Eve Online > Dyskusje ogólne
Dready - pomysł?
Dormio:
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 17, 2011, 14:54:13 ---fightery ale na matkach nie na carrierach.
--- Koniec cytatu ---
Wiesz jaka jest różnica pomiędzy fighterami a bomberkami na matce ? 20x Firbolg na allfajf = 2500 dpsu. 20x Cyclops =10000 dpsu. Widzisz co powinno być nerfnięte ? Wg mnie albo ilość bomberków obsługiwanych na matce, albo ich dmg.
--- Cytat: SokoleOko w Luty 17, 2011, 15:03:08 ---Pytanie - czy będzie się opłacało używać do naprawiania dreadów carrierów bez triage'a?
Zakładam, że będą to carriery bez local tanka, w hi slotach same repki. Zasadniczo po prostu duże logistyki. Pytanie tylko czy taki carrier bez triage'a jest bardziej wydajny od 2-3 zwykłych logistyków? Bo jeśli nie, to jedyną jego zaletą jest dołożenie prawie 1000 DPS z fighterów (co nie jest takie złe, biorąc pod uwagę, że w mojej propozycji dread bez siege'a miałby jakieś 2000 DPS z fitem LR przy 3 dmg modach).
--- Koniec cytatu ---
A ile zrobisz hp na guardianie max ? W granicach 500hps ? 1 CRAR daje około 300 na lotnisku.
sc0rp:
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2011, 15:07:37 ---Wiesz jaka jest różnica pomiędzy fighterami a bomberkami na matce ? 20x Firbolg na allfajf = 2500 dpsu. 20x Cyclops =10000 dpsu. Widzisz co powinno być nerfnięte ? Wg mnie albo ilość bomberków obsługiwanych na matce, albo ich dmg.
--- Koniec cytatu ---
wiem, a ty wiesz co fightery z subcapsami? To samo co fighter bombery z capslami - czyt. miela je na zyletki tasmowo. Z tym ze ja caly czas mowie o nerfieniu fighterow na MATKACH a nie fighterow jako takich (czyt. na carrierach)
Dormio:
A wiesz, że pierwsze co robi subcaps jak widzi lecące w jego stronę fightery to namierza i je rozwala ? Zrób to samo w dredzie z bomberkami.
Goomich:
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 17, 2011, 14:54:13 ---a niby w jaki sposob? skoro 1 x (1-0,84) x 625% = 1?
--- Koniec cytatu ---
Chciałem napisać, że w taki, że te moduły dają użytkownikom ochronę przed całym EW.
Tak więc teraz stacklowana matka odpala siega, czeka pod ostrzałem 10 minut zamiast 15 po loggofie i natychmiast po skończeniu siega robi jump out.
Ale przypomniałem sobie o remote ECMie.
SokoleOko:
FB są OK - supercarrier kosztuje z klonem jakieś 20-25B i uziemia jednego chara. Jakiś zysk z latania tym być po prostu musi. Próba znerfienia Fighter-Bomberów spowoduje, że supercarriery przestaną mieć sens w ogóle.
Jeśli się już tak bawić, to tylko tak, by supercarriery nie mogły zabierać fighterów (ilość miejsca w bayu), a fighter bombery zadawały minimalny dmg celom mniejszym od capsa czy modułków posowych
--- Cytat: Dormio w Luty 17, 2011, 15:07:37 ---A ile zrobisz hp na guardianie max ? W granicach 500hps ? 1 CRAR daje około 300 na lotnisku.
--- Koniec cytatu ---
Guardian pompuje 341 HP/s (all V, 4 LRAR T2 + 2 cap transfery), Thanatos 900 hp/s (all V, bez triage, 3 CRAR + 2 cap transfery), Nidhoggur 1125. 10 fighterów to 1000 DPS (czego nie ma żaden logistyk).
Co ciekawe - wydajność ISK-owa jest zbliżona. Carrier wart jest ca. 4 Guardiany z fitem i pompuje 3 razy lepiej.
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 17, 2011, 15:19:08 ---wiem, a ty wiesz co fightery z subcapsami? To samo co fighter bombery z capslami - czyt. miela je na zyletki tasmowo.
--- Koniec cytatu ---
Bzdura - 2 scimitary utrzymują zwykłego Cynabala na którym siedzi set fighterów.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej