Eve Online > Dyskusje ogólne
Dready - pomysł?
SokoleOko:
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2011, 12:31:59 ---Ale możesz wsadzić 3x Cntrl Link Augmentor (3xT1 rigs=+45km do zasięgu), a 5xOgre T2 na max skillach to jakieś 630dpsu... co oznacza konieczność wsadzenia na tacklera jakiś 5-6 shield transferków.
--- Koniec cytatu ---
No to równie dobrze możesz wywalić jedno działo i wsadzić drone linka. Nikt tego nie zrobi, bo od zamiatania tacklerów jest support.
--- Cytat: Jaina Silverblade w Luty 17, 2011, 12:45:41 ---A nie mogli by wprowdzić T2 carrierów i dredów gdzie bonus z T2 był by redukcją dmg z DD i FB tak aby taki ship mógłby
bez większego problemu tankować kilka DD lub 10 matek.
--- Koniec cytatu ---
To oznaczałoby, że ich odpowiedniki T1 nigdy by nie wydokowywały, a taka sytuacja jest zła. Trzeba zbalansować to co jest.
Ciekawe, że nie widzę jakiegoś otwartego sprzeciwu, a w sumie przecież w dreadzie czy triage-carriererze nigdy nawet nie siedziałem :)
Doom:
--- Cytat: Jaina Silverblade w Luty 17, 2011, 12:45:41 ---A nie mogli by wprowdzić T2 carrierów i dredów gdzie bonus z T2 był by redukcją dmg z DD i FB tak aby taki ship mógłby
bez większego problemu tankować kilka DD lub 10 matek.
--- Koniec cytatu ---
Hac wielkosci capsa? :) to jeszcze obowiązkowo wiekszy dps bazowy, albo cos takiego: dps wyśrodkowany między obecnym dredem i tytanem, za to bez sige
--- Cytat: SokoleOko w Luty 17, 2011, 12:59:52 ---
Ciekawe, że nie widzę jakiegoś otwartego sprzeciwu, a w sumie przecież w dreadzie czy triage-carriererze nigdy nawet nie siedziałem :)
--- Koniec cytatu ---
Pewnie dlatego że kazdy widzi co ze zwykłymi dredami zrobił buf tytków i matek
SokoleOko:
--- Cytat: Doom w Luty 17, 2011, 13:05:57 ---Pewnie dlatego że kazdy widzi co ze zwykłymi dredami zrobił buf tytków i matek
--- Koniec cytatu ---
Prawda... ale z drugiej strony, większość dyskusji o tym kończy się okrzykami "dread's are fine, it's supers that are overpowered".
Tymczasem patrząc z boku, sama konstrukcja dreada wydaje mi się nieco z końca pleców - to siege albo nic.
Goomich:
- Poprawić tracking i rofa, zmniejszyć alfę.
- 1000mn MWD
- ? ? ?
- PROFIT!
SokoleOko:
--- Cytat: Mona X w Luty 17, 2011, 13:16:00 ---- Poprawić tracking i rofa, zmniejszyć alfę.
- 1000mn MWD
- ? ? ?
- PROFIT!
--- Koniec cytatu ---
Przeszło mi to przez myśl, ale IMHO capitale nie powinny ganiać po gridzie (i uciekać z baniek), tylko poruszać się powoli.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej