Śmietnisko > Off Topic
Czytniki E-Booków (e-ink)
Xarthias:
Ekran jest pociągnięty dodatkową folią.
W przeciwieństwie do "recenzentów" niektórych mediów, ja Touchem bawiłem się przez kilka dni, a nie tylko widziałem go w internecie, i porównując go do mojego Keyboarda, różnica jest widoczna, niezależnie od tego, jak sam interfejs dotykowy jest rozwiązany. Różnica jest szczególnie widoczna w ostrym świetle.
@Mona - przesył plików z chmury amazona (czy to ze sklepu, czy z archiwum, czy wysłanych mailem na czytnik) jest obarczony opłatą kilkunastu centów (bodajże 15) za każdy rozpoczęty 1MB.
Tloluvin:
--- Cytat: Xarthias w Marzec 04, 2012, 12:07:34 ---@Mona - przesył plików z chmury amazona (czy to ze sklepu, czy z archiwum, czy wysłanych mailem na czytnik) jest obarczony opłatą kilkunastu centów (bodajże 15) za każdy rozpoczęty 1MB.
--- Koniec cytatu ---
Odkad mam kindle'a wyslalem na niego mailem za posrednictwem amazona (z konversja i bez) kilka tysiecy plikow. Niektore wazyly po kilkanascie MB i jak dotad nie zaplacilem za to ani centa.
Sciagnalem tez z amazona pare bezplatnych ksiazek i za to tez nie naliczono mi jakichkolwiek oplat za transfer
Xarthias:
Przez 3G? Bo przez wifi jest oczywiście free.
I pliki wysyłane na xxx@free.kindle.com są za free (bo teoretycznie można je odebrać tylko przez wifi), a pliki wysyłane na xxx@kindle.com, jeśli odbieramy je przez 3G, teoretycznie są płatne - tak stoi w warunkach użytkowania, i tak działało na kindle keyboard 3G mojego brata...
Kaliando:
Ja potwierdzam, naoglądałem się stron, ściągnąłem kilka rzeczy przez 3G i grosza nie zapłaciłem.
Tloluvin:
--- Cytat: Xarthias w Marzec 05, 2012, 13:22:48 ---Przez 3G? Bo przez wifi jest oczywiście free.
--- Koniec cytatu ---
Zrozumialem, ze mowisz oogolnie o sciaganiu czegos z/przez amazona.
Moj blad
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej