Eve Online > Dyskusje ogólne

Golem PVE - kilka pytan

<< < (5/5)

BoDeK:
Golem:

Caldari Battleship Skill Bonus: 10% bonus to cruise missile and torpedo velocity and 5% bonus to cruise missile and torpedo explosion velocity per level

Marauders Skill Bonus: 7.5% bonus to shield boost amount and 7.5% bonus to effectiveness of target painters per level

Role Bonus: 100% bonus to cruise missile and torpedo damage, 100% bonus to range and velocity of tractor beams

Raven Navy Issue:

Caldari Battleship Skill Bonus: 5% bonus to Siege and Cruise Missile Launcher Rate Of Fire and 10% bonus to Torpedo and Cruise Missile Velocity per level of skill

czy ja coś przeoczyłem? te 100% do damage w 4 Wyrzutniach Golema to chyba więcej niż 7 Wyrzutni Raven Navy??? czy o czymś nie wiem?

sc0rp:

--- Cytat: BoDeK w Luty 02, 2011, 13:25:54 ---Golem:
(...)
Role Bonus: 100% bonus to cruise missile and torpedo damage, 100% bonus to range and velocity of tractor beams

Raven Navy Issue:

Caldari Battleship Skill Bonus: 5% bonus to Siege and Cruise Missile Launcher Rate Of Fire
(...)
czy ja coś przeoczyłem? te 100% do damage w 4 Wyrzutniach Golema to chyba więcej niż 7 Wyrzutni Raven Navy??? czy o czymś nie wiem?

--- Koniec cytatu ---

7 x 1.25 > 4 + (4x1.00)

BoDeK:
ok, paniał. Nie doczytałem ... mea kulpa  :-X

Goomich:
CNR ma bonus do rofa, nie do damage'u. więc to jest 7x1,33.

amra:

--- Cytat: BoDeK w Luty 02, 2011, 10:51:38 ---Ja także będę robił przesiadkę na Golema. Zastanawiałem się nad wersją torpedową, tylko dużo misji robię przeciw Guristasom a te potrafią latać na sporej orbicie i raczej Cruisy założę.
Tu pytanie:
Mam zebrane 4/5 setu Crystal Implantów (5-ty w drodze) i czy to wystarczy w miarę solidny tank złożyć i jeszcze "dopieścić" missile? Wszystkie support skile do missili mam na 4/5. Oglądałem fity na BattleClinic ale to wszystko jest na surowo, jak to się sprawdza w praniu? Kombinowałem na EFT ale nawet na drejku wychodzą mi jakieś inne wartości niż te w grze (nieduże ale zawsze).

--- Koniec cytatu ---

Zasieg to nie problem, aby golem byl sensowny i tak musisz na ammo t2 leciec. A na javelin torpedach masz zasieg ~60km.
Na ammo t1 bedziesz sie meczyl tylko.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[*] Poprzednia strona

Idź do wersji pełnej