Eve Online > Wsparcie techniczne
Ban po uzyciu VPNa
Tloluvin:
Wyobraz sobie sytuacje, ze skasowales komus w wypadku samochod. Dales temu komus kase na taki sam, ktora ten ktos wzial, a pare dni pozniej czlowiek przylazi do Ciebie mowiac zebys mu naprawil stare auto bo chce nim jezdzic
Uznalbys ze to w porzadku?
W przypadku Twojego bana jest tak samo.
Uznano Twoja argumentacje i zdjeto bana. Jako zadoscuczynienie ktore przyjales dostales (chyba ze zle rozumiem odpowiedz ktora wkleiles) darmowy czas w wysokosci tego ktory straciles w wyniku bana, wiec z punktu widzenia dostepnego czasu skillowania jestes na zero.
Mimo tego chcesz jeszcze SP czyli chcesz zeby CCP oddalo czas rowny podwojnemu okresowi bana.
Fajnie by bylo jakby CCP oddalo Ci jeszcze SP czego zreszta Ci zycze, ale IMO powinienes sie zdecydowac i albo dodatkowy darmowy czas albo zwrot SP.
Przy czym o ile dodatkowy czas gry jest prosta sprawa to zwrot SP jest conajmniej problematyczny.
Tak szczerze mowiac to IMO po rozpoczeciu przez Ciebie 'walki' o zwrot SP CCP raczej skupia sie na sprawdzeniu czy aby na pewno bylo dobrym pomyslem zdjecie Ci tego bana bo moze jednak byles winny i przekopaniu sie przez historie Twojej gry by sprawdzic czy nie handlowales iskami za kase czy tez w inny sposob nie lamales regulaminu za co juz dawno powinienes miec bana. Ewentualnie na zastanawianiu sie jak ladnie powiedziec Ci zebys spadal na drzewo i na losowaniu osoby ktora bedzie miec na Ciebie oko.
W kazdym razie jeszcze raz powodzenia w walce o SP
HammerSnake:
--- Cytuj ---Tak szczerze mowiac to IMO po rozpoczeciu przez Ciebie 'walki' o zwrot SP CCP raczej skupia sie na sprawdzeniu czy aby na pewno bylo dobrym pomyslem zdjecie Ci tego bana bo moze jednak byles winny i przekopaniu sie przez historie Twojej gry by sprawdzic czy nie handlowales iskami za kase czy tez w inny sposob nie lamales regulaminu za co juz dawno powinienes miec bana. Ewentualnie na zastanawianiu sie jak ladnie powiedziec Ci zebys spadal na drzewo i na losowaniu osoby ktora bedzie miec na Ciebie oko.
--- Koniec cytatu ---
Dokładnie kolego, teraz to trochę igrasz z ogniem . Coś takiego jak profesjonalne drzewko decyzyjne , procedury etc w ccp nie istnieją . Mają ogólnikowo zarysowane eula i własne widzimisię. Sporo zależy w zasadzie od tego czy gm spojrzy na ciebie ludzkim wzrokiem .Nie bez przyczyny 3 razy wysyłając taką samą petycje w tej grze możesz dostać 3 różne odpowiedzi od różnych gmów.
Tak więc jak koleś zobaczy ,że lecisz z nim w ch... ,a może tak dla niego to trochę wyglądać - pomyśli sobie "nie no, ja już mu mocno poszedłem na rękę a ten jeszcze chce sp. co za koleś... " .
::)
Jest jak jest . Jestem mocno przekonany ,że większość gmów by ci nie odbanowała nie wspominając o zwrocie dni.
--- Cytuj ---W kazdym razie jeszcze raz powodzenia w walce o SP
--- Koniec cytatu ---
Kara Mon:
Hammer 3 rozne odpowiedzi to nic strasznego, to jak w polskim sadzie wiec mozna sie przyzwyczaic , mnie najbardziej bawila sytuacja z GM-em gdy przez prawie 2 tygodnie sie upieral ze jego logi pokazuja zupelnie co innego niz twierdzi gracz (a gracz mial racje bo mial wadomosc od innego gm-a o tym zdazeniu) i po tych dwoch tygodniach nagle sie odnalazly jakies scisle tajne i bardzo gleboko zamaskowane logi pokazujace ze jednak to gracz mial racje :D . Pelny profesjonalizm na bazie kopiuj wklej "zabraniam, nie zgadzam sie, nie pozwalam, nic nie wiem".
Jak wczesniej wspomnialem jesli zwracasz sie do GM-ow z prosta sprawa ktora najprawdopodobniej wyczyszczenie cache zalatwi to nie ma problemu zalatwia twoj problem od reki ale z czyms skomplikowanym nie daj boze wymagajacym minimalnego wysilku poza kopiuj/wklej standardowej formulki lepiej nie isc do gm-a. Pierwsze co bym zrobil to poprosil o odeslanie calosci do senior GM-a , z nimi w wiekszosci da sie w jakikolwiek sensowny sposob porozmawiac w przeciwienstwie do zwyklych gm-ow gdzie niektorzy sprawiaja wrazenie ze te petycje im strasznie przeszkadzaja w ryciu velda i jak najszybciej chca sie pozbyc natretnego uzytkownika. Mialem jzu wiele przygod z "customer service" juz i ten dzial w CCP kompletnie lezy >:D
Dexx:
NIe uważam, że igram z ogniem.
Po pierwsze tylko uprzejmie zapytałem czy istnieje taka możliwość.
A po drugie (nie pisałem chyba o tym tu na forum) pozytywną odpowiedz na moje argumenty i dowody otrzymałem dopiergo, gdy wysłałem nowa petyję w dziale: Rules & Policies => Game Masters & ISD, i wyjaśniłem jeszcze raz dokładnie jak wyglądała sytuacja.
Poprosiłem też, żeby GMi odpowiedzieli na posty (nawet gdyby mieli napisać, że petycja zostaje zamknieta a konto pozostaje zbanowane) i przynajmniej wiedział bym na czym stoję.
I jakoś dziwnym trafem odpowiedź była na drugi dzień (a na wcześniejsze 7 dni nie odpowiadali).
I to że straciłem dużo SP nie wynikało bezpośrednio z postępowania czy tam formalności, tylko opieszałości poprzednich GMów.
Kalressin:
Widac wygrywac tez trzeba umiec... :P
Jestes jednym z najgorszych rodzajow klienta. :P
Jedyne co osiagniesz to to ze dostaniesz zwalana opinie w wewnetrznym systemie GM-ow i teraz to juz bedziesz zawsze dostawal odpowiedzi na petycje po 2 tygodniach, bo nikt nie bedzie chcial ich ruszac.
No i to ze nastepnemu graczowi z takim jak twoj problemem to juz sie 2 razy zastanowia czy pujsc na reke.
Nawigacja
[#] Następna strona
Idź do wersji pełnej