Śmietnisko > Off Topic

Czytniki E-Booków (e-ink)

<< < (3/28) > >>

silvia:

--- Cytat: Xarthias w Marzec 06, 2011, 16:13:25 ---3G mnie nie interesuje ;) a czytam na tyle dużo, że czytnik to "must-have". Lapek/tablet/komórka za bardzo męczy wzrok...

--- Koniec cytatu ---

Ja potrafie patrzec w ekran telefonu (czy jaki kolwiek ekran, lub nawet nie ekran) przez kilka minut bez mrugania. Problemy zaczynaja sie, gdy po takim patrzeniu musze popatrzec gdzies indziej...

Co do czytania z telefonu - robie to codziennie czytajac rozne notatki itp i nigdy nie moglem narzekac. W erze ekranow 4" rozmiar nie jest problemem, a taki kindle i tak ma 6" wiec nie za duza roznica.

Tablet bylby juz lepszym rozwiazaniem, gdyz maja ekrany w okolicy 10".
Jesli mecza sie wam oczy, to polecam zmniejszyc jasnos - pomaga.

Dobrym przykladem z zycia; jadac w dzien mam problemy z patrzeniem (musze zalozyc okulary / jestem oslepiany tak, iz bola mnie oczy), tak juz po nocy moge prowadzic, mrugajac co kilka minut.

HammerSnake:
Ale przecież 6 cali to jest jak normalna książka dosłownie.Tylko nie masz tych wolnych przestrzeni z wszystkich stron.10 cali to tak jakby przecież netbooka trzymać w łapie ::)

Ee zmniejszenie jasności to wciąż nie to samo co e-ink.  10" to raczej jak ktoś ma problemy ze wzrokiem by było wskazane,ale i tak w sumie z takiego prs 500 korzysta nawet mój dziadek , dwa razy sobie zoomuje ,cały tekst się skaluje (trwa to parę sekund), bo mieli wszystkie strony i bez problemu sobie spokojnie czyta.

Jeżeli ktoś zamierza czytać sporo ebooków etc to imo tylko e-ink. Przy obecnych cenach nie ma co się zastanawiać.

Wiesz na szybko to też mogę od biedy przeczytać w komórce parę stron pdfa w autobusie jadąc na uczelnie ,wkurzając się przesuwaniem etc ,ale całe książki , tysiące stron?

Nawiasem mówiąc podstawowa sprawa :

--- Cytuj ---Po drugie weź czytnik do ręki i spróbuj coś poczytać a potem readera z symbiana 
--- Koniec cytatu ---

Twoja argumentacja miała by sens gdyby chodziło o np " chce kupić iphona ,żeby przeglądać pdfy i oglądać filmy" ,ale jeżeli chodzi o czytanie i e-ink to zwyczajnie nie ma o czym rozmawiać .
Jedynie nad modelem czytnika  :P.

Stary Pierdola:
Polecam przeczytac:
http://www.mobiletechreview.com/gadgets/Amazon-Kindle-3.htm

Mac Dercad:
To ja się podczepię pod temat - czy ktoś miał przyjemność z Sony PRS-600? W porównaniu z Kindlem wydaje mi się ładniejszy, a opcja robienia notatek rysikiem i przewracania stron suwaniem palca chyba dość pomagają na ergonomię. Cena wyższa niż Kindle, ale w sumie niewiele no i chyba nie ma problemu z formatami plików.

NeX:
  Rzeczowa recenzja od użytkownika. Z przed roku, więc warto się upewnić, czy aktualnie jest już oficjalny suport polskich znaków.

http://notatnik.mekk.waw.pl/archives/213-Sony_PRS-600_czyli_moj_gadzet_do_czytania.html

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej