Eve Online > Korporacje, Sojusze & Organizacje - dyskusje
Czy dominacja NC stanowi problem ? [PL]
Goomich:
--- Cytat: Dormio w Luty 10, 2011, 16:29:20 ---Jak mam rozumieć "wyszedł" ? Znaczy się uważasz, że to dobry (idealny to pewnie za mocne) system ? Wiesz jaka jest różnica względem SOV opartego na POSach ? Taka, że zamiast bić kilkadziesiąt POSów w niektórych systemach bijesz kilka TCU.
--- Koniec cytatu ---
Jedno, za to kilka razy. :)
--- Cytat: Dormio w Luty 10, 2011, 16:29:20 ---wypracować modelu w którym gracz tracący połączenie jest odróżniany od tego który się wylogował CELOWO.
--- Koniec cytatu ---
A komuś się to udało?
Doom:
--- Cytat: Kalressin w Luty 10, 2011, 16:41:36 ---Pomysl o mozliwosciach walkow jakie to stwarza np w bitwach, szczegulnie w polaczeniu z lagiem. (niesmiertelny primary anyone?)
--- Koniec cytatu ---
Jaki nietykalny primary? Invul jaki proponuje Dormio to raczej to co masz teraz przez te 30 sekund po wydoku? Namierzysz kogoś takiego?
sc0rp:
Bardzo prosto:
1. Gracz A jest primary.
2. Gracz A raportuje pkt.1 na TS
3. Gracz A logoff
4. Gracz B jest primary
5. Gracz B raportuje pkt.4 na TS
6. Gracz A robi login
7. Gracz B robi logoff
Kalressin:
Jeszcze polacz to z ewarem tak zeby przeciwnik nie wiedzial czy nie moze namierzyc bo jest jammowany czy dlatego ze cel logoffnol albo/i z szpiegiem/sabotazysta na ts i robi sie taki piekny burdel.....
Dormio:
Skoro robi login, to znaczy, że przestaje być nietykalny, a sama nietykalność włącza się z opóźnieniem. W efekcie szczególnie w walkach flot zanim zrobisz logoff masz już pod. Pamiętaj, że nie musisz lockować celu (który się właśnie wylogował, bo masz go zalockowanego), wystrzelone rakietki lecą i zadają dmg, dronki radośnie sobie strzelają przez te 10s. W solo = może przeżyjesz, ale zaryzykujesz login przez następne 2h, skoro wiesz, że Twój ship wisi w tym samym miejscu, z tymi samymi parametrami (zostało Ci np. 10% struktury) ?
Grałem w grę gdzie tak to mniej więcej funkcjonowało. I tak - jestem świadom, że ma to swoje wady, oraz tego, że nikomu jak dotąd nie udało się znaleźć systemu odróżniającego tego przypadkowego logoffsky, od celowego. Jak dla mnie penalty powinno być, ale na tyle małe by ryzyko wtopy przy przypadkowym nie powodowało od razu utraty shipa.
Równie dobrze mogłoby to być, że ship zostaje w miejscu, ale w miarę upływu czasu rosną mu resisty (do np. 99%, wg jakiejś tam krzywej), a wisi do np. 2h. Jestem sobie w stanie wyobrazić CTA, w którym zwołuje się kogo się tylko da by ubić tytka jak najszybciej zanim mu resisty wzrosną.
--- Cytat: Dark Flonoe w Luty 10, 2011, 16:39:59 ---Odnosnie twoich pomyslow imo sa super widze tylko jeden problem wieksze obciazenie na serwerach.
to co pogrubilem poporstu na obecnym stadium uwazam to za nierealne. Najmniejsza zapowiedz tych zmian (chodzby na sisi zeby przetestowac) skutkowala by hiperinflacja i w czarnym scenariuszu przynajmniej moglaby skutkowac tym ze zaczolby sie handel wymienny, a waluta w grze sluzyla by tylko do insurance/upu klonow.
--- Koniec cytatu ---
Zakładasz natychmiastową zmianę całego systemu, a wystarczy np. podzielić na moduły. Sam powiedz, który system produkcyjny jest obecnie najlepszy ? T1, T2 czy T3 ? Wg mnie T3, bo nie musisz kupować BPO (odpada problem posiadaczy BPO T2 - pomimo, że jestem posiadaczem jestem za ich usunięciem), ale musisz skupić się na research. Z resztą możliwości przemiany, ewolucji czy rewolucji systemu jest mnóstwo. A hiperinflację już mamy. Jak potrzebujesz przykładu to sprawdź sobie ile kosztowała 1szt robotics przed wprowadzeniem PI, a ile obecnie kosztuje.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej