Eve Online > Dyskusje ogólne
Problem z solowaniem misji lvl 4
dzejdzej:
Witam
Mam problem z robienie solo misji poziomu 4 solo. Ostatnio przesiadłem się z lvl 3
Gram caldarem civire. Latan Ravenem Fit dość typowy jak na misje tego typu
Power Diagnostic System II
Power Diagnostic System II
Ballistic Control System II
Ballistic Deflection Field II
Ballistic Deflection Field II
Heat Dissipation Field II
Parallel Weapon Navigation Transmitter
X-Large Shield Booster II
'Arbalest' Cruise Launcher I,Paradise Cruise Missile
Large Capacitor Control Circuit I
Large Capacitor Control Circuit I
Hardenery t2 dobieram do misji. Co prawda dronki mam jeszcze tylko t1 podobnie jak cruise ale nie jestem przekonany czy to ma olbrzymie znaczenie. Bardziej mam wrażenie ze to słaby shield tank jakby nie doskilowany. Choć najważniejsze skille mam co najmniej na 4 w tarczy .U agenta lvl 4 zrobiłem 1 - 2 misje bezproblemowo, na innych muszę się ostro pilnować żeby nie stracić shipa. I raczej ich nie kończę.
Może ktoś podpowie co "podkręcić" zeby z większym spokojem robić lvl 4
pozdrawiam
Starakopara:
skill caldari battleship na jakim masz poziomie?
to samo co ze skillem cruise missles i ogolnie ze skillami z działu missle launcher operation?
wrzuciłeś tylko 2 rigi CCC, czy nie dopisałeś trzeciego?
--- Cytat: dzejdzej w Marzec 31, 2011, 20:06:43 ---
Hardenery t2 dobieram do misji. Co prawda dronki mam jeszcze tylko t1 podobnie jak cruise ale nie jestem przekonany czy to ma olbrzymie znaczenie. Bardziej mam wrażenie ze to słaby shield tank jakby nie doskilowany. Choć najważniejsze skille mam co najmniej na 4 w tarczy .U agenta lvl 4 zrobiłem 1 - 2 misje bezproblemowo, na innych muszę się ostro pilnować żeby nie stracić shipa. I raczej ich nie kończę.
Może ktoś podpowie co "podkręcić" zeby z większym spokojem robić lvl 4
pozdrawiam
--- Koniec cytatu ---
wytłuszczony fragment praktycznie odpowiada na Twoje pytanie :)
Tak, ma znaczenie bo to dps, im go więcej tym szybciej zdejmiesz z siebie dps ratów, tym mniej bedziesz musiał cyklować SB, co przy rozmiarze X-L pożera masę prądu
dzejdzej:
skill caldari battleship robie wlasnie na 4 ( jeszcze 4 dni )
cruise missle mam na 3, missile bombardment, missile laucher operation, missile projection i rapid laucher na 5 inne ważne na 3 lub 4
rigi mam wszystkie trzy w CCC, coś się nie wkleiło
Tak, wiem jakie znaczenie ma dps ale odnoszę wrażenie ( może mylne ) ze shield tank słabo trzyma ). Z drugiej strony faktem jest ze przetrzymać atak jednoczesny 20- 30 statków z bliska jest poprostu ciężko
Nitefish:
a skoro masz spory zasieg rakiet nie lepiej odlatywac od npeców?
Doom:
Nie wiem jak wklejaleś fit ale gdzieś zgubiłeś slot medium.
To co pisali przedmówcy:
- pięć t2 lekkich dronek t2 do zdejmowania z dupy webów i scrambli
- skile na shild tank poza compensacjami raczej juz powinny być na prawie 5
- kilka skili podstawowych w tym wszystkie 3 na capacitor również na 5 bardzo dobrze, na 5 dwa ogólne i 4 ten od tarczy to ujdzie
- uzywanie amunicji pod raty
- nie agrowanie wszystkiego na wejściu
- wykorzystanie zasiegu raven na wejsciu nawet na noob skilach ma zasieg strzału cirka dwukrotnie wiekszy niz zasieg locka
- nie puszczanie boostera non stop (ravena nie zrobisz cap stabel ze znosnym dps, jesli nie wywalisz kasy na frakcje lub dead space itemy
- opcjonalnie masz błędne informacje o dps ratów i ich slabych punktach w typie dmg
- opcjonalnie agent jest z dupy i wysyła Cie na misje które poprostu ciężko robi sie tym sprzetem (merconerys misje i te gdzie kują w Ciebie laserami)
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej