Śmietnisko > Off Topic
jaka sieć gsm?
HammerSnake:
--- Cytuj ---Hammer i ku**** dziwisz sie że nie ma szacunku, jesli uzywając metod jakie podałeś w zasadzie przy drobnych przesyłkach podwaja sie ich koszt? Zdaję dobie sprawę że Ci ludzie mają z ***** warunki pracy, jednakże bezczelny wał w postaci wpisania że nikogo nie zastali w domu przejdzie max raz (zwłaszcza że jak wazna paczka to nie wiem jak inni ale ja potrafie sterroryzować rodzinę na tyle skutecznie że nawet jak ja gdzies na chwilke wyjdę to i tak bedzie w domu komu odebrac paczkę) i jesli zostaje uzyty na mnie to potrafie takiemu panu zjebać życie na dłuzszy czas
--- Koniec cytatu ---
Znaczy się taka sytuacja mnie spotkała parę razy w święta i tylko w święta ,zawsze chodziło o tak zwany prezent na ostatnią chwile ,a jak wiadomo są wtedy kurierzy tak zawaleni przesyłkami ,że nie mogą fizycznie wyrobić i część ludzi zwyczajnie nie dostaje przesyłek.Przy drugich świętach jak zobaczyłem na stronie www że paczka wróciła do centrali ,bo kurier nikogo nie zastał mimo ,że byłem cały dzień i czekałem na niego,to nie zamierzałem jak w poprzednim roku zostać bez prezentu,.Zwyczajnie zdobyłem do niego numer i załatwiłem sprawę jak wyżej wspomniałem, z ustaleniem konkretnej godziny doręczenia.
--- Cytuj ---jesli zostaje uzyty na mnie to potrafie takiemu panu zjebać życie na dłuzszy czas
--- Koniec cytatu ---
Znaczy się co zrobisz? Bo z opierdolem do centrali dzwoniłem i g...... to dało ? Ba zadzwonisz do kuriera z opierdolem i co? Koleś spojrzy na załadowany do granic możliwości bagażnik i pomyśli niech się frajer j..... .
--- Cytuj ---A z jakiej racji ja mam kurierowi placic ekstra, czyz nie dostaje pieniedzy od swojego pracodawcy, a pracodawca od firmy wysylajacej mi towar/usluge? Wlasnie dlatego ja nie korzystam jesli nie musze z uslug kurierow.
--- Koniec cytatu ---
Nie płać tylko potem nie płacz ,że nie dał ci umowy przeczytać . To tak jakbyś nie zostawił w kraju arabskim jak Tunezja czy Egipt dolca na ręczniku dla sprzątaczki. W większości przypadków skończyło by się na tym ,że wspomniana po wejściu do pokoju by zaraz zwyczajnie wyszła. Wasza sprawa jak dla mnie z takim podejściem urwaliście się z choinki :P.
sc0rp:
--- Cytat: HammerSnake w Marzec 09, 2011, 13:29:35 --- Nie płać tylko potem nie płacz ,że nie dał ci umowy przeczytać
--- Koniec cytatu ---
Nie placze, poprostu nie korzystam z uslug kurierow jesli nie musze. Sorry ale Poczta Polska mimo swojej opinii oferuje jakosc zdecydowanie lepsza od fuirm kurierskich szczegolnie TNT.
--- Cytuj ---To tak jakbyś nie zostawił w kraju arabskim jak Tunezja czy Egipt dolca na ręczniku dla sprzątaczki. W większości przypadków skończyło by się na tym ,że wspomniana po wejściu do pokoju by zaraz zwyczajnie wyszła.
--- Koniec cytatu ---
Coz w IIIcim swiecie nie bywam, za to we Francji i Niemczech nie zostawialem "dolca na reczniku" a wszystko bylo jak nalezy.
--- Cytuj --- Wasza sprawa jak dla mnie z takim podejściem urwaliście się z choinki :P.
--- Koniec cytatu ---
Nope, my jestesmy normalni, to ten kraj sie urwal z choinki.
Nie patrzac daleko a tylko za odre sprawa wyglada tak:
1. Nadawca okresla warunki dostarczenia przesylki
2. Firma kurierska je przyjmuje
3. Odbiorca ma prawo wymagac warunkow dostarczenia.
Tyle ze to w naszym kraju nie dziala bo:
1. Sa tacy ludzie jak ty ktorzy placa kurierowi za to aby wywiazal sie ze swoich OBOWIAZKOW wobec pracodawcy.
2. Firmy kurierskie maja to w dupie.
@Doom kurierowi nic nie zrobisz dlatego, ze to sie dzieje za aprobata kierownictwa i zarzadu firm kurierskich (z wlasnego doswiadczenienia to z pewnoscia w TNT) w Polsce.
HammerSnake:
--- Cytuj ---Nie placze, poprostu nie korzystam z uslug kurierow jesli nie musze. Sorry ale Poczta Polska mimo swojej opinii oferuje jakosc zdecydowanie lepsza od fuirm kurierskich szczegolnie TNT.
--- Koniec cytatu ---
Facepalm. Znaczy się demonizujesz wszystkie firmy kurierskie na podstawie złych doświadczeń z jedną ? .
W czym poczta polska jest lepsza od firm kurierskich ? :o
Listonosz przychodzi z poleconym jak ciebie nie ma w chacie i musisz po pracy zapierdalać z awizo odstać swoje w kolejce ,bo babcia stefa wybiera które pończochy kupić i kawkę?
Pomińmy fakt ile czasem trzeba czekać na doręczenie listu nawet tak zwanego priorytetu mi nie raz się zdarzyło 7+ dni. O tajemniczych dziurkach w paczkach / kopertach ,żeby co niektórzy mogli sobie zerknąć czy czegoś cennego nie ma środku lepiej nie wspominać. Tudzież o przesyłkach ubezpieczonych , które w większości przypadków jeżeli wartość była powyżej 200 zł była w paru miejscach otwarta i niezdarnie sklejona taśmą ,a w środku parę kamyków czy inny szmelc , wypchanie gazetami itp.
Twoim zdaniem listonosz bez problemu dałby ci odczytać umowę do podpisania? hehe . Nie mówiąc o braku śledzenia przesyłki online i nie możliwości zadzwonienia do listonosza .
No ja akurat odmiennie to właśnie do poczty polskiej nie mam za grosz zaufania . Na kurierów w sumie nigdy nie narzekałem ,często sami dzwonią z pytaniem czy jestem w domu/kiedy będę etc. Jedyne nie przyjemności jakie mnie spotkały to w święta ,ale to na własne życzenie z prezentami na ostatnią chwile , bo nawet oni mówią ,że mogą nie zdążyć.
sc0rp:
--- Cytat: HammerSnake w Marzec 09, 2011, 17:34:49 ---No ja akurat odmiennie to właśnie do poczty polskiej nie mam za grosz zaufania . Na kurierów w sumie nigdy nie narzekałem ,często sami dzwonią z pytaniem czy jestem w domu/kiedy będę etc. Jedyne nie przyjemności jakie mnie spotkały to w święta ,ale to na własne życzenie z prezentami na ostatnią chwile , bo nawet oni mówią ,że mogą nie zdążyć.
--- Koniec cytatu ---
Moze i nie narzekasz ale
--- Cytat: HammerSnake w Marzec 09, 2011, 11:50:03 ---. Jakbyś dał kolesiowi 10 zł do ręki i poprosił o przeczytanie umowy to by nie robił problemu . Tak samo trzeba załatwiać z paczką w święta, dzwonisz do kuriera ,że mu odpalisz 20 zł jak przyjedzie z tą paczką i na bank się zjawi ,ba na konkretną godzinę którą mu podasz .
--- Koniec cytatu ---
Twoj portfel cierpi oraz przez twoje korupcyjne zachowanie cierpi reszta spoleczenstwa.
A odnosnie poczty i "babci stefa" - kazdy klient jest traktowany podobnie, a jak sam udowodniles firmy kurierskie a wlasciwie kurierzy dziela swoich klientow na gorszych (tych uczciwych co uwazaja ze kurier otrzymuje pensje od swojego pracodawcy i nic mu sie nie nalezy) i lepszych (tych ktorzy korumpuja kurierow).
Chcesz sie chwalic jakie to firmy kurierskie sa zajebiste (a moze nawet sam pracujesz jako kurier - bo inaczej nie rozumiem ostentacyjnego wychwalania korumpowania kurierow) to feel free tyle ze dla mnie EOT.
Xarthias:
Ja przed świętami dostałem od PP awizo na paczkę, którą (jak się okazało po odstaniu 1,5h w kolejce na poczcie) odebrałem tydzień wcześniej...
Z kurierami też różne przeboje miałem, więc też nie jest różowo. Jak na razie problemów nie miałem tylko z FedExem. Kurierzy zawsze do mnie dzwonią ZANIM przyjadą, czy jestem w domu, komu ewentualnie zostawić, albo podrzucić pod inny adres (do pracy). Z UPSem, TNT, DPD, Siódemkami i innymi matołkami, to bywa bardzo różnie i chyba zależy od tego, jaki humor akurat ma szanowny pan kurier :P
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej