Eve Online > Wsparcie techniczne

Ban po uzyciu VPNa

(1/12) > >>

Dexx:
Nie wiem czy wiecie wiec ostrzegam.

NIE NALEŻY UŻYWAĆ DO POŁĄCZENIA Z EVE VPNów, do których providera nie mamy zaufania.

Niestety przekonałem się na własnej skórze i straciłem 2 konta (w tym jedno prawie dwu letnie).

Oficjalnie konto zostało usunięte, ponieważ z adresu IP, który udostępnił mi provider VPNa ktoś wyłudził kasę z kart kredytowych.

Niestety GMi EvE nie dali się przekonać, że nie miałem z tym nic wspólnego (wykupiłem VPNa tego samego dnia kiedy dostałem bana  i przedstawiłem im dowód na to)

Wiec wypada mi się tylko pożegnać ze społecznością EvE i napisać tego posta ku przestrodze.

Pozdrawiam
Dexx

amra:
To raczej sugeruje ze miales wielkiego pecha. A uwazac trza ze wszystkim w necie.

Z drugiej strony nie przychodzi mi zaden powod, aby laczyc sie do eve przez VPN, to jakies karkolomne rozwiazanie.  Na pewno masz na mysli VPN a nie proxy ?

Dexx:
VPN był zestawiony do spraw służbowych, a do eve zalogowałem przy okazji ustawić skille....
No i ustawiłem.

NeX:
  Kolego - niby co ma wspólnego wyłudzanie pieniędzy z kart kredytowych przez jakiekolwiek IP i konto do gry w EVE. Teoretycznie CCP mogłoby zbanować IP i konto w grze jeśli z niego były dokonywane lewe zakupy np PLEXów i wykorzystywane na Twoim koncie w grze, ale wtedy nie miałbyś co tłumaczyć  ;)

Większość darmowych VPN jest co prawda przydzielana dynamicznie, ale nawet jeżeli wykupiłeś abonament na stały numer, to fakt że korzystasz z komercyjnego VPN jest rozpoznawalny i CCP doskonale wie z jakiej firmy. Na pewno w ciemno nie banuje konta gry, nawet jeśli jego właściciel zarabia obrabiając przez internet banki i gra z więziennej celi. CCP nie jest stróżem prawa i moralności. Jak nie szkodzisz bezpośrednio im, to nie wnikają czym i skąd płacisz, bo nie mają do tego uprawnień.

GMowie gry nie zajmują się takimi sprawami tylko dział prawny.

Jeżeli upierasz się że zbanowali cię przez pomyłkę, to prześlij oficjalną odpowiedź CCP. Wtedy będzie można dyskutować.

amra:

--- Cytat: Dexx w Styczeń 18, 2011, 23:28:18 ---VPN był zestawiony do spraw służbowych, a do eve zalogowałem przy okazji ustawić skille....
No i ustawiłem.

--- Koniec cytatu ---

Ok, nie wchodze Co zrobiles, nie moj interes, ale dziwnie sie ze pracodawca wymaga od ciebie wykupywania dostepu do jego prywatnej sieci :D, no chyba ze piszesz prace o srodowiskach przestepczych w sieci ;).
A na przyszlosc pamietaj ze trza prawidlowo skonfigurowac siec (patrz haslo: routing table). To co do internetu ma trafiac do internetu, a co do private network do private network, nie ma powodu abys buszowal po internecie przez vpn.

Nawigacja

[0] Indeks wiadomości

[#] Następna strona

Idź do wersji pełnej