Eve Online > Dyskusje ogólne

O co walczyc w EVE?

<< < (4/98) > >>

VonBeerpuszken:

--- Cytat: Kareem w Marzec 22, 2011, 13:19:43 ---Bo chodzi o to, że Eve ma jeden z nudniejszych systemów PVE w grach. Ja na przykład totalnie nie rozumiem jak można hurtowo robić misje/plexy/anomalki i mieć z tego jakikolwiek fun. To już naprawdę lepiej pograć w jakiegoś wowa, gdzie można się rajcować, że jest się rycerzem z wielkim mieczem w lśniącej zbroi. Gdybym chciał grać przeciwko komputerowi to pozostałbym przy saperze.

A w pvp to element rywalizacji. Jedni grają w piłkę, inni w szachy, a jeszcze inni w Eve Online. Ważne aby być lepszym od innych.

Ja na przykład jako element krzywdzenia innych odkryłem ostatnio fajną zabawę. Lecę ninja na misję zamiast salvageować kradnę unikalne itemy misyjne. Potem trashuje albo ransomuje. Smack na localu bezcenny. Za wszystko inne zapłacisz iskami w Jita.   8)

--- Koniec cytatu ---
Nigdy nie twierdziłem że PVE w EVE jest ciekawe, wręcz przeciwnie, jest cholernie niedopracowane. Marzy mi się kilka rzeczy czysto PVE, nie związanych ze strzelaniem do krzyżyków, ale już wcześniej gdzieś o tym pisałem, nie chce mi sie powtarzać... no i pewnie w sferze marzeń to zostanie, bo twórcy gry z uporem maniaka cokolwiek nowego wprowadzą jest to związane ze strzelaniem hurtowym do krzyżyków...
Heh, pomysł z itemami misyjnymi zajebistyczny  :D :D moge ukraść prawa autorskie i wykorzystać pomysł ? ;)

sc0rp:

--- Cytat: Larving w Marzec 22, 2011, 13:13:11 ---Mnie jedynie może trochę dziwić to, że ludzi bawi pve w eve bo w porównaniu z innymi grami jest po prostu nędzne. Oczywiście widać innym to pasuje więc nie mi decydować co jest złe co nie, mogę jedynie swoje zdanie wyrazić.
--- Koniec cytatu ---

pve w postaci misji czy farmienia sanctumow rzeczywiscie jest nudne i robi sie je tylko w jednym celu aby miec iski na [tu wpisac powod]. ale na tym nie konczy sie pve w eve dochodza jeszcze plexy, magneto i radary w kazdej przestrzeni (A latalem w dronkowie, angelsow i guristasow) poki co sa inne i mi sprawiaja radoche a patrzac po mapie to jeszcze mi zostaly do "odkrycia" sygnatury serpentisow, dark bloodow, true sanshy, sleepersow. Dodaj do tego inkursje, misje FW - przy moim tempie gry to zdarzy wyjsc EvE2 nim skoncze ten kontent.

Dodatkowo sa jeszcze inne aspekty pve w eve jak produkcja t2, inwencja, budowanie capsli, ze o pvp market nie wspomne.

--- Cytat: Kareem w Marzec 22, 2011, 13:19:43 ---Bo chodzi o to, że Eve ma jeden z nudniejszych systemów PVE w grach. Ja na przykład totalnie nie rozumiem jak można hurtowo robić misje/plexy/anomalki i mieć z tego jakikolwiek fun. To już naprawdę lepiej pograć w jakiegoś wowa, gdzie można się rajcować, że jest się rycerzem z wielkim mieczem w lśniącej zbroi. Gdybym chciał grać przeciwko komputerowi to pozostałbym przy saperze.

--- Koniec cytatu ---
No tak sie sklada ze gralem w wow pare lat i wracam co dodatek i kontent w tej grze sie konczy zdecydowanie za szybko nawet jak dodali archivmenty - zrobilem archivmenty z isntancji i co dalej?

--- Cytat: Nitefish w Marzec 22, 2011, 13:23:50 ---Niestety nie chce być inaczej ale to wieczne wojny i potyczki są motorem napędowym do wszystkiego w Eve.
Bez strat nie było by sensu ani nic wydobywać ani produkować. Temat już był wałkowany zylion razy chyba... jak widać ciężko to zrozumieć.
--- Koniec cytatu ---
wojny jak ta miedzy DRF a Atlasem, Init a -A-, NC vs Evoke, NC vs IT, NC vs DRF a nie jakies tam roamujace gangi.

--- Cytuj ---To dość dziwne, ponieważ rasowy kerbir powinien mieć kasy jak lodu, więc strata statku to dla niego to co innego niż strata statku dla pvp'era, który większość czasu spędza na czymś innym niż zarabianie isków.
--- Koniec cytatu ---
I to jest tylko iluzja.

Zobacz ile fajnych zabawek planuje sobie sprawic:
- Anshar - 4-5bil
- Chimera na T2 ficie - 1,2-1,5bil
- Matarski carrier na T2 ficie - 1,2-1,5bil
- Nyx na DED ficie + parkingowy - 25bil

A jak juz nie bede mial co robic z iskami zawsze moge kupic sobie do raciarek:
- 4x Estamel's Modified BCS = 8-12bil,
- 4x Chelm's Modified Gyro - nawet nie wiem ile to kosztuje bo poki co mnie nie stac.

Patrzac po corpmates to mozesz jeszcze dodac caly set bpo na komponenty do capsli, bpo na capsle/sc/tytki

--- Cytuj ---Sens PVP w Eve w skali kilku czy kilkunasto osobowej jest oczywisty - tu bardzo wiele zależy od Ciebie a nie od masy, która się toczy jak walec.

--- Koniec cytatu ---
skoro jest oczywisty to jaki jest? (wykluczajac fun)

Goomich:

--- Cytat: Tloluvin w Marzec 22, 2011, 12:38:48 ---Czy to znaczy ze walczysz po to by byc wyzej w rankingach?

--- Koniec cytatu ---

Nie dla adrenaliny, ale rankingi to jedyny ślad po walkach.

Ellaine:
Hm, ja tam walcze dla rankingów, chciałbym raz na kilka tygodni mieć jakiegoś killa :)

SokoleOko:

--- Cytat: Ptysiu w Marzec 22, 2011, 13:08:51 ---1) Emocje - Obojętnie jak trudna anomalia, plex, czy inkursja. PVE w EVE nie potrafi wywołać takich emocji, co słowa "Warp drive active" i dolot do zlokalizowanego celu na pasku, czy gdziekolwiek indziej. Kości zostały rzucone i wygra lepiej przygotowany. Nie słyszałem nigdy stwierdzenia, że ktoś poczuł "PVE shakes" ;D.

2) Killboard - Ach, ta duma rozpierająca pierś po zerknięciu na dokonania zeszłego roama. ;)

3) Loot - Tu miejsca celem dokładnych wyjaśnień wypada ustąpić panom z Vooduu, czy też tym, którzy tłuką indyki w high-secu dla kasiorki.

4) Prestiż - Czy to wymaga tłumaczenia? :) "Ich było 100 nas 20, a to my lootowaliśmy pole".

5) Griefing - Kolekcjonowanie hate-maili to też hobby. Łzy jednego to uśmiech drugiego. Nic nie daje tyle radości, co czyjeś nieszczęście. Itp. Itd.

--- Koniec cytatu ---

To, to i jeszcze raz to.

Z drobną korektą - jeszcze fajniejszy jest "warp drive active", gdy na końcówce struktury udaje Ci się urwać :)

--- Cytat: Dark Flonoe w Marzec 22, 2011, 13:02:00 ---ktos ma problem z tym ze ktos jego wymarzony ship na ktory musial tyle racic uzywa do racenia - patrz sokoleoko i dyskusja o cymbale w temacie o paladynie ;)

--- Koniec cytatu ---

Prawie wylałem herbatę.
1) Żeby mieć nowego cynabala muszę zrobić 6,5 misji. Na mojej stacji jest 6 agentów, którzy dają takie misje. "Tyle racić?", no całą godzinę.
2) Cynabal nie nadaje się do PvE i używanie go do tego przypomina oranie pola przy użyciu Ferrari.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej