Eve Online > Dyskusje ogólne

Okradzenie konta

<< < (7/20) > >>

Colonel:
swoja droga ccp powinno miec u siebie informacje skad doszlo do logowania na konto Aeny,
gdyby tylko to ujawnili byc moze to daloby jakis slad, ale pewnie tego nie zrobia...
No nie wiem, moze petycja w tej sprawie...
a juz na pewno dokladne wyczyszczenie kompa, jesli to laptop i masz go ze Soba.

Jesli ta osoba to czyta, [powróżę z robaka i sie dowiem]
to przygotuje dla niej laleczke vudu.

Khobba:
popieram przedmówców jeśli chodzi o włam na konto mailowe. Na wszelki wypadek zmień sobie tam hasło i jeśli to publiczna usługa w rodzaju gmaila, zmień wszystkie dane w rodzaju "hasła odzyskiwania", alternatywnych adresów mailowych (tj. Sprawdź, czy ktoś tam czegoś ciekawego nie dodał). No i przede wszystkim petycja do ccp

Luisa:

--- Cytat: Herezja w Luty 24, 2011, 00:10:22 ---Ciekawe czemu CCP na to pozwala? Chyba są jakieś służby u nich zajmujące się wyłapywaniem takich stron?

--- Koniec cytatu ---
Mnie też co chwila przychodzą, a że to kończy mi się subskrypcja, albo że ktoś ETC chce mi sprzedać... sęk w tym, że od dawna mam konto anulowane ;) Zresztą zawsze jak dostaje takie maila np. z reaktywacją to sprawdzam gdzie prowadzą linki (wystarczy myszką najechać). Wyglądają mniej więcej tak : "hxxp://eveonllne.byethost10.com/login.aspxxxxxrnUrl2fAccountManMenu.xxxx.htm", "hxxp://eveonllne.0009.ws/login.aspxxxxxxx2fAccountManMenu.aspxxxxxxxxxxxxx.htm" (niektore czesci wyixxowalem tak, zeby komus nie przyszlo przez glowe tam wchodzic :P). Jedynie dziś z rana dostałem 2 takie maile. Poprostu trzeba sprawdzać w co się klika.

Po drugie zdarzyło mi się, że ktoś mi zarąbał konto gmail-a. Sam się zastanawiałem jak do tego doszło, bo mam dość skomplikowane hasło i w końcu wyszło na to, że ktoś zrobił to poprzez przypominanie hasła. Tam rzeczywiście miałem ustawione pytanie i prostą odpowiedź. Od tej pory już nie ufam za bardzo takim funkcjom ;)

HammerSnake:

--- Cytuj ---Ciekawe czemu CCP na to pozwala? Chyba są jakieś służby u nich zajmujące się wyłapywaniem takich stron?
--- Koniec cytatu ---
Walka z wiatrakami .

Co by mogli zrobić to wprowadzić tokeny(http://pl.wikipedia.org/wiki/Token)  ,ale w tej kwestii działają tak jak PKO z kartami chipowymi , które mają być teraz dla nich "nową technologią" i nowym produktem - karty kredytowe...

sc0rp:

--- Cytat: HammerSnake w Luty 24, 2011, 09:44:52 --- Co by mogli zrobić to wprowadzić tokeny(http://pl.wikipedia.org/wiki/Token)  ,ale w tej kwestii działają tak jak PKO z kartami chipowymi , które mają być teraz dla nich "nową technologią" i nowym produktem - karty kredytowe...

--- Koniec cytatu ---

Tia, tak jak blizz zrobil do wow, najpierw osobny gadzet a teraz jest wersja na iphona/ipada/androida kosztuje 0,5 euro a swiety spokoj przynajmniej do czasu stracenia telefonu

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej