Eve Online > Dyskusje ogólne

Problem z solowaniem misji lvl 4

<< < (2/8) > >>

amra:
Poczatki sa trudne.  Ale nie ma co sie podawac.
Tak jak koledzy wspominaja zamiast tankowac trzymaj dystans, wrzuc AB i pierwsze co robisz to odlec na 50-60km. Cele zdejmuj w kolejnosci od najlatwiejszyc. Najpierw cruise size potem bs i tez najtwardszy na koniec. Jak mimo odleglosci dalej nie tankujesz to lataj w align na stacje, zabij 2-3 cele odlec, napraw shield i wracaj po nastepne 2-3 az zredukujesz ilosc to poziomu twych mozliowsci tankowania. Przed misja sprawdzaj, jakie NPC bedziesz mial i zakladaj hardnery pod te NPCe.
I nie porzucaj misji lvl4, zawsze dokoncz, penalties sa dosyc drastyczne.
Raven ogolnie z nawet max skill bez cap boosterow nie tankuje lvl 4 chyba ze na drogim fit-cie frakcyjnym/plexowym. I pamietaj zeby nie agrowac wszystki grup NPC naraz, wybierz jednego i strzel, potem namierzaj i niszcz tylke te ktore cie namierzaja az skanczysz ta grupe.

Starakopara:

--- Cytat: Doom w Marzec 31, 2011, 22:11:33 ---Nie wiem jak wklejaleś fit ale gdzieś zgubiłeś slot medium.
To co pisali przedmówcy:
-  pięć  lekkich dronek t2 do zdejmowania z dupy webów i scrambli
-  pięć średnich dronek t2 do zdejmowania upierdliwych cruiser size shipów

--- Koniec cytatu ---

fixed for ya Doom  ;)

dzejdzej:
Dzięki za porady . Większość z tych zasad znam.
Po prostu sądziłem ze dobrze fitowany raven ( bez frakcyjnych sprzetów ) jest w stanie się oprzeć misją lvl 4 na tyle dlugo zeby powybijać co trzeba. A tu wychodzi ze trzeba nadal iść w odległość. Na lvl 3 mogłem stać w miejscu i tylko używając czasem boostera powybijać wszystko. Tu różnica jest zasadnicza.

--- Cytuj ---- opcjonalnie agent jest z dupy i wysyła Cie na misje które poprostu ciężko robi sie tym sprzetem (merconerys misje i te gdzie kują w Ciebie laserami)
--- Koniec cytatu ---

a który nie jest z dupy i jak go znaleźć ?? . Wybrałem najbliższego mojej lokacji i odpowiednio dalekiego od low seca żeby tam nie wysyłał

Doom:
Agentów znajdujesz wyszukiwarką eve-agents.com , niestety nie wiem dla kogo pracujesz, ani jakie misje masz najczęściej wiec nie poradze tez na temat ewentualnej zmiany.

A co do ravena mimo że nie jest juz tak fajny jak kiedyś to wciąż jest to sprzęt zdolny do solowania l4, a że z odległosci? Czego sie spodziewałeś mając średniej klasy tank i bardzo duzy zasięg wybranego uzbrojenia? (jak już nie lubisz tego egzemplarza, albo misja obfituje w bs'y zawsze możesz załozyć mwd + torpedy :P , ale to po podskilowaniu dron bo torpeda to takie wybredne bydle ze w nic mniejszego od bc nie trafisz bez specjalnego fitu, który z kolei osłabi mocno tank )

SokoleOko:

--- Cytat: Doom w Kwiecień 01, 2011, 09:35:01 ---Agentów znajdujesz wyszukiwarką eve-agents.com

--- Koniec cytatu ---

http://evemaps.dotlan.net/npc
http://evemaps.dotlan.net/agent

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej