Śmietnisko > Off Topic
WAŻNE --- Nie logujcie się nigdy na POBIERACZEK.pl
[VIDE] Herezja:
--- Cytat: Mona X w Luty 07, 2011, 19:29:10 ---http://www.escapistmagazine.com/videos/view/loadingreadyrun/2727-Impersonal-Information
:D
--- Koniec cytatu ---
Hehehe Monie jak widzę się nudzi ];p zrób coś dla odmiany konstruktywnego mmm ? ];p
[VIDE] Herezja:
Powracam do starej sprawy.
Spambot z Pobieraczka dziś rano wysłał do mnie maila o rzekomym przedsądowym wezwaniu do zapłaty. Dodam może, że 2 lata temu ponad wysłałem do tej firmy dokument w którym rezygnuje z usług świadczonych przez tą firmę i dodatkowo podałem, że dalsze nękanie mojej osoby będzie skutkowało zgłoszeniem sprawy do Prokuratury.
Dziś poszukałem wiadomości o tym i wynika, że firma która była właścicielem domeny pobieraczek w styczniu zamknęła swoją działalność. Zamierzam napisać do pobieraczka wiadomość ze nie uznaje ich roszczeń i proszę o podanie numeru NIP i REGON aby móc powiadomić Prokuraturę.
<żart>Ciekawe kiedy mogę się spodziewać odpowiedzi jak myślicie?<żart>
ps. Pobieraczek nie istnieje ale twórcy tego śmiecia już mają nową domenę o nazwie plikostrada
ps1. Firma, która była właścicielem pobieraczka od UOKiK dostała karę w wysokości o ile wiem 240,000 zł. Jak widać są bardzo bogaci i jeśli po raz wtóry się nimi zainteresują to już będzie recydywa.
Gaunt:
mogą Ciebie w dupe pocałować bo i tak nie maja podstawy prawnej.
jestem ekspertem bo uczyłem sie na tym na zajęciach z rok temu
Isengrim:
Trololol, żeś Herezja się obudził. ;) Spambot sobie może wysyłać różne rzeczy, oni nigdy w życiu nikogo nie pozwali do sądu, lecą na frajerstwie ludzi, którzy boją się takich "wezwań przedsądowych".
U nich to jest multi-recydywa, bo spraw w UOKiKu przegrali już 2, w tym w tej drugiej między innymi na podstawie mojego zgłoszenia :)
[VIDE] Herezja:
Się nie obudziłem. Po prostu w 2010 roku chciałem coś ściagnąć z netu i pomyślałem, że przetestuje nowy serwer. Okazał się nim pobieraczek. Wiem, że nic nie ściągnąłem (chyba nawet 1 bajta). Po roku od tego wydarzenia przychodzi mail. Poszukałem dopiero wtedy wiadomości co to jest i zaświtało mi, że było coś takiego jak pobieraczek ale dawno temu i nie sądziłem, że w ogóle jeszcze istnieje.
Dziś się zmora zreinkarnowała.
A maila i tak chyba wyśle i ciekawi mnie czy i co mi odpiszą ];) Oczywiście nie będę słał maila na spambota bo po co ale do ich tzw BOK-a ];)
ps. Skoro to już multirecydywa to na co czeka wymiar sprawiedliwości. Posadzić ich na kilka latek dodatkowo dożywotni zakaz korzystania z internetu pod rygorem powrotu do mamra na podobny okres. Myślę, że już nie próbowaliby więcej.
ps1. Doom nawet ludzie w e-sądach mają chyba głowę na karku i nie dadzą sobie wejść na głowę. Choć z 2 strony ja się dałem na to nabrać po około roku od zaistnienia tej sprawy w mediach.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej