bezmiesnej:

- woda do garnka, do tego 2 kostki rosłowe warzywne (lub miesne jak chcesz) albo bulion jak masz plus trawa cytrynowa plus połówka limonki
- na patelni dusisz zieloną paprykę, pora i cebulę; pod koniec dodajesz zieloną pastę curry oraz pieprz i sól (jak lubisz mozesz dodac tez nieco zielonej fasolki i zielonego groszku)
- do gotujacego sie bulionu wlewasz mleko kokosowe i dodajesz uduszone warzywa. Dodajesz kolendrę (lub natkę z pietruszki) plus chilli. Gotujesz.
- na talerzyk kladzisz instant makaron chinski, zalewasz zupą, przykrywasz malym talerzykiem i czekasz 5 min. Gotowe

Całość - 10-15 minut
Smacznego :)

edit:
plus moze coś co uwielbia moja druga połówka. Szybkie i dobre:
- na patelnie wlewasz olej sezamowy, nastepnie wrzucasz pokrojony por i kiełki słonecznika. Po chwili dodajesz pokrojone w kostę tofu. Smażysz 5 minut. Na koniec skrapiasz obficie sosem sojowym i pieprzysz
- w półmisku kruszysz sałatę, wrzucasz stuff z patelni, mieszasz i posypujesz groszkiem pstysiowym.
Brzmi niewinnie, ale mozna sie zakochac ;)
-

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej