Śmietnisko > Off Topic
O fejsbooku
Rabbitofdoom:
Nie masz racji do konca. W tej grupie jest tez podzial wewnetrzny. Bardzo duza czesc to sa osoby z ktorymi kontakt masz tylko kilka razy w roku. I tutaj akurat zaczyna sie rola portali spolecznosciowych ktore podtrzymoja kontakt czesto w sytuacjach gdzie bez facebooka ten kontakt by sie urwal.
Dormio:
Ej... takie liczby strasznie łatwo "nabić". Idę o zakład, że kojarzycie z imienia (i pewnie nazwiska) wszystkich ze swoich klas podstawówki i szkoły średniej, zapewne też macie sporą grupę takich znajomych ze studiów. Potem jest pewnie równie duża grupa ludzi z pracy. Sami szkolni koledzy to ponad 50 osób !
KiFuso:
Ja założyłem konto na fejsie.. z 3-4 lata temu, jak nie więcej. Wtedy kiedy w Polsce było emo na nk.pl - jak tam nie miałeś konta to nie istniałeś. Konto na fejsie założyłem z myślą o społeczności międzynarodowej a nie Polskiej, nikt wtedy z moich znajomych nie miał tam konta. Dzięki fejsowi poznałem też moją daleką rodzinę z poza Polski co jest wielkim +
Jak ktoś ma problem z fejsiem to jego sprawa. nk.pl to była zupełnie inna bajka imo i totalne nieporozumienie.
Mam wrażenie, że zawsze jak coś staje się bardzo popularne to nagle pewne osoby chcą to bojkotować..
Doom:
Chemical inczej. Jak cos się staje popularne to sie włascicielowi w dupie przewraca i albo sprzedaje to coś (tak było z nk która do tego momentu był sensownym portalem, dla ludzi szukajacych kontaktu ze szkolnymi znajomymi), albo sam zaczyna lać na comunity i zaczyna wprowadzac zmiany majace na celu nabijanie mu kabzy chowając to wszystko pod prospołeczną dzialalnością.
@Ranshe ty to dziwak jestes któremu nawet Vista się podobała i zapominasz o detalu że skoro Ty wiesz jak te wszystkie rzeczy spacyfikować zanim aktywujesz konto, czyli zanim toto zassa dane z twojego maila i zaspamuje ludzi to inni tez taką wiedzę mają. Może mają, problem ze z niej nie kożystają, a domyślne ustawienia sa takie jakie pasują kolesiom którzy zgarniają na tym kasę nie ludziom ceniacym sobie prywatność i nie otrzymywanie pierdyliarda zaproszeń i przypomnień o zaproszeniach.
Pol Kent:
--- Cytat: ChemicalRider w Marzec 17, 2011, 14:48:15 ---Mam wrażenie, że zawsze jak coś staje się bardzo popularne to nagle pewne osoby chcą to bojkotować..
--- Koniec cytatu ---
A ja mam wrażenie, że zawsze jak coś staje się bardzo popularne to nagle pewne osoby muszą to mieć bo inaczej czują że nie istnieją. :P :P
Hmm...ciekawe z czym takie osoby mają problem..??
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej