Eve Online > Dyskusje ogólne

Golem PVE - kilka pytan

(1/5) > >>

Stary Pierdola:
Przyszedł czas na Golema a że w departamencie missle jestem zupełnie zielony ( mam chyba 20k SP) proszę o pomoc.

1.Będę używał torped i zrobiłem sobie plan w EveMon ale nie wiem jakie missle support skile powinienem dodać , czytając rożne forum rozumiem , że nie wszystkie skille działają na wszystkie rodzaje missle wiec jeśli ktoś kto lata torpedowym Golemem PVE mógłby mi pomóc będę wdzięczny.

2.Jakie rigi założyć na ten statek? Large Hydraulic Bay Thrusters II i Large Rocket Fuel Cache Partition II są na najwyżej ocenionym ficie na Battleclinic ale jest to fit dość stary czy coś się zmieniło czy tez jest to dobry wybór? Mój styl PVE gry to max DPS min Tank btw.

Doom:
Do torped to przede wszystkim skile na zasięg czyli czas lotu i szybkość pocisków, w drugiej kolejności te od dps czyli dwa skille na rof oraz jeden ogólny na damege:
- Missile Bombardment
- Missile projection
- Missile launcher operation
- rapid launch
- warhead upgrades
wszystkie powyższe najlepiej na 5 (chociaż warhead jest do przeżycia na 4)

z support skli powinien działać jeszcze target navigation prediktion - redukuje kare do dmg za speed celu

ponadto może nie oczywiste dla wszystkich ale jak chcesz golema na torpach to bardzo przydadzą ci sie skill od target paintera:
- target painting na 4 -> signature focusing też na 4 minimum

rigi po jednym z tych co podałeś to optimum, przy wymaksowanych skilach na zasięg i tych dwóch rigach będziesz miał jakieś przyzwoite zasięgi na t1 pociskach, a zwłaszcza na javelinach

Stary Pierdola:
Wielkie dzieki Doom oto mi chodziło , skille do target paintera mam już zrobione przy okazji skillowania Vargura:)

Goomich:
Jak chcesz się bawić w rigi do zasięgu to lepiej założyć 2 hydrauliki niż mieszać hydraulika i fuela.

BoDeK:
Ja także będę robił przesiadkę na Golema. Zastanawiałem się nad wersją torpedową, tylko dużo misji robię przeciw Guristasom a te potrafią latać na sporej orbicie i raczej Cruisy założę.
Tu pytanie:
Mam zebrane 4/5 setu Crystal Implantów (5-ty w drodze) i czy to wystarczy w miarę solidny tank złożyć i jeszcze "dopieścić" missile? Wszystkie support skile do missili mam na 4/5. Oglądałem fity na BattleClinic ale to wszystko jest na surowo, jak to się sprawdza w praniu? Kombinowałem na EFT ale nawet na drejku wychodzą mi jakieś inne wartości niż te w grze (nieduże ale zawsze).

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej