Eve Online > Wsparcie techniczne
UWAGA - Incursion 1.2 (teoria)
[VIDE] Herezja:
@Pynio być może i ja z Tobą bym napisał jakiegoś petycję do CCP bo jak by nie patrzeć też mam kartę ze stajni Nvidii a z wątku który ja zacząłem na Centrali wynika, że ludzie posiadający sprzęt Nvidii uskarżają się co i rusz na problemy większe lub mniejsze z EVE (w sumie jedna czy dwie osoby napisały, że mają identyczne objawy jak ja). Co samo w sobie jest co najmniej dziwne, że X osobom karty zaczynają szwankować lub jak w Twoim przypadku wręcz się palą po zmianach jakie CCP wprowadziło.
Pynio:
Nie ma problemu, zastanawiam się jednak co tam napisać. W moim przypadku z pewnościa skończy się stwierdzeniem: hardware faillure, z pewnością nie ze strony CCP. Sam nigdy z czymś takim się nie spotkałem i w sumie jestem w szoku, że spotkało to własnie mnie, ponieważ sprzęt działał i był skonfigurowany poprawnie i na dobrych podzespołach (vide zasilacz, ram, mobo itd).
Jeśli masz jakieś propozycje wspólnej petycji czy tematu na forum to z chęcią podyskutuję.
[VIDE] Herezja:
@Pyniu nie wiem czy nie jest dobrym pomysłem po prostu w miarę wiernie przetłumaczyć te wszystkie posty i umieścić na oficjalnym forum CCP. Swoją drogą ktoś szukał tam podobnych tematów? Bo skoro doświadczają je osoby tu u nas na centrali (i co by o Niej nie mówić jest to bardzo mały i wąski zasób użytkowników EVE) to być może gdy CCP zobaczy jak duży odsetek użytkowników skarży się na uszkodzenia lub dziwne problemy wynikłe z ostatnich zmian to wszelkie petycje będą rozpatrywane a nie wywalane do kosza.
Starakopara:
ja obecnie używam Nvidia GF GT240 512MB na chipsecie Palit. Jak do tej pory nie doświadczyłem żadnych zonków, EVE śmiga mi stabilnie na 3 kilientach., używam najświeższych sterowników.
Poprzednio też miałem kartę od Nvidii, GF 8800 też w wersji GT i też nie było problemów.
Zakładam, że to jednak hardware failure :(
Pynio:
Może nie wszystkie, bo właśnie radośnie przygotowując się na nową kartę chciałem updatować bios, a że jestem leniwy to chciałem to zrobić spod windy (nie mam dyskietek, a zapomniałem o możliwości updatu z samego biosa). No i pech chciał, że kontroler hdd się przywiesił... Jutro Kuźnia Komputerowa (Kraków) i programowanie BIOS w maszynce...
Oczywiście podmianka karty uruchomiła kompa. 8800 GTX na 3 kompach sprawdzany - martwy.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej