Śmietnisko > Off Topic

Film - Bitwa Warszawska 1920

<< < (4/4)

lorgius:
Miło byłoby zobaczyć w końcu trochę nowej, rodzimej batalistyki. Równolegle kręcono chyba też serial o tematyce wojny polsko-bolszewickiej. Pilot nawet już leciał w okolicach świąt. Ostatni film, który przedstawiał ten konflikt to bodajże "Przedwiośnie". Ale takie bitwy jak tam to już lepsze w radiu bym oglądnął. Zadymili tylko ekran i pokrzyczeli coś zza kadru, a kilka zielonych plam w tym dymie po fajkach to była cała bitwa warszawska.   ???

Ja tam czekam kwietnia i premiery "Gry o Tron" na hbo - ale to już offtop, że ho ho a nawet i bardziej.  ;D
http://www.youtube.com/watch?v=PZ5p18wIQEI

Khobba:

--- Cytat: HammerSnake w Luty 15, 2011, 13:48:48 ---Kręci się coś innego w tym kraju ? :P

--- Koniec cytatu ---
Hammer, trollu jeden, Smarzowskiego filmy sobie pooglądaj choćby.

Raaji:
Pozostaje tylko czekac na Hardkor 44 i miec nadzieje ze a) nie zabraknie na niego funduszy b) banda kreatorow opinii i innych pseudo moralisto-historykow przestanie lobbowac przeciwko tej produkcji...

Bedzie to wydarzenie bez precedensu, poniewaz zostanie stworzone cos czego ani Hoffman ani juz na pewno Wajda by nie zrobili - film mianowicie z zalozenia ma byc pozbawiony tej zacietrzewionej polskiej martyrologii; ma byc groteskowy i ze uzyje wyrazenia - "na pelnej ku**ie" - a wlasnie tej "pelnej ku**wy" brakuje w polskim kinie, aby cos zostalo wyeksportowane za granice...

Mac Dercad:
Mi się tam nawet podobały zdjęcia/kostiumy/efekty/bitwy w trailerze. A przeważnie jestem malkontentem. A tak, malkontenctwo: Litery to chyba cliparty z Worda? No i jeśli film będzie wyreżyserowany tak tragicznie jak ten zwiastun...

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej