Śmietnisko > Off Topic
WAŻNE --- Nie logujcie się nigdy na POBIERACZEK.pl
HammerSnake:
--- Cytuj ---Ja generalnie bym to olał. Tylko mam nadzieję, że nie podałeś adresu prawdziwego swojego co? Bo jak podałeś to .....
Przecież oprócz maila to chyba nie mają jak Ciebie zindentyfikować ?
--- Koniec cytatu ---
Właśnie ja nie rozumiem jak można gdziekolwiek w dzisiejszych czasach podać swoje prawdziwe dane na jakiejkolwiek stronie. A już w szczególności na jakiś amatorskich zrobionych przez studentów przez jeden wieczór z zabezpieczeniami chgw + z wykupionym hostingiem za 5 usd rok u jakiegoś chinola w garażu. Nawet nasi rodzinni potentaci possysają w kwestiach bezpieczeństwa - allegro ( hasła trzymane w plaintexcie wtf? ), nk- gdzie prostym skryptem można było sobie elegancko zasysać rekordy z bazy , o fruwających rekordach po sieci z filmwebu lepiej nie wspominać .
Ja tam nie mam do nikogo zaufania do nikogo prócz googla i ich gmaila + stron bankowych.
A tak to używam :
http://10minutemail.com/10MinuteMail/index.html
+plik.txt w którym zapisuje sobie loginy i hasła na różne strony.
Imię czesiekgrzesiek nazwisko kolwaskijankowski i niech mnie szukają ;p.
[VIDE] Herezja:
Nawet nie wiedziałem, że są takie serwisy dające na 10 min maila. Kiedyś za czasów jak prowadziłem kafejkę netowa to by się przydało eszzz.
Inna sprawa, że w dzisiejszych czasach można wiele osiągnąć samym ip.
Swoją drogą dla mnie to jest nauczka aby nie rejestrować się na poczcie głównej tylko specjalnie pod spam stworzonej, bo gdybym zalogowany był na spamerskiej poczcie mógłbym w razie czego wyłgać się, że to nie ja tylko ktoś z mojej kafejki a tak to dupa.
HammerSnake:
--- Cytuj ---Inna sprawa, że w dzisiejszych czasach można wiele osiągnąć samym ip.
--- Koniec cytatu ---
Gówno można osiągnąć .Chyba że pracujesz :
a) w policji ,urzędzie skarbowym etc.
b)jesteś prokuratorem
Co prawda nie znam się na prawie ,ale nie chce mi się wierzyć żeby adres ip mógł być powodem do roszczeń. Przecież to jakiś wirus mógł cię tam zarejestrować na lipne dane?
Co przychodzi koleś na komendę:
"Panie złodzieje nie wywiązują się z podpisanej umowy na lipne dane mam ich adresy ip ścigaj ich pan". ? ::) To na kilometr śmierdzi wałkiem.Ja bym mu powiedział żeby spadał na drzewo.
W przypadku oszustw handlowych z przysłowiową cegłą w kopercie reagują ,ale w takim wypadku?
mhm z drugiej strony sieci komórkowe też mają w umowie np jak aktywujesz jakąś usługę na 30 dni i jej nie wyłączysz to po 30 dniach automatycznie będzie dalej nabijana do rachunku.
z drugiej strony paragraf na na fałszywe dane też się znajdzie ;D. Chyba pora przesiąść się na proxy.
Dux:
--- Cytat: Rabbitofdoom w Styczeń 26, 2011, 19:16:46 ---Ostatnio znajomy sie tak dal naciac eniro polska nie doczytal w umowie ze ma 24 h na rezygnacje z umowy a potem w ciagu 10 dni moze odstapic ale zgadza sie na kare umowna. Ot drobiazg kara umowna 5000.
--- Koniec cytatu ---
Eee, rozumiem, ze to nie była umowa przesyłana pocztą/przez agenta etc. (ogólnie to co funkcjonuje pod nazwą umów zawieranych poza lokalem przedsiębiorstwa i na odległość)? Bo inaczej takie zastrzeżenie kary można sobie wsadzić wiadomo gdzie.
Goomich:
http://www.escapistmagazine.com/videos/view/loadingreadyrun/2727-Impersonal-Information
:D
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej