Eve Online > Wsparcie techniczne
The socket was closed.
sc0rp:
Nerull moze windowy FW ci miesza, sprawdz czy masz eve w wyjatkach - luzna sugestia jesli to robiles juz to sorka.
Shamoth:
Tak jak przedmówca napisał.
Otworzyć się bezpośrednio na świat, bez FW i routingu żeby wykluczyć sprzęt w domu, jeśli jest taka opcja to ustawić modem ADSL całkowicie przeźroczyście lub skombinować na 15 minut modem/kartę ADSL'ową do kompa i wpiąć się bezpośrednio w sieć providera.
BTW często się zdarza, że zaraz za routerem dwa lub trzy węzły nie odpowiadają w zależności od konfiguracji sieci providera ale pakiety przechodzą dalej i nie powinno to sprawiać problemów, natomiast jak trace staje w sieci providera to wiadomo kto zawinił.
Wrzuć może wynik trace'a.
EDYTA:
Może jeszcze spróbuj ustawić połączenie inaczej niż masz, tzn jeśli chodzi obecnie w PPP over Ethernet ustaw na PPP over ATM lub odwrotnie, opcja wykorzystująca ATM jest wydajniejsza bo odpada dodatkowo translacja z warstwy ethernetowej na ATM'owską i wbijasz się bezpośrednio w strukturę.
Pytanie tylko czy Netia na to pozwala...
amra:
A czy mozesz polaczyc sie ze strona eve-online i ja ogladac. Jesli tak to problemu szukal bym u ciebie na kompie w antyvir lub firewall lub firewall na modem/router ( moze powylaczaj je na chwile i zobacz czy zadziala). Duzo tez by powiedzalo gdybys jednak zrobil to co Ci koledzy i zrobil jakiegos trace-a.
Wszystko jest do ustalenia, tu nie ma co gdybac ze to pewnie u nich, jak u nich to da sie to ustalic na 100% i isc z dowodami do nich, inaczej beda cie zbywac, szkoda nerwow. Jesli nie masz wiedzy wystaraczajacej aby to ustalic, moge Ci pomoc, nie uzywam gg ale mozesz mnie zlapac na msn kane966@hotmail.com.
PS: Log z ethreal-a z proby nawiazania polaczenia przez klienta eve tez by sporo by wyjasnil, np czy problem jest na twym pc czy na zewnatrz itd.
F-YU:
70% gmów jest do dupy... piszą że nic się nie da zrobić aby cię mieć z głowy - pisz kolejną petycję - jak trafisz w te 30%... to i nowy lakier na statku mieć będziesz.
CMHQ_Widget:
--- Cytat: Kane McCallan w Luty 10, 2011, 19:00:02 ---A czy mozesz polaczyc sie ze strona eve-online i ja ogladac.
--- Koniec cytatu ---
No właśnie pewnie może, bo jakoś musiał ściągnąć grę. Czyli to nie ISP wina tylko tak jak piszesz po stronie kompa (bo to są te same serwery co gry).
Coś masz nie tak na kompie, sorki. A co do tracerta i pakietów to nie sądzę że jeżeli trasa jest ustalona poprawnie coś gdzieś gubi po drodze. Mogą być packet lossy a nie nie odrzucanie połączenia. Nigdy w życiu nie spotkałem się, żeby tracert pokazywał trasę a coś nie działało.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej