Informacje > Ogłoszenia
Wizyta CCP w Polsce (17.04.2011) Warszawa
Dormio:
--- Cytat: CMHQ_Widget w Kwiecień 18, 2011, 09:22:07 ---Ciężko to było wywnioskować z mejla, który do mnie dotarł. Skoro mieli się najpierw spotkać admini, CEO itd. i do tego to było tajne.
--- Koniec cytatu ---
Czyli sam wiesz dlaczego tutaj jest mało "konkretów".
Piwa nie piłem (zmotoryzowany), to co chciałem się dowiedziałem. Oczekiwania miałem inne, ale i tak spotkanie uważam za udane. Swój cel osiągnąłem - "wyślij mi maila ze swoim pomysłem, bo wart zanotowania" to zdanie bardzo często padało z ust Nicola i nie mam tylko siebie na myśli.
Jeśli Ty z góry zakładasz, że nie ma sensu, to po co wciąż interesujesz się EVE ? Dla trollowania ?
--- Cytat: CMHQ_Widget w Kwiecień 18, 2011, 09:37:46 ---Nie opieram swojej opinii tylko na tym co przeczytałem na forum :).
--- Koniec cytatu ---
Oczywiście masz zapewne jakiś tajny raport od szpiona, którym ze zrozumiałych powodów nie możesz się podzielić :P
Wystaw sobie cenzurkę i zastanów się po co to robisz ?
Xarthias:
Za tych "polaczków" to mam ochotę Cię zbanować, bo "polaczkowość", w Twoim rozumieniu, to wychodzi z Twoich słów tylko i wyłącznie. Ja jestem spokojny człowiek, ale głupota i hipokryzja naprawdę mnie wkurza, więc czuj się ostrzeżony.
To, że Orbis jest człowiekiem z marketingu wiadomo od dobrych 2 czy 3 lat, czyli od czasu, kiedy utrzymuje kontakt z nami.
Jak gdzieś pisałem (tu, czy na mail-grupie) przed spotkaniem - nie nastawiajmy się na to, że dzięki Orbisowi wprowadzone zostaną jakieś zmiany w grze. Po pierwsze i najważniejsze, głównie dlatego, że mimo naszej narodowej megalomanii, Polacy stanowią może 1-2% grających. I skoro jedyną rzeczą którą przepchnęli np. Rosjanie (dobre 10% subskrypcji) jest lokalizacja klienta, to naprawdę czego się spodziewałeś po tym spotkaniu? Że pojawi się kilku devsów i pod dyktando marginalnej ilości graczy będzie zmiany w grze wprowadzać? JPKM.
Tak jak wcześniej pisałem, od sugerowania CCP zmian wymyślonych przez graczy jest CSM, a nie ludzie od marketingu czy kontaktu ze społecznością. Marketingowo zaś ugraliśmy całkiem sporo, szczególnie przy pośpiechu, w jakim to wszystko było organizowane.
A lista propozycji zmian mechanicznych (ustalana tu, czy na mail-liście) i tak trafi tam gdzie ma trafić, choć nieco innymi kanałami :)
Wszystkim zaś, którzy pojawili się - serdecznie dziękuję za pokazanie jak zgrana i prężna jest polska społeczność. I po rozmowach m.in. z Nikolą, wierzę, że jeśli będziemy dalej wykazywać się takim zgraniem i determinacją, ale zapomnimy o podejściu "płacę to wymagam" i będziemy działać trochę subtelniej, to uda nam się osiągnąć o wiele więcej niż to wynika ze statystyk ilościowych polskich graczy.
Cholernie żałuję, że sam się nie mogłem pokazać, niestety siła wyższa, następnym razem, żeby się waliło i paliło - będę :)
Yogos:
Zgodzę się z przedmówcami, spotkanie przy piwku to spotkanie przy piwku a nie miejsce na rewolucje :P
Tym razem poleciałeś po bandzie Wiget ;)
Azbuga:
i trochę nie rozumiem o co chodzi z tym omamianiem, czy sprzedawaniem się... no nie ogarniam o co ci chodzi... zdaję sobie sprawe ze eve jest produktem i ma na siebie zarabiac i chwala ccp za to - niech sobie kupia pół islandii bo mnie ich zabawka cieszy i jak najbardziej warta jest tego żeby za nią płacić. jak się znudzi albo przestanie podobać to pozostaje przestać sie nią bawić.
gdyby firma produkująca bo ja wiem... rakiety tenisowe postanowiła postawić użytkownikom piwo a oni zamiast powiedzić "dzięki - fajnie sie bylo spotkać" zaczeli sie czepiać że zamiast tego woleli by żeby porozmawiali z nimi o przyszłości firmy było by to głupie co?
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Dormio w Kwiecień 18, 2011, 09:39:13 ---Wystaw sobie cenzurkę i zastanów się po co to robisz ?
--- Koniec cytatu ---
Spoko, każdy ma swój mózg i oceni to sobie jak chce, po prostu nie lubię zbytecznego brandzlowania się nad czymś. A co do samego zlotu, to nie umniejszam że było fajnie po względem poznania ludzi z Centrali.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej