Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje

Dyplomacja - koalicje w EVE

<< < (7/10) > >>

Lt Rook:
Sokole, Dark, ja nie twierdze że jest inaczej niż piszecie.
Mi chodzi o to że, pojęcie "POWER BLOCK" kiedyś było pojęciem w znaczeniu siły PVP, teraz do tego wora wrzuca się także wszystko co istnieje przy/dzięki tym siłom PVP, co mnie gryzie,  szczerze...

Doom:
[admin] Jak ktos słusznie zauważył, topic był w zlym miejscu. Jest już w poprawnym. W związku z tym Dagund musisz uzupelnić brakujace pola profilu[/admin]

sc0rp:

--- Cytat: SokoleOko w Kwiecień 15, 2011, 13:42:07 ---Z drugiej strony, duzi gracze NC udowodnili, że potrafią wziąć za twarz swoich "gości" (czyli pety) - nawet ostatnio TEST pograł tak z AoV (odebranie sova) czy FA (wymuszenie wymiany leadera).

--- Koniec cytatu ---
Zgadzam sie mozna tak to definiowac tyle ze petow wtedy poznasz post-factum i tez nie dokonca bo czy BSA i OWN to pety bo goony im wreczyly eksmisje? niby tak, ale core NC (RZR/MM/ME) sie od nich nie odwrocil a nie chcac toczyc dyplomatycznej wojny z goonami dali im czesc swojego sova. Po resecie BSA i OWN przez goony TNT jawnie i aktywnie pozwalalo przewalac capsle dajac nawet moony na stagging posy. Wiec to wszystko jest sliskie i nie jednoznaczne. Paradoksalnie wcale nie jest latwiej okreslic "panow" bo czy ktorykolwiek sojusz NC by utrzymal sova jesli wszyscy dookola by go zresetowali? Nie sądze. Mozna sprobowac zdefiniowac pety na podstawie sily militarnej wtedy RZR/MM/ME/Goony/Testy sa na czele i mozna ich traktowac jako powiedzmy "masterow" a wszystkich pozostalych jako pety. Tylko kim sa wtedy -Mostly Harmless- <-42->, R.A.G.E <CTL-Q>, Stella Polaris. <SPLR>, Wildly Inappropriate. <WI.>.
W podziale w NC moze pomoze http://standings.morsus-mihi.org/

Inna sprawa ze pety zawsze stanowia jakas sile militarna w odroznieniu od rentierow.

SokoleOko:

--- Cytat: ltrook w Kwiecień 15, 2011, 13:51:49 ---Sokole, Dark, ja nie twierdze że jest inaczej niż piszecie.
Mi chodzi o to że, pojęcie "POWER BLOCK" kiedyś było pojęciem w znaczeniu siły PVP, teraz do tego wora wrzuca się także wszystko co istnieje przy/dzięki tym siłom PVP, co mnie gryzie,  szczerze...

--- Koniec cytatu ---

Jak zamiast "kiedyś" napisałbyś "przed Dominion" to już powinno Cię to mniej gryźć.

Po prostu kiedyś było mniej peciarstwa/rentierstwa i wtedy faktycznie w sformułowaniu "Power block" było więcej nacisku na "power". Teraz jest bardziej na "block" :D

Jakby tak puścić wodze fantazji i przedłużyć ten trend, to można sobie wyobrazić w przyszłości podział na "wojsko" i "cywili". Cywile mieszkają na danym terenie niezależnie od tego, kto nim oficjalnie włada - no chyba, że atakujące "wojsko" będzie prowadziło wojnę totalną.

Lt Rook:
Nie chce aby to było źle odebrane, jako gloryfikacja, albo wręcz przeciwnie.
Nie znam dobrze realiów innych alliansów niż XIX i Solarów, ale tam już w 2008-2009 roku, czyli dlugo przed Dominion (i napewno nie byli pierwsi), było przez UAxDEATHa jasno powiedziane:
"My mamy ich obronić, aby Oni mogli swobodnie zarabiać ISKi, między innymi na nasze ulubione zajęcie czyli PVP, wojnenki, etc."

Sokole, więc jak widzisz taki podział już dawno istnieje, może nikt tego wprost nie nazwał: "my wojsko, wy cywile", ale to się zgrabnie nazywa feudalizm ;)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej