Informacje > Ogłoszenia

Wizyta CCP w Polsce (17.04.2011) Warszawa

<< < (35/69) > >>

Xeovar:
Przewinęło się (strzelam) pewnie ponad 50 osób.

Copy/paste z forum C0ven

--- Cytuj ---Niestety musiałem wyjść koło 18:30 żeby dojechać do Poznania (właśnie wróciłem) i niestety nie załapałem się na rzucanie devem :( Ani na sesje zdjęciową.

Miałem też /facepalm moment, kiedy gdzieś w połowie drogi wpadłem na to że można było sobie zrobić zdjęcie C0venowe - było nas spokojnie kilkunastu i większość w koszulkach ... Niestety :( Może następnym razem (a mają być następne).

Po krótce o czym były rozmowy przed tym jak impreza się rozkręciła:

Przyjezdny CCP Orbis (niestety nie zapamiętałem nazwiska ale na pewno ktoś ma na zdjęciu :) ) to Senior Sales Manager, odpowiedzialny za między innymi polski rynek. Przyjechał pogadać z prasą, portalami i innymi firmami z branży na tematy ogólnie związane z promocją EVE.
Przy okazji postanowił zorganizować spotkanie z graczami. Dlatego tak późno, bo wyjazd do Polski wyskoczył mu znienacka.
Kudos dla Orbisa za browary :) których postawili na pewno 200 (nie wiem czy więcej bo jak wychodziłem to jeszcze te 200 nie się nie skończyło :) )

Jako że to marketingowiec, tak więc konkretnych informacji o rzeczach związanych z developmentem nie ma, ale jest trochę innych rzeczy które się dowiedzieliśmy:
- będą akcje promocyjne EVE w Polsce
- będzie pudełko z EVE w sklepach w Polsce (cena 60-80 PLN, około 20 USD/EUR)
- na razie nie będzie lokalizacji - do momentu wdrożenia w EVE silnika ułatwiającego zarządzanie lokalizacją nie będzie żadnych nowych lokalizacji, poza może japońską. Szacunkowy termin na ten silnik to około 18 miesięcy
- będą dodatkowe maile dla nowych graczy z Polski (na bazie wybranego podczas rejestracji kraju), po polsku, z informacjami ułatwiającymi odnalezienie się w grze - o centrali, link do spisu korpów/sojuszów (trzeba będzie zaktualizować pewnie odpowiednią stronę na centrali), info o kanałach alternatywnych do trolisha oraz o Unseen Academy.
- Będzie wsparcie nagrodami konkursów itp, jeżeli będą chętni do organizowania takowych
- Ilość Polaków w EVE jest już wystarczająca żeby CCP było zainteresowane współpracą z lokalną społecznością, jednakże prawdopodobnie za mało aby poważnie myśleć o lokalizacji (całkowita lokalizacja EVE dla jednego kraju to koszt do 1mln USD)
- CCP będzie przylatywać częściej i robić podobne spotkania - 1-2 razy na rok (pożyjemy, zobaczymy ;) )

Co było dyskutowane i o co marudziliśmy:
- płatność plexami za rzeczy z EVE Store i inne (np. wejściowki na eventy w Polsce - jak takie będą)
- GMowie nic nie wiedzący i nierówny poziom wsparcia, zależny od konkretnej osoby
- bloby i naplandy
- bloby supercapitali
- problemy ze znalezieniem small scale pvp
- technetium
- wysoki koszt wysyłki z EVE Store (Orbis pytał czy byłoby zainteresowanie zorganizowaniem jakiejś masowej wysyłki do polski i lokalnej redystrybucji, żeby było taniej)

Inne ciekawostki wyciągnięte i podsłuchane:
- Więcej o DUST ma być w lecie, nie ma daty wydania, nieoficjalnie CCP chciałoby to odpalić w 2011 ale nie wiedzą czy zdążą
- Około 85% pracowników CCP (nie licząc Atlanty robiącej WoD i Shanghaju robiącego DUST oraz księgowych) gra w EVE i ma swoje konta
- CCP daje pracownikom 3 darmowe konta, za więcej trzeba płacić
- zatrudniając się w CCP trzeba przez 6 miesięcy nie logować się na swojego maina i istniejące konta, można założyć nowe
- większość CCP to PvPerzy, ale mają jednego nałogowego górnika
- mogą grać w pracy :)
- pomimo nacisków kerbirów i faktu że 85% graczy siedzi w hisecu nie ma takiej opcji żeby eve zaczęła nagle kerbirzeć.
- naprawdę słuchają CSM. Wewnętrznie CSM traktowane jest jako osoby dział i wszystko co mówią traktowane jest poważnie, w tym CEO i dyrektorzy zarządzający ich słuchają.
--- Koniec cytatu ---

Xeovar:

--- Cytat: Pol Kent w Kwiecień 17, 2011, 21:50:32 ---Tylko na kilku zdjęciach widać identyfikatory liczę więc, że ludzie poprzyznają się, kto jest kim. Ale....ja chcę wiedzieć kogo przedstawia zdjęcie nr 33 ! Po prostu chciałbym wiedzieć kogo bać się w EVE. Bo jakimkolwiek shipem by nie leciał, to krasnolud w EVE zawsze będzie budził popłoch.  ;)
Szacun, design brody robi wrażenie.  ;D

--- Koniec cytatu ---

To Syntion :]

[VIDE] Herezja:
Sorry za zdjęć jakość

http://w453.wrzuta.pl/plik/7p59UyNCq6w/ccp_w_wawce

HammerSnake:
a powiedział ile polaków gra eve ,a przynajmniej ile jest kont zarejestrowanych na pl?

[VIDE] Herezja:
Głowy nie dam ale mowa była chyba o 3000 czy 4000 kont.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej