Eve Online > Wsparcie techniczne

The socket was closed.

<< < (4/8) > >>

Soulscream:

--- Cytat: CMHQ_Widget w Luty 12, 2011, 08:20:34 ---No właśnie pewnie może, bo jakoś musiał ściągnąć grę. Czyli to nie ISP wina tylko tak jak piszesz po stronie kompa (bo to są te same serwery co gry).

Coś masz nie tak na kompie, sorki. A co do tracerta i pakietów to nie sądzę że jeżeli trasa jest ustalona poprawnie coś gdzieś gubi po drodze. Mogą być packet lossy a nie nie odrzucanie połączenia. Nigdy w życiu nie spotkałem się, żeby tracert pokazywał trasę a coś nie działało.

--- Koniec cytatu ---

To nie sa te same serwery. Sa to inne maszyny z innymi portami. Port www to zazwyczaj "80". Ja bym proponowal http://www.visualroute.com/ i zobaczyc co jest grane :).

CMHQ_Widget:

--- Cytat: Soulscream w Luty 12, 2011, 08:28:18 ---To nie sa te same serwery. Sa to inne maszyny z innymi portami. Port www to zazwyczaj "80".

--- Koniec cytatu ---

Fakt, sprawdziłem właśnie że inne IP jest. Myślałem, że stronę też mają na tej samej macierzy serwerowej. Port 80 jest zawsze, chyba że ktoś sobie ustawi inaczej, żeby mu ludzie na stronkę nie włazili :).

Khobba:

--- Cytat: Shamoth w Luty 10, 2011, 17:56:56 ---Może jeszcze spróbuj ustawić połączenie inaczej niż masz, tzn jeśli chodzi obecnie w PPP over Ethernet ustaw na PPP over ATM lub odwrotnie, opcja wykorzystująca ATM jest wydajniejsza bo odpada dodatkowo translacja z warstwy ethernetowej na ATM'owską i wbijasz się bezpośrednio w strukturę.
Pytanie tylko czy Netia na to pozwala...

--- Koniec cytatu ---
Przepraszam za necro, ale co to %&* ma znaczyć?

Sorry, gościu, ale te sprawy to z grubsza mój chleb powszedni - no dobra, nie mój, ale kolegi siedzącego w robocie przy biurku naprzeciwko i obaj mieliśmy solidne 3 minuty śmiania się z tej bzdury. Jeszcze raz przepraszam, że się unoszę, ale jeszcze ktoś to przeczyta i weźmie na poważnie. Krótko: ISP wybiera, w zależności od architektury sieci jeden (JEDEN) protokół na interfejsach DSLAMa/DSLAMów i się go trzyma. Albo rybka albo pipka.

edit: rzeczywiście, gdzieś tam wyguglałem, że TP dopuszcza na niektórych liniach zarówno PPPoE i PPPoA, ale pracując w firmie, która m.in. sprzedaje wagony modemów ADSL dla innych operatorów, uważam to za zdeka niecodzienne.

content: podejrzewam, że wina może leżeć po stronie modemu. Wymień go, czasami chipsety w chińszczyźnie mają dziwne narowy. Jeśli to nie pomoże, to logi z wiresharka (jak już ktoś wcześniej wspomniał) powinny trochę wyjaśnić.

amra:
Najlepeij zrob loga z ethreal z proby polacznie to bedziem przynajmniej wiedziec czy ci pakiety opuszczaja kompa.

Khobba:
zrób tak:
1. ściągnij http://www.wireshark.org/download.html
2. zainstaluj
3. uruchom i w oknie powitalnym kliknij nazwe Twojej karty sieciowej, uruchomi się logowanie ruchu
4. wpisz w oknie "Filter" ip.host == 87.237.38.200 i wciśnij enter
5. uruchom eve, poczekaj aż wyskoczy błąd, zamknij eve
5a. jeśli nic się nie pojawiło w okienku - żadne pakiety nie wychodzą z Twojej karty
6. wciśnij ikonkę "stop trace" w pasku narzędzi
7. File->save, zapisz plik, ale wybierz opcję "displayed" żeby odfiltrować ruch niebędący połączeniem z serwerem EVE (domyślnie wireshark zbiera cały ruch sieciowy)
8. wyślij go albo Kane'owi albo mnie (khobba@vu-du.org.pl)

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej